Friday, April 22, 2011

Sesungguhnya saya memang suka yang mudah .



Assalamualaikum...
Salam ceria di hari jumaat yang mulia buat semua . Alhamdulillah , LM dah dapat idea nak buat apa untuk buah tangan ke rumah sahabat petang ni . Jemputan makan - makan yang akan LM hadiri nanti . Barang kering banyak yang takda . So...LM buat yang mudah dan ringkas saja .


Plan asal nak buat kek oren saja . Tapi buah oren habis la pula . Nak buat popiah...tak rajin lah akak nak duk menggulung sambil terguling - guling . So...yang ada walnut . LM buat je lah kek walnut untuk buah tangan nanti . Hubby dah gi solat jumaat . Moga kek tu menjadi . Pertama kali buat kek walnut ni . Main taram jekk..LM kan memang suka buat resipe mudah , ringkas dan cepat kan ? keh3...cam tak kenal akak korang ni pemalas..


Takkan lah nak beli kat kedai..cam tak special lak . Kan sekarang ni LM asik membuat kuih jek kerjanya . So...alang - alang mixer memang ada kat bawah , telur melambak , butter ada ....buat kek pun cun kan ? sedap ke tidak belakang cerita ,moga kek LM menjadi...amin !
www.tips-fb.com

30 comments:

saiazuan said...Reply To This Comment

nyum2..lapar la pulak ble bca psl kek

FiZ said...Reply To This Comment

wah...rjinnye kak LM..hr tu tgk kt tv, omputih bt kek oren yg moist..sdap...good luck bt walnut cake tu :)

KAMIHIDUP said...Reply To This Comment

ok juga tu, kalau buat sendiri lagi baik dari beli kat kedai kan kak. :)

Peri PiA said...Reply To This Comment

Amin,so mcm mane?xsaba ni hihi

kiz said...Reply To This Comment

usaha tangga kejayaan.. lepas ni buat rojak and cendol laa kak..huhu..

akuanakpahang said...Reply To This Comment

Salam singgah malam :) Janji ada buah tangan ya tak ? :)

Lelord said...Reply To This Comment

miza g umah Ju ke?

Citarasa Rinduan said...Reply To This Comment

selamat malam LM

ayu singgah ambil mood berblogging


PS: nanti upload pic yer kek orenmu itu..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

saiazuan-hehe..mkn kek leh gemuk

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

fiz-tq..dah selamat pun..mujur menjadi

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

KAMIHIDUP-ye..tulah sebabnye akak usahakan buat

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

pia-hihi..mujur jd pia..dah hantar pun umah kwn td

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

kiz-owh tidak..sgt mencabar tu

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

AAP-ye..betul tu

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

lela-ye..umah kak ju..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

ayu-hai sis ayu...nnt sok2 za upload ye..tak wat kek oren pun..kek walnut jek

Lelord said...Reply To This Comment

Heheheh ju kawan lela ms kat itm, plan mmg nak ke sana, tp kami batalkan pasal arini kan kakhuda & famili nak balik Mesia. kat handasaa pun byk mende kami nak setelkan. xde rezeki nak jumpa miza

JIJI YU said...Reply To This Comment

muhehhe..buat je lempng..eheh..sonang..

krole said...Reply To This Comment

wuahhh!!!x sabar nak jumpe wak..le mnta wat kue n kek manyak2!!!hehehe~

CIK TOM said...Reply To This Comment

macam mana kak LM?menjadi x kek walnut..nak cuba jugak..sharelah resepi..sbb cik tom dalam mood memasak kek dan kuih..hehehe

ghost writer said...Reply To This Comment

jangan lupa hidang untuk kitaorang jugak nanti..hihi

Izamir Ridzwan said...Reply To This Comment

walnut tuh cmne akak??

Amyna said...Reply To This Comment

LM macam mana dengan kek walnut... sure menjadi. LM kan rojin... :-)

Nini Hartini said...Reply To This Comment

semoga anak sis yg bakal lahir akn menjadi suri rumah yg pakar memasak. hehe

tieha ismail said...Reply To This Comment

aiyooo...dah lame x wat kek...yummmeahh~

shatooman said...Reply To This Comment

semua orang pon suka yg mudah2 je.. akak buat yg mudah2 pon mesti sedap kan? nk mintak skit pon, jauh diseberang lautan..huhuhu

tomato said...Reply To This Comment

kak LM .... nakkkkkkk ^^

zaMir said...Reply To This Comment

boleh bukak bisnes la cmni..hahha...

Qaseh dalia adelia said...Reply To This Comment

nnti letak resipi leh belajar hehe... mesti sodap punye kek yg sis LM buat ..

na mintak tlg vote qaseh T_T hihi

Woofer Storm said...Reply To This Comment

tkpe,rajinkan diri ye ummi..moga apa yang dihajati tu menjdi,tapi jgn pksa diri..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...