Sunday, April 24, 2011

Moga Saya Tabah



Assalamualaikum semua
Alhamdulillah masih mampu untuk LM melalui hari ini . Masih mampu bernafas dan diberi kesempatan melihat indahnya dunia . LM semakin tak larat sebenarnya . Ramai yang terkejut melihat LM di khalayak ramai tempoh hari . Perut dah memboyot dan LM sendiri rasa tak selesa dengan keadaan diri sendiri saat ini .


LM rasa mudah sesak nafas , rasa senak dan tak boleh duduk lama . Keadaan saat mengandung kali ni sangat berlainan berbanding dengan yang lepas - lepas . Mengalahkan orang sakit lah pula kan ? huhu...LM sihat dan mengandung bukan satu penyakit okey!!..haha. Tu yang LM perlu ingat , kena fikir sihat dan larat .


Ala...ada orang kata LM dah gemuk . Tapi yang LM frust adalah....LM ni makan sehari sekali je tau . Camner boleh gemuk ye ? huhu...sabar je lah . Moga LM leh kurus pas bersalin nanti . Tu tak penting buat masa ni . Apa yang penting , baby ni sihat  , cergas dan selamat dilahirkan . doakan LM tabah melalui hari - hari yang semakin sukar buat LM . Nak bergerak pun cam seksa je LM rasa . Padahal baru berapa bulan , perut pun baru je jiran - jiran ni nampak . bila dah nampak perut orang kata LM gemuk la  pulak ...huk huk huk .


Tapi bila fikir  semula , ala..orang tak peknen yang perut berlapis - lapis tu takpe pulak ye ? apasal korang tak kata mereka gemuk ??? grrrrrrrrrrr . Dari dulu lagi ,suka je orang nak kata LM gemuk masa peknen..tension la!!!
www.tips-fb.com

37 comments:

S..U..D..@..I..S said...Reply To This Comment

pengorbanan sorang ibu sgt besar....

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...Reply To This Comment

ibu mengandung tak leh tension2 tau...jgn mcm tu...

Peri PiA said...Reply To This Comment

take care ya LM

Comel je tu

aDisH.sHidA said...Reply To This Comment

jgn2 anak kmbar

Syat0za Zai said...Reply To This Comment

nape zai tak tahu pon akak ngandung! ish! huuu~

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

sudais-betul tu..bila sakit2 teringat ibu lg sakit masa mengandungkan saya dulu agaknya

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

ladyzul-huhu..tq kak D

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

pia-tq pia..hihi

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

shida-huhu..tak la.mana leh dpt kembar..haha

... said...Reply To This Comment

as salam..
hehe. kalau metabolisma dalam badan sangat randah,memang badan cepat naik

XD

banyakkan minum air =)

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...Reply To This Comment

LM, xpa jaga diri...

gemok ke kurus ke tak penting

yg penting baby n LM shat..=)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

zai-hihi..br tau ei?

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

fadzli-tq dik

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

GKSB-hihi..tq adik..

KAMIHIDUP said...Reply To This Comment

sabar jelah kak, yang penting baby sihat dalam kandungan. :)

Izan Ishak said...Reply To This Comment

jangan2 tensen2 tau LM...sian baby dalam perut tu...ceria2 selalu tau!

Eyrique Ettiqazz. said...Reply To This Comment

LM nak didik anak harus dr dlm perut g...so,try adapt ape yg org yahudi buat....amln2 sblm,semasa dan selepas mengandung....every night sblm tidur,bisikkan kata2 berunsur nasihat,harapan kita kat dia...selalu bc al-quran,kalau x pon boleh dgr je ayat2 al-quran..semoga dpt anak soleh dan solehah.

JIJI YU said...Reply To This Comment

bukan ke gemuk mase mengandung itu normal eh

kiz said...Reply To This Comment

tak kisah lah gemuk ke..membuyung ke..apa yg penting jaga kesihatan demi baby yang di kandung..huhu

HAJAR hasan said...Reply To This Comment

sabar ye kak LM. semoga kak LM tabah. dan semoga ALLAH mempermudahkan segala urusan bersalin nnt. Ameen~ insyaALLAH. ;)

sarah-najwan said...Reply To This Comment

tang preggy ni..
akak takut mabuk teruk aje..
akak ni jenis mabuk 9 bulan..
jadi penat letih bdn lenguh2 dan mcm2..

masa preggy mek sarah yg paling teruk..mungkin faktor usia sb masa tu akak da umur 35 kot..hehe

kalu preggy lagi lps ni..harap2 sihat dan cergas..kdg2 kita byk main psikologi..kene lawan yg penting..biar baby dlm perut tu turut cergas...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

KAMIHIDUP-hrp2 begitulah

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

izan-haha..tension sket2 je ...pelik gak.bkn ke time peknen mmg bdn kita membesar?huhu.apasal org pelik tgk LM membesar?

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

EE-tq ingatkan sis.sis pun cuba sebaik mungkin.mereka suka wat soalan matematik juga kan?hihi.kadang2 sis main puzzle tuk latih IQ baby..haha.last2 ummi baby yg ting tong..pening2

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

jiji yu-gemuk bg sis tu normal...ramai gak yg tak gemuk.maintain jek.tu lah yg rasa frust tu bila ramai tegur sis gemuk

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

kiz-hehe..betul2 kiz..akak setuju

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

hajar-tq adik...amin!

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

sarah najwan-huhu..9 bulan ke sis?agaknya saya ni sampai 9 bln kot?sbb dulu2 4 bulan tu dah ok.ni lak rasa cam berterusan sampai skrg..hrp hubby phm.

Melur Jelita said...Reply To This Comment

Salam adik jelita,
peknen mesti la gemok..hihi
lebih baik gemok sebab peknen dari gemok gendut tpi tak peknen..hehe

Sunah Mohammad said...Reply To This Comment

ala kak comot ni...seksi pe pegnan...hahaha~

dayang said...Reply To This Comment

take care ya sis..byk rehat tau :)

bersama kak Es said...Reply To This Comment

Ha ah..setuju..gemuk peknen lebih seksi dan soowiit.

Gemuk gendut kot lah kena susah hati. don't wori lepas ni pantang 44 hari hehehe

Amyna said...Reply To This Comment

LM jangan tension2.. tak elok untuk kesihatan. LM kan ngah preggy? dorunk nampak perut LM kot.. tu yang dorunk cakap gemuk.. LM jangan tension2 dah na...

Psst~ pehni nak buat kuih apa pula..LM kan rojin..

Dr Love said...Reply To This Comment

perempuan sgt sensitif bile dgr pktaan gemuk. adeh ~ jaga kesihatan lydia :))

miss.Addin said...Reply To This Comment

take care :)

shatooman said...Reply To This Comment

gemuk2 pon x pe...dh ada hubby & anak2.. janji sihat~ hmmm..lebihkan sikit makan tu..pregnant mesti kena jaga makan.. baru dpt anak yg sihat dan kuat. ^^

Miza Yusof said...Reply To This Comment

gemuk sebab pembawakkan baby ni. hihi. nanti akak kurus balik lah tu. jangan fikirkan sangat pasal gemuk tu. yang penting hubby sayangggg :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...