Thursday, November 4, 2010

Burger KIng .



Assalamualaikum...Salam sayang buat semua . Nak tau tak..LM selalu dengar orang kata jangan makan Burger King sebab tak halal..tapi LM tak jumpa apa-apa bukti . Pernah juga berbahas dengan Encik Suami pasal dia tak mau makan kat sana...tapi bila dia nasihatkan..terus LM tak makan sampai la ke hari ini...Alhamdulillah kerana benda tu tak jadi darah daging LM .


Meh tengok ni ...



Nak tau apa tu...itu adalah daging burger yang dah rosak.



Nampak kertas bungkusan Burger King tu?



Rupa-rupanya..daging burgernya di perbuat dari daging babi...nampak gambar haiwan pada bungkusan tu?huhuhu.


Sebar-sebarkan lah kepada sahabat-sahabat kita . Orang kafir sedang mempersendakan umat Islam.Berhati-hatilah dalam memilih apa yang kita hendak makan...walaupun murah , harganya ...kita perlu selidik apa yang kita makan kerana ia akan menjadi darah daging kita .

Di ketahui..rupa-rupanya burger King ada membuat offer dengan menjual hanya RM1 saja sebuji burger...lihatlah taktik mereka....bangun lah wahai saudara seislam ku..buka mata anda .




www.tips-fb.com

37 comments:

aibaks said...Reply To This Comment

klu tak silap aibaks.. kat mesia beger king ni lum dapat sijil halal jakim kot..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

sbb tu hubby x bg mkn masa duk m'sia dulu...tp,mai sgt org kita kata burgernya plg sedap,ish 3x

~ PIJA ~ said...Reply To This Comment

mmg takde sijil halal rasenyer..

Encik MamaT said...Reply To This Comment

setiap negara tak sama ramua dia...
itu mungkin di luar negara... tapi kat Malaysia dah dapat sijil halal.. boleh rujuk... Halal Jakim..

kalau meragui Jakim... boleh la selidik sendiri... hehe... atau guna cop halal sendiri kot... :p

kalau ragu jugak.. jom p makan kat RFC... :D bumiputera islam... ada panel syariah yang memantau... :p

mRa said...Reply To This Comment

owh,,seb bek x makan sini. :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

Pija-entah la..tergamam sebentar...

Encik Mamat-ye ke..nnt LM pi check..sbb ni soal makanan...kena selidik..tq for the info ye.

mRa-LM pun x pernah mkn...

Amiey White said...Reply To This Comment

Alamak! Akak ~ tolong....jap nak samak mulut...weekkkkk :S

man yusoef said...Reply To This Comment

owh.tapi tak pernah try pulak burger king...tapi bgus jugak bagitau, sebagai peringatan dan berhati-hati...anyway saya baru jek dalam berbelog ni...salam ziarah

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

amiey-huhuhu

man yusoef-salam perkenalan...happy blogging

simply nana said...Reply To This Comment

ish yea ker? alhamdulillah x penah mkn.bile dh was2 memang wajib ketepikan nie.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

tgh check..halal jakim..ni.tp x jmp la pulak kata dia halal kena refer encik mamat ni.

shatooman said...Reply To This Comment

x selera pon tgk berger king.. pernah member ajak g makan, nasib baik x pegi. sy suka wedges kfc. nk cuba kfc baru tak? Kelantan Fried Chicken.. tgh popular skrg ni.org kata best.nnt nk pegi try~

kakchik@ella said...Reply To This Comment

peminat burger ramly bkn king. hehe ..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

shatooman-busy2 pun msh setia dtg jenguk sis..tq ye.

sis pun suka KFC wedges..dan pki kasut tumit wedges..hehehe.

kak cik-samalah ngan LM..burger ramly

Amirrah Zawani said...Reply To This Comment

erkkk...
semalam baru makan burger king..
pasni x makan dah la...

Fello Ariza said...Reply To This Comment

nasib baikk..

seumo hidup xpenah makan kt buger king...

huhu

zulkbo said...Reply To This Comment

salam..
bukan kat Malaysia kut gambar ni..
ada bukti tak..?kesian..saya kenal
tuan punya burger King..ada pegawai bahagian halal di syarikat mereka..tak kan tak pantau kut??

syira qahira said...Reply To This Comment

salam, syukurlah, sy ni bukan burger king je tak makan, semua berger tak makan,, tak ley nak telan..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

Amirah-berhati2 lain kali ye.

Fello Ariza-saya pun x pernah mkn..

Zulkbo-esok saya minta encik mamat buat kan entri pasal halalnya burger king ni..LM dah godek tp lum jmp..jika ada..tlg sebarkan..kesian sahabat2 kita..mereka ketakutan.

syira qahira-bagus la x mkn burger..bkn baik utk kesihatan pun...LM akak jd pengikut anda.

Kalamhati said...Reply To This Comment

huhu geli la plak tekak ni..akak ada kawan kt halal hub JAKIM..nnt akak tanya dia status burger king ni cemana k

ahmad jo said...Reply To This Comment

Burger King kat Malaysia halal n selamt dimakan la...

ni bukti yg BK Malaysia bg kat dlm page dorang kat Facebuk,

Langkah 1
Langkah 2
Langkah 3 Semak status dengan carian nama

Senarai restoran Burger King Malaysia yang beroperasi di bawah Cosmo Restaurant boleh rujuk di sini. http://www.facebook.com/bkmalaysia?v=app_6009294086

faryzh said...Reply To This Comment

adoiii..
dulu memang fevret la kalo bab raja beger tu.
pastu dah stop sebulan lepas pasal ade dengar ura2 beger tu haram dimakan..
siap ade bukti bergambar lagi tu.so sape2 yang terus enerus makan beger tu diharap berenti la ek...
dulu2 tu makan beger king tu takpe kan?dikira tak haram kan?sbb taktau..=(

Atika Aula (^_____^) said...Reply To This Comment

salam..ish3. smpai mcm 2 skali ye. hrp2 kite d hndrkn daripada sume ni. amin..

Tomato Gurl's Life said...Reply To This Comment

ye ke?dl ms dating ngan x bf selalu makan burger king..hehe..xmau la makan camtu..

Hanida Lavida Moss said...Reply To This Comment

sis.. as far as i know, King of Arab Saudi dah beli all the assets of Burger King and it was no longer orang kafir punya.

Maybe time gamba ni dulu punya and produced untuk overseas market.

tapi tak tahu lah.. wallahua'lam :)

kakyon@kakrose said...Reply To This Comment

baru semalam kawan belanja makan burger king.harap2 yang kat m'sia ni halal..

Melati Qistyna's Mummy said...Reply To This Comment

Astaghfirullah.... minx izin link yea :)

~~wawadaboomiya~~ said...Reply To This Comment

hu3..sib bek wawa xmkn burger KING..hu3...takotla cm ni..ntah2 brand lain pn xtntu selamat..

azhar said...Reply To This Comment

alhamdullillah...syukur sy tak penah makan burger king...

mr.curly said...Reply To This Comment

mmg s**l tul kapir2 ni..nasib bek la wa ni mmg xpenah masuk beger king ni lg..thanks info!

MOFASAD said...Reply To This Comment

eeeuuuwwww~!

Aizuddin Hanis said...Reply To This Comment

susah2 buat jer burger sndiri..huhuhu

bdk johor said...Reply To This Comment

alhamdulillah..nasib baik x penah cuba.

a n a s t a s y e a said...Reply To This Comment

kalau rasa was-was .. baik tak payah makan. tapikan .. setahu saya setiap daging burger kat dlm Malaysia nie diperbuat secara tempatan (pernah kerja kat macdonald) dan tak mungkin .. jabatan agama islam boleh terlepas pandang .. sebab nie kan company besar .. kalau kedai tepi jalan tu .. mungkin la =)

Eman said...Reply To This Comment

kat Malaysia halal. jgn laa was was makan. JAKIM daa pantau dan keluarkan sijil pun. cuba selidik nnt en. jgn was was bila makan, nnt jatuh hukum haram daa bila daa was was nk makan BK tu.

=))

Jia Sensei said...Reply To This Comment

x penah mkn burger king ni

EYA NADIA said...Reply To This Comment

ee nasib la eya x penah mkn burger king ni lg huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...