Tuesday, March 22, 2011

Benda - benda bodoh yang LM lakukan tadi ...



Assalamualikum semua....terima kasih buat semua yang mendoakan kesejahteraan dan keselamatan LM  ...Alhamdulillah , dah sampai rumah pun bersama 3 askar dari klinik . Hari khamis ada sekali lagi pertemuan berdating - dating dengan doktor . hihi...


Nak tau tak ...LM plan nak pergi klinik pukul 10 pagi . Tapi akibat rasa sangat berdebar - debar pukul 8.35 dah keluar rumah . Nak keluar saja , terserempak dengan jiran kak zue ....borak jap dan terus masuk kereta . Masuk je kereta..

Situasi 1 .

Maisarah : Ummi duk situ siapa yang nak bawa kereta ?
LM : La...ummi lah..ish ! (maisarah terus terdiam)

LM pegang kunci dan terbongkok - bongkok ke bawah mencari lubang nak cucuk kunci . Aik...mana lubang ni ? Pikir dalam hati...aduhhh tengok - tengok stereng pun takda...mak aiii ..silap seat la ummi oii . Malu den . Anak - anak gelak je kan ummi dia yang dag berbulan tak drive ni ..haha . 

Situasi 2 .

Mencari GPS ...
Dan cuba pasang charger dia..aik..apasal tak leh muat lubang dia ni ? rupa - rupanya itu charger hp hubby...grrrr . Dah la nak pasang klipdia punya lah azab . Lepas tu taip nama hospital punya lah berkali - kali...huhu . Apalah bengong sangat LM sampai tak pandai guna GPS ni . Haiyaa..4 bulan tak pegang stereng leh jadi camtu ke ? Last - last jumpa..


Situasi 3

La...GPS ni tunjuk jalan lain ...jalan maut yang sangat LM takuti . Dah tu dia tetap suruh LM ikut jalan tu , takmo...LM belasah je ikut jalan lain walau tak ingat sangat jalan . Nak set semula...tak tau!hahaha...


Perjalanan lancar...cuma simpang terakhir LM silap ambik ...kena bagi signal nak mencelok . Yang buat LM terharu , abg mat saleh tu ...siap undur sedikit kereta dia dan bagi LM mencelah . LM cuma sempat angkat tangan dan ucap thank you dan senyum saja pada dia ...dia hanya menganguk senyum sambil pejam mata...so sweet . 

Situasi 4 . 

Masuk je kereta masa nak balik...LM pun pasanga GPS . Memang plan nak ikut jalan yang LM yakin tak sesak tu ...ada trafik light . Tapi...masa berangan nak kawen ngan putera kayangan..hak hak hak...LM dengar ke araham cik CPS suruh ambik kanan . Huwaaaa....LM kena ikut jalan ada roundabout besar tanpa trafik light ....punya la kecik dan kecut dalam hati . Syukurlah selamat sampai juga...

TQ Allah...Kau permudahkan segala urusan ku..walau banyak benda bodoh yang berlaku ...

Nota kaki : Dah habis baca kalau nak gelak ....silakan..huhu





www.tips-fb.com

39 comments:

Dr Love said...Reply To This Comment

Bila Lm sudah melalut fikiran nya.. apa sudah jd LM..

~Kirin Selama Perak~ said...Reply To This Comment

hahahaha
apa la akak ni..
pasni akak naik public transport ja la kak.
lg selamat dan tak perlu nak kecut perut.
:)

Syafiq Rosli said...Reply To This Comment

bese lah sis sy jgk pernah melakukan nya..:)

Peri PiA said...Reply To This Comment

hihi,sorry LM xtahan nak gelak sikit jer

kalut mcm Pia la LM ni :D

syukur la selamat semua,mkn ubat ye LM

Tasha said...Reply To This Comment

bila baca entry kak LM kali ni, I teringat kata-kata my lecturer bahawa bila kita rasa tenang, itu bermakna ada rahmat tuhan bersama dengan kita.

but the point is...apa kaitan entry ini dngn kata2 my lecturer kan???
pelik la.... tetiba jer teringat.

jgn marah haaa...

syairahmohdanuar said...Reply To This Comment

haha.LM kecut perut.kelako :)

.: iEyLa :. said...Reply To This Comment

hahahaha..xsempat bace smpai abis da gelak dulu sebab 1st situation tu..huhu...

anyway alhamdulillah..sumenye dpermdahkan...

psstt: t klu jmpe abg mat saleh tu kem salam kan tuk ieyla ek sis..

pearl jade said...Reply To This Comment

gelak tersipu-sipu,,...
cutenya kak LMMM..
sye siap blushing mebayangkn mat salleh 2 senyum sambil pejam mata
weeeeee

iwan_dextrous said...Reply To This Comment

hihhih..kesian dia..pasni naik cab je lah ea.hihi

Kalamhati said...Reply To This Comment

hikhik!comel je baca entry ni..
looked stupid tp happening je rasanya..ada tawa..ada gundah...tp pengakhirannya selamat..=)

laloque said...Reply To This Comment

suh hby upah driver pasni

JIJI YU said...Reply To This Comment

ehehe..kalo dah jadi kalut mmg susah nak balik jadi tenang kan

emieysandra said...Reply To This Comment

alhamdulillah..selamat, akak ni..ehehe, comel je..:D

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

Dr love-haha...saya mmg kalut

kakchik@ella said...Reply To This Comment

adik panik kot .. tu psl kelam kabut. tak pe dik .. sumenya dh selamat. alhamdulillah ..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

ksp-hihi..x mo , mls nak tgu2 tau

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

syafiq-situasi mana yg anda pernah lakukan..huhu.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

pia-ok pia..mmg akan mkn kot pas ni..hihi.kalut cam pia ke..hihi

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

tasha-mmg rasa tenang drive td..sbb doa kwn2 kot

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

syairah-hihi

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

ieyla-haha...dah agal awak akan gelak

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

PJ-hik3

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

iwan-hihi..cabaran buat saya..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

kalamhati-hik3..entri pun comel ke sis..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

laloque-siapa yg nak kerja...awak nak?

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

jiji yu- tu lah pasal...huk3

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

emiey-hihi.tu lah.selamat tu yg penting.situasi tu yg comel ke?hak3

ijatnuar87 said...Reply To This Comment

hehehhe...dah lma sgt la xpegang stereng tu...xper,nnt suruh hubby kak beli stereng sbijik,pastu kak pegang la hari2,heheee

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

sis-itulah adik!sgt kelam kabut cam kartun..hihi

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

ijatnuar87-haha..ngada.saja je kenakan sis eii

al-lavendari said...Reply To This Comment

ada orang kata gps maknanya 'gua pun sesat'

Ujang9897 said...Reply To This Comment

jasad di situ..fikiran ke lain kot..=)

hahahahah
tak sangka sis LM pun weng..=)

Lelord said...Reply To This Comment

g mana? al-ahli ke

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

al-lavendari-hihi..tu lah uncle

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

ujang-sis mmg selalu camtu..haha

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

lela-ye..ke al ahli.lab pun ramai org.penat giler~

Syat0za said...Reply To This Comment

"dia hanya menganguk senyum sambil pejam mata...so sweet . " hamboooi ;D

Belalang Hijau said...Reply To This Comment

bahaya kalau drive smbl otak melayang...tp nasib sis LM time drive tumpukan sepenuh perhatian...

hahahah

Qaseh dalia adelia said...Reply To This Comment

hehehe sis ni ada lak tukar seat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...