Monday, February 28, 2011

Alhamdulillah...Dapat Driver Baru .



Assalamualikum semua . Apa khabar hari ni ? LM rasa macam kurang sihat je hari ni . Lemau je rasa...huk huk huk . Sebenarnya..kepala sangat sangat berserabut sejak last week . Tau tak ? hari tu , LM ambikkan driver untuk hantar anak - anak ke sekolah . Kebetulan , kawan pun nak gabung untuk naikkan anak dia juga . So anak kami  berempat naik satu kereta ke sekolah .


Di sini , anak yang umur bawah 10 tahun tak boleh duduk di sit depan . So mereka berempat duduk di belakang . Tapi , namanya anak - anak . Kadang kala mereka ni bergaduh . Anak teman indonesia ni suka nak berebut duduk tengah , gaduh sempit dan sebagainya. Minggu lepas Maisarah hidunya berdarah luka ditumbuk anak lelaki teman LM tu . Aduhhh berjurai darah dan baju juga kena darah...pitam jap LM tengok darah .


Anak - anak kata..budak tu marah sempit dan tolak - tolak . Siap letak kaki atas peha orang lain lagi . Bila Maisarah marah...dia tumbuk hidung Maisarah . Tapi dia mengadu dengan ibunya , kata maisarah cakap kotor , sebab tu dia hentam sampai darah ...aduhhh tak tau nak percaya cakap siapa , LM serba salah . Dulu..salah seorang anaknya lukakan perut Azhad .Tapi LM tutup mata je la..anak- anak kan..


So..untuk redakan keadaan , rasanya adil buat anak- anak , LM carikan driver lain . Pisahkan mereka semua. Risau keselamatan anak - anak sebenarnya . Sebenarnya...kebanyakan driver , nak 4 orang . Mereka tak mau bawa 2 orang saja anak . Tak penuh kereta , tapi Alhamdulillah...malam tadi LM dah dapat driver baru untuk anak- anak. Lega rasanya . Mulai esok...driver baru akan mula melayan putera puteri , moga mereka serasi . Dia bilal masjid dan orang filipina..hihi . Hari ni ummi dah boleh tersenyum...
www.tips-fb.com

23 comments:

Ujang9897 said...Reply To This Comment

nk jadi driver leh..=)

Syat0za said...Reply To This Comment

wahh,, gaji brape tu? nak apply leyh? :P

Qaseh dalia adelia said...Reply To This Comment

wah siap de driver tu hehe

zaMir said...Reply To This Comment

nak apply jadi driver dorang boleh x, akak??? hehehe....

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

ujang-hihi..leh je.

ejulz said...Reply To This Comment

meh ejulz bawak diorang naik motor LC.. haHa

Jangan lupe singgah n komen k.. :)

New Entry "Sejarah 2008 berulang?!! "

kakchik@ella said...Reply To This Comment

seriau baca dik, especially tang sampai berdarah2 tu. dah mcm org besar gaduh pulak.

simply nana said...Reply To This Comment

tue la dugaan & rintangan d tempat orang kan...pape pun keselamatan anak2 lebih utama.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

ujang-leh je..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

syatoza-adik tu bwh umur..x leh

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

dalia-sekolah jauh la syg..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

zamir-leh je..mmg diperlukan

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

ejulz-hihi..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

kakchik-ha..sbb tu lah adik sgt2 marah..huk3

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

simply nana-hati ibu..

Budak Botak said...Reply To This Comment

alhamdulillah, lepas nie dh selamat n x gadu2 dh (ganaz jgk bdk tue ye, isk3)

AMMAR YASIR said...Reply To This Comment

serba salah jugak bila main dengan anak orang ni kan? kalau marah2 anak orang susah pulak... adeh..jem jem... sabar jelah... mujurlah dah ada driver baru

azian said...Reply To This Comment

kak..serius gitu sekalik ke anak kawan akak tu???isk isk isk...
kl la muaz ade driver...lagi la tak dapat nak dibayangkan, sekolah kat jengka 20 jugak...heheheh

JIJI YU said...Reply To This Comment

kalo na apply jadi pengasuh leh tak..eheh

Izamir Ridzwan said...Reply To This Comment

nak kerja dgn sis leh x.. mesti gaji mhl.. he2

SyafiqRidhwan said...Reply To This Comment

wah. dapat drive baru la kak ea. :)
hopefully, takder ape2 terjadi lepas ni.

Melati Qistyna's Mummy said...Reply To This Comment

elok la cmtu lm, dr kita mak pak dok bermasam muka, baik ambil langkah awal...hehhehe

Woofer Storm said...Reply To This Comment

syukur la ummi...kalau dkt je,sy on je jdi driver free..khas untuk ummi sekluarga,,,chewwaaaah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...