Friday, April 22, 2011

Biskut Corrnflakes



Assalamualaikum...
LM nak share resipe mudah biskut cornflakes yang LM buat hari tu . Mudah dan sedap...tu yang penting .



Cornflakes_cookies

Bahan:
21/2 cwn butter
1/2 cwn gula
21/2 cwn tpg naik sendiri
telur sebiji
cornflakes diramas kasar...anggaran sehingga adunan boleh dibentuk
ceri untuk hiasan


cara :
1.putar butter dengan gula sampai kembang , masuk telur, tepung dan cornflakes yang telah di ramas
2.uli dengan tangan sampai boleh dibentuk , jika tidak...tambahkan lagi cornflakes tadi .
3.bulat - bulatkan dan letak ceri .
4.LM bakar dengan suhu 175 degree selama 17 minit . 


Selamat mencuba...sememangnya LM ni suka buat kuih yang ringkas - ringkas je . Resipe rumit malas nak buat ...


psstt lepas solat jumaat LM ada jemputan makan - makan . Tapi tak buat juadah apa - apa lagi untuk buah tangan ni..apalah yang LM patut buat yek...huhu .

www.tips-fb.com

33 comments:

bersama kak Es said...Reply To This Comment

buat puding marble pun senang gak..habiskan telur kat dalam esbok tu ha..hehehe

Kak Es nak try resepi LM ni.
cam sodap je

kakchik@ella said...Reply To This Comment

yeay !! yg ni kc nk buat sbb mcm senang, sedap dan mudah je. sukat dgn cawan lak tu.

najihah sahami said...Reply To This Comment

kak...mish rasa nk bom3 je blog akak ni..selalu buat cacing mish terliur..kejam toi..heheheeh

Wani said...Reply To This Comment

aaaaaaaaaa . dah lama tak buat , last buat raya 2010 . haha :D

sarah mohamad said...Reply To This Comment

mudah nya nak buat akak. orang bujang maca saya ni yang mudah2 boleh ler try. hiks

zaMir said...Reply To This Comment

kasi saya sample bleh?? nanti boleh order kat akak...hahha

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

kak es-puding marble adik tak pandai...tak pandai nak mencorakkan nyer...

cubalah resipe mudah dan rangup ni sis

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

kakchik-adik kan pemalas nak timbang2 ni..hik3..cubalah sis.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

mish-haha..jgn dik..abis berkecai klu adik mish bom blog akak..krm salam kat cacing2 tu ye mish..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

wani-huhu..bila nak wat lg?

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

sarah-hihi..leh jek sarah..wat lah.sbb sgt mudah

iwan_dextrous said...Reply To This Comment

owh..gud2...nnt suh org sebelah buatkn.hihii

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

zamir-hihi...nak sample lak...sebijik cukup tak zamir?

sarah-najwan said...Reply To This Comment

akak xpenah buat kuih mcm kuih raya
mmg failed..tau kuih tunjuk ajo..hhehe

KAMIHIDUP said...Reply To This Comment

nanti KAMI nak try, macam mudah je. :)

ghost writer said...Reply To This Comment

macam nih sonang jer den nak buek nya...hihi

dayang said...Reply To This Comment

nnt sblm raya nk try resepi ni..yeyea..tak lama lagi raya..huhu..

diana said...Reply To This Comment

boleh kudap2 untuk petang2 kan LM??
majlis apa petang ni.//
beli je senang..
hehheeh

ratusiput said...Reply To This Comment

tak kuo gambar lak se ratu tgk ni...em trus teringat yg raya tak lama je lg kan...pejam celik pejam celik dh raya..

alexa yussida said...Reply To This Comment

sonokla bebi dalam perut tu duk makan..jeles dekat bebi ! hehe..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

iwan-org sblh?haha..cpt suh.leh mkn ptg2 sambil tgk tv

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

sarah najwan-adik wat kuih yg mudah jek sis..hik3

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

KAMIHIDUP-buatlah dik..mudah je..dan mmg sgt mudah.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

ghost writer-senang je bisk..hik3.cubalah.sesuai ngan nama kamu..biskut

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

dayang-try lah dik..mudah jek

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

diana-majlis mkn2 kwn...tak jd beli..wat kek jek diana

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

ratusiput-dah tak lama dah nak raya..tp sis raya dulu ye..hik3

Peri PiA said...Reply To This Comment

tu dia resipi :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

alexa-hihi..bebi mkn kek ye?

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

pia-hihi...resipe simple.

CIK TOM said...Reply To This Comment

macam best je..pastu simple plk..nak cuba jugaklah...heehe

Woofer Storm said...Reply To This Comment

hanya mmpu lihat je ummi,nak buat confirm tak menjadi..ermmmm

**mood lapar ni..

Miza Yusof said...Reply To This Comment

best ni. miza nak cuba buat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...