Monday, April 25, 2011

7 Punca Utama Sakit Kepala



Assalamualaikum kepada semua yang singgah membaca di sini . Wahhh hari ni LM rasa sangat tak larat . Sakit kepala cam nak pecah je LM rasa sekarang ni . Tapi bukan migrain la...cuma sakit kepala berdenyut - denyut .


Jom kita kaji apakah punca - punca sakit kepala :

1. Fikiran yang bercelaru atau tak menentu.


2. Duduk bertentangan dengan cahaya terang.

3. Memakai cermin mata yang tak sesuai dari segi "power" sama ada di sebelah mata kanan atau kiri atau kedua-dua belah.

4. Merenung atau melihat sesuatu benda dengan keadaan mata yang kabur atau kelabu.

5. Menghidap migrain, kencing manis, barah dan denggi.

6. Memakai pakaian yang kurang sesuai. Terutamanya yang agak ketat pada bahagian pinggang.

7. Memakai pewangi atau bau-bauan yang berlebihan.

Akhir sekali, sekiranya terlalu kerap mengalami sakit kepala kemungkinan besar ia adalah tanda anda mengalami barah otak. Pastikan anda berjumpa doktor untuk pemeriksaan lanjut sebelum terlambat.


Moga cepat - cepat pergi sakit kepala ni . Adoiii LM tak larat nak pandang cahaya pun sekarang ni . Babai ...
www.tips-fb.com

27 comments:

KAMIHIDUP said...Reply To This Comment

selalu ngadap skrin pun boleh jadi punca kak. :)

JIJI YU said...Reply To This Comment

kalo terlalu kenyang saya akan pening kepala

Eyrique Ettiqazz. said...Reply To This Comment

pandang benda hijau..lega sikit...pastu titon la..hehe

azian said...Reply To This Comment

kak...
sakit kepala bila rumah berselerak...adoyaiiii...penin2...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...Reply To This Comment

kakD klu sakit kepala ni boh ja minyak angin cap kapak...idak pun tampal ja setem tu....
semoga LM cepat2 semboh ya...

Miza Yusof said...Reply To This Comment

part no 7 tu memang ekrap sangat terjadi kat miza.

selalu sangat terhidu bau bauan yang menyakitkan hidung seterusnya memeningkan kepala.

sarah-najwan said...Reply To This Comment

kalu xckup tido pom sama..huhu

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

KAMIHIDUP-camner org yg kerja ngandap lappy tu ek?

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

jiji-hahah..jgn bg kenyang2 sgt .

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

EE-bagus gak idea tu..tq

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

azian-minta lah mamat tolong yan..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

kak D-haah..saya pun suka minyak cap kapak

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

miza-minyak wangi lelaki biasanya yg bau kuat

kakchik@ella said...Reply To This Comment

adik, tgh sakit kepala ke?? mkn ubat eh.

Ibnushukran said...Reply To This Comment

study lama2 pun boleh wat pening kpala gak.. huu.. aarrghh.. final exam!!.. 3 hari lagk nk habis..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

sarah najwan-ye sis...betul tu

MiSzy DiaN said...Reply To This Comment

sakit kepala sma dgn migrain kaa kak LM?

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...Reply To This Comment

lagi satu punca saket kepala ialah nengok perangai memebr2 yang macam siot... hahaha

Peri PiA said...Reply To This Comment

thanks LM,good info :)

deno said...Reply To This Comment

deno sakit kepala bila migrain n darah tinggi... alhamdulillah da lama tak kena migrain :)

shatooman said...Reply To This Comment

memang x tahan bila kepala dh berdenyut-denyut..ohh seksanya~ kalu dah sakit kepala, biasanya hanya mampu terbaring je la..

Ujang9897 said...Reply To This Comment

nak kawin pun punca sakit kepala kak.=)

lagi satu mengadap blog pun punca..=)

semoga cpt sembuh k..

Dayana AZ said...Reply To This Comment

waa thanks for the info kak :D!

al-lavendari said...Reply To This Comment

dah ok ke sakit kepala ? harapnya dah sembuhlah.

uncle dah baca dan komen entri LM sebelum ini tentang bencariblogbarulah

Anonymous said...Reply To This Comment

good info.. gua salu sakit kepala jugak... adess....

nur athirah said...Reply To This Comment

mostly sume nye btol . tiyah dah kne . migrin thp muntah drah . huhu

laloque said...Reply To This Comment

yg ke-8... banyak HUTANG

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...