Sunday, May 1, 2011

Hari Ini Pizza



Assalamualaikum....Bermula lagi hari persekolahan buat anak - anak dan suami untuk minggu ini . Hurmmm rasa rega dan tenang saja hari ni sebab semalam memang LM rest cukup - cukup . Tak keluar ke mana - mana pun semalam . Barang dapur pun LM tak pergi beli sebab nak rest puas - puas . 


Bila tanya Maisarah nak bawa bekal apa ke sekolah malam tadi dia kata dia nak pizza . So sebelum tidur LM siap - soap kan pizza supaya mudah esok  pagi tinggal bakar saja . LM siap kan 2 keping saja .Topping daging , mushroom, capsicum , sausage dan tabur saja cheese atasnya . 
Sementara solat subuh dan goreng nasi untuk bekpes encik suami LM bakar pizza anak - anak .

Dah siap susun topping...belum bakar lagi ni.

Menu esok apa pula ? bukan mudah nak buat bekalan anak - anak . Jika bukan ikut selera mereka alamatnya tak makan lah bekalan tu . So...kena plan dari awal apa menu untuk mereka .


Psst...korang anak sekolah kat Malaysia untungkan tak yah buat bekal hari - hari..leh beli nasi lemak kat sekolah..hehe .

www.tips-fb.com

30 comments:

Peri PiA said...Reply To This Comment

bwk bekal lagi bgs LM

Kat m'sia ade isu konon nya budak2 gmk sebab mkn nasik lemak,padahal ibu bapa yg keje bg anak2 duit byk

dah ade list makanan ape yg xblh jual kat kantin

lps sekolah beli jajan,mek d kan xsihat makanan mcm tu-ni pandpt pia la hihi

yum2 sedap la pizza tu

caliph shuriken said...Reply To This Comment

rajin ar wt pizza ^^

latest en3: fast five

eiela said...Reply To This Comment

bestnya pizaa..

Latest Entri :
Suamiku Dua Alam

Far8 budak baik said...Reply To This Comment

nnti nak kawen isteri mcm
Lm lahh..minta je nk masak ape..
semua dpt...
ahaha =p

Nor Suhaiza said...Reply To This Comment

waaahhh...rajinya LM bekalkan utk anak2..ibu mithali.ptot dicontohi...
:)
happy blogging...

Lelord said...Reply To This Comment

huhuhu terbaek miza

bersama kak Es said...Reply To This Comment

kakEs pun suka buat bekal anak ke sekolah. Senang anak2 nak makan. Kesian bila dgr kena beratur pastu baru nak makan dah bunyi loceng.
Kalau nasib tak baik kena food poisioning.
Nak selamat bawa bekal...jemput2 pun ok :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

Pia-hehe...mmg bawa bekal terjamin kebersihan.lg pun kat kantin sek mereka ni ada pizza dan muffin jek.makanan arab mana budak2 ni suka..

pia..LM dulu mkn nasi lemak hari2..tp apasal LM tak gemuk masa kecik ye?sihat dan aktif lak tu main sampai mghrb.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

caliph-keh3...simple2 jek

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

eiela-hehe..budak2 suka la.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

Far8-hehe..pastu awak pun gemuks...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

suhaiza-hehe...mmg mereka bw bekal hr 2...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

lelord-hehe...miza kan suka benda mudah lela..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

kak es-ye..setuju tu.dan jemput2 pun mmg antara menu mereka tuk bw bekal.

kiz said...Reply To This Comment

kat sini kita layan lempeng je kak miza..huhu..kasi cicah kari kambing..

Syafiq Rosli said...Reply To This Comment

sedapnya LM

nelly said...Reply To This Comment

lapar suda ~

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

lempeng tu kesukaan mak ayah dia..haha

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

syafiq-budak2 suka la...hehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

nelly-hehe..palar ke?

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...Reply To This Comment

boring2 cmni berselera tgk pizza tu hukhukhuk..

shatooman said...Reply To This Comment

budak2 skolah sudah buat demonstrasi supaya penjualan nasi lemak diteruskan..hahaha

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...Reply To This Comment

waah..masyuk tu kak...nak rasa =D

krole said...Reply To This Comment

wuahhh biaq tol wak reti bat pizza...uwahh!!! nak sikit~~~

JIJI YU said...Reply To This Comment

ni la benda paling senang nak buat..

ghost writer said...Reply To This Comment

baru tadi order pizza sebab takde dapur nak masak n malas mau keluar cari kedai makan yang tentu saja banyak tutup hari cuti.

KAMIHIDUP said...Reply To This Comment

peh, pizzaaaaa. kak, tunggu KAMI review pasal satay hulk ok. :)

deno said...Reply To This Comment

bertuahnye anak2 kakak, sebut je nak apa, bonda mesti siapkan... terliur plk tengok piza tu... nanti kuar hospital harap dapat la makan.. Deno ske pizza hut yg hawaiian chicken! :))

Miza Yusof said...Reply To This Comment

sedapnya pizza. tapi miza kurang sikit makan pizza. tekak macam tak berapa terima. maybe selera kampung dari kecik kot. hihi :)

Suara Kalbu said...Reply To This Comment

Sedapnya pizza... akak pun sekarang ni kalau nak makan pizza buat sendiri je versi edisi malas punya piza. Daripada beli tu mahal ...buat sendiri puas hati, suka hati kita la nak letak topping banyak mana pun hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...