Friday, April 29, 2011

Bila Saya Masuk Air ....



Assalamualaikum...
Zaman dulu - dulu kalau LM bercinta masa belajar mak akan kata ha..dah masuk angin ke kau ni kaklong ? hehe...tapi kali ni LM bukan masuk angin . Tapi masuk air . Erkk...jangan la gelak . Sebenarnya ...Petang tadi , LM gi swimming . Lama sangat dah tak bersenam kan . Badan sangat lah sakit , orang peknen LM baca cuma digalakkan berjalan kaki dan berenang saja . 


Setelah berbulan tak bersenam , LM teruja sangat nak berenang . Lupa pakai cap swimming sebelum pakai tudung . So , telinga LM masuk air . Plizzzz bagi LM petua macam mana nak bagi ok telinga ni . Orang tua - tua kata masukkan air sikit then sengetkan telinga . Air tu akan keluar...tapi tak jalan pun . huwaaaaaa...mati akal dah ni . Jalan pun rasa bergegar telinga . Bila bercakap rasa cam dalam gua . Buat kerja apa semua rasa tak syok . 


Tolong ....telingaku bergengung . Tak suka !!!! Tolong bagi petua selain masukkan air dalam telinga . Plizz!!!
www.tips-fb.com

25 comments:

Nor Suhaiza said...Reply To This Comment

cuba baring dlm keadaan mengiring ke seblah tlinga yg masuk air tu...
selamt mencuba..
hik3...

Rashid said...Reply To This Comment

ermm camana ek? pergi jumpa dr le .. hehe. dr ada cara yang baik ..

forever love said...Reply To This Comment

petua atq ummi..

masuk kan air sikit dalam telinga tue.. pastu teleng ke belah telinge yang masuk air.. then.. lompat sikit2.. nanti ok la.. atq selalu buat cmtue..

lompat tue jangan beriya sangat ye ummi

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

nor suhaiza-hihi..tq ye.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

Rashid-aduh..mlm dah ni.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

Atq-hehe...okey..tq atiq.ummi lompat2 cam atiq suh.

Woofer Storm said...Reply To This Comment

tak tahulah ummi.heeehee tapi sy selalu guna petua yang sama,kena masuk air sikit,pastu tahan sekejap then baru sengetkan kepala balik bagi dia keluar..ermmm maaf^^

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

woofer storm-ye..tq.ummi cuba lg petua tu..hehe

eRza farEeha said...Reply To This Comment

haha..erza pon slalu masok air dlm telinga..membe bg tips soh masokkn air sebelah lg..tp tgk2 dua2 xdgr..ehhee

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@erza FarEeha-hahaha..erza wat akak tergelak.2-2 tak dengar?takmo lah wat tips tu.huhu

shatooman said...Reply To This Comment

kalu saya, selalunya akan lompat2 atau geleng2kan kepala...ekekeke

ghost writer said...Reply To This Comment

itu jer pun petua yang ada.lepas masukkan air kena tekap telinga kejap dan kendian baru sengetkan..bila udara panas di dalam air akan mudah mengalir keluar..

zacky ~786~ said...Reply To This Comment

rmm cmne ek ? sy pn xroti berenang nie.. huhu.. tp klw dh biase ngn air.. sllu brenang.. men kolam.. lama2 biase laa tu.. :)

Wanzi said...Reply To This Comment

biasa kalau air masuk dalam telingan. titik sedikit air dgn hujung jari ke dalam telinga, dongakkan telinga yg masuk air tu ke atas ..titik air setitik kedalam telinga biar sekejap bila rasa macam panas atau suam dalam telinga.. terus pusing semula telinga masuk air tu kebawah....insyaallah menjadi....

Peri PiA said...Reply To This Comment

alahai,cian LM

cube lagi,kali ni mskkan direct laju sikit...InsyAllah

Rozita said...Reply To This Comment

rasanya kena buat mcm tips pertama tu kot LM..

Izan Ishak said...Reply To This Comment

izan pun tak tau petua yg sebenarnya. tau yg masukkan air tu je...then kuarkan balik~

Amyna said...Reply To This Comment

LM.. berdengung ea.. alolo. Cer masukkan air semula kat belah telinga yang berdengung tu.. pehtu keluarkan balik.. Myna kalau masuk air kat telinga selalu buat gitu.. tapi kena hati2 la.. jangan sampai air yang kita masukkan tu tak mau keluar.. kes naiya tu..

Myna just kongskan apa yang myna pernah buat.. kalau LM tak berani.. tak yah la.. takut gak myna... dah la LM ngah preggy... Jumpa doktor la LM.. bahay kalau biaq lama2... benda dalam. kita tak nampak.. :-)

KAMIHIDUP said...Reply To This Comment

pakai cutton bud je kak. :)

Budak Kampung said...Reply To This Comment

urm...akak.slalu sy memng gna cra tu pn..produktif ja..99.9% berkesan..hehe

ukhti syikin said...Reply To This Comment

tp encik mamat ajar mcm tu.. slalu menjadi.. :D....





** takpe kak... tu yg nikmat tu.. ckp bergaung jer rasa :D

zaMir said...Reply To This Comment

saya pnah jugak kne dulu...tp nnt 2 3 hari ok la...rase mcam ade org bisik2 kat tlinga plak...huhuhu

AngahSayang2314 said...Reply To This Comment

ada org cakap mengiring jer... lepas tue ketuk2 entah la kata org...

fara said...Reply To This Comment

k.long, aku tau..ko msukkan air 1 cawan...pstu rilex jer jap...nanti air keluar sndiri.haahahaaa....

laloque said...Reply To This Comment

pakai vacum @ hairdryer... hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...