Tuesday, April 26, 2011

Bukan Pertama Kali



Assalamualaikum...
Pasti ada yang pelik jika LM katakan LM tak larat , rasa teruk dan sangat teruk mengandung kali ni sebenarnya. LM bukan pertama kali mengandung pun ! Ramai yang akan kata begitu . Tapi kandungan kali ini amat menduga kesabaran . LM boleh dikatakan selalu tidak sihat dan penyakit tulang belakang LM semakin menjadi - jadi sejak mengandung ni .


Pengalaman mengandung yang lepas - lepas agak mudah berbanding yang ke empat ini . Tapi LM kuat kan diri melalui semua dugaan dari Allah buat LM . Dulu di tempat sendiri semuanya mudah . Check mengandung dari paka ke kuantan bersama suami pada hari sabtu . Tapi di sini jika appoitment tak boleh tukar , LM terpaksa pergi sendiri bersama si kecil . Mencabar bukan ? nak drive dalam keadaan Doha yang sesak dan pergi bersama si kecil yang akan meragam dan sebagainya .


Tapi dugaan tu amat kecil . Apa yang LM risau dan sentiasa runsingkan adalah tentang kandungan ini . Semakin ia membesar dan berat..penyakit tulang belakang LM akan siap sedia menyerang tak kira waktu . Kena berjaga - jaga selalu dan jaga pemakanan juga . Benda sejuk , seperti ais ,tembikai , timun dan petola , pisang dan anggur juga LM kena elak dari makan banyak . Mencabarnya...rasa nak menangis pun ada bila nak jalan pun kadangkala LM rasa tak larat tau !


Memang ini bukan kali pertama mengandung...tapi kali ini amat sukar bagi LM . Tahap kesihatan kurang memuaskan . Syukurlah suami membantu dan doa kalian semua sentiasa mengiringi LM ...Tq semua . Agak - agak baby ni boy ke girl ? hehe
www.tips-fb.com

18 comments:

shatooman said...Reply To This Comment

harap akak terus cekal dalam menghadapi kesulitan membawa kandungan ni.. hmm..berat mata memandang, berat lagi bahu memikul. sabar ekk.. hmmm..bab jantina tu, suka lg kalu baby boy. baru lasak nnt..

kata org lg, nk jaga anak perempuan sorang ni, lebih susah dr jaga lembu sekandang.. dah la dh ada anak perempuan..entah berapa kandang lembu akak kena jaga nnt..ekekeke..yg penting kita enjoy~

KAMIHIDUP said...Reply To This Comment

sabar kak, dugaan, boa banyak-banyak supaya akak dan kandungan sihat, amin. :)

Inspirationalefeks said...Reply To This Comment

hehhe boy kot :) hehehe nak boy or girl ? sy doakan :)

ghost writer said...Reply To This Comment

sabar jer Lydia...

AMMAR YASIR said...Reply To This Comment

Ammar doakan supaya Sis LM sihat selalu. Ammar rasa-rasa baby tu boy kot..hehehe.. Tahniah

zaMir said...Reply To This Comment

akak kena byk rehat utk kali nih...ujian dari Allah tu...sabar ye...itu pengorbanan yg besar utk akak....

hehe,..mesti baby boy....cikgu saya dulu..5 org berturut-turut anak pmpuan...

Eyrique Ettiqazz. said...Reply To This Comment

sabar erkkk..itu je boleh nak ckp...nak tolong x boleh..

of coz la baby boy...

missSenget said...Reply To This Comment

sis x scan lagi baby tu??

sarah-najwan said...Reply To This Comment

xpe LM..sabar deh..
sekejap aje lagi..

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...Reply To This Comment

kakD doakan semoga LM cepat2 semboh...sabar byk2 ye...mana tau kot2 kali ni ank tu lbh dr segala segi...hehehehhehe

JIJI YU said...Reply To This Comment

maen teka2 baby eh..eheh smoga kak LM terus kuat dan bersemangat..nnti baby dalam tu pon lagi semangat nak kuar..

Dr Mohd Hafiz bin Dato' Osman said...Reply To This Comment

Semoga LM terus diberikan kesabaran...

forever love said...Reply To This Comment

family atq ada cara cmne nk tahu baby boy or girl. hihi

masa akak atq mengandung.. sepupu atq.. pegang baby.. then bagi berdiri atas perut tue..

kalo ta silap.. kalau baby yang dipegang tue boy.. die taknak sentuh perut tue sebab girl.. sebaliknya cmtuela.. hihi

tahla.. cmtue kot.. hihi

Piasara said...Reply To This Comment

"Sabar LM...smga semuanya selamat.Mengandung ni mmg tak sama setiap ank,sbb Allah nak bagi kita rasa perbezaan nya tu....tp semua perasaan yg tak best tu akan lenyap tak lama lagi kan..malah perasaan gembira,bangga,puas semuanya bercampur baur tatkala mendengar tangisan si kecil nanti.."

YAYA AZURA said...Reply To This Comment

yaya baru anak sorang..belum boleh buat perbezaan.. hihi..
tapi ade kawan yaya anak dah 4 orang .. memang berbeza ragam semasa mengadung .. ada yang kena alahan teruk ..ada yang alahan sekejap .. langsung tak alahan pun ada ... hihi

ape pun doakan LM hadapi semua nie dgn sabar ..

Peri PiA said...Reply To This Comment

Semua org ALLAH jadikan ISTIWEWA,masing punya rase jika mengandung kan...Mane nak same kan,bdn sendiri yg menanggung

take care LM

laloque said...Reply To This Comment

kate nak seramai team bola tampar

Rozita said...Reply To This Comment

org kata bila umur makin lanjut mmg makin banyak dugaan mengandung... berbanding yg kali pertama... tapi lain orang lain pengalaman di...

semoga LM selamat melahirkan anak yg sihat dan comel..amin..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...