Sunday, May 29, 2011

Berhati - hati dengan hater



Assalamualaikum...
Salam sejahtera buat semua . Salam ceria di pagi ahad . Hari ni LM nak cerita pasal hater . Tak kira di mana kita berada pasti ada hater kan ? Begitu juga dengan dunia blogging ni . Dulu LM tolak tepi je lalat hijau ni , dan bagi peluang mereka komen juga entri bersama anonymous . Bukan apa , ramai juga orang yang takda ID nak komen sama . Tapi akibat nak tangkap lalat najis ni LM tutup ruang komen untuk anonymous dan boleh la tangkap lalat najis ni bila mereka datang komen .


Suka ke lalat najis datang hurung blog korang ? Pasti semua tak suka kan ? Masing - masing ada cara tersendiri untuk naikkan blog . Ada yang secara santai , dan ada juga yang blog kosong takda isi , menulis syok sendiri , entri pun takda orang nak komen ...hampir semua entri kosong takda pengomen tapi buat entri hentam sana - sini .


Mengapa kita masih menaip ? berblogging ???
Wahh senang saja jawapannya . Setiap orang ada tujuan masing - masing untuk berblog . Ada yang nak main SEO , ada yang nak berkongsi info . Ada yang suka - suka . Buat LM berblogging adalah suka - suka untuk mencatat perjalanan kehidupan sebagai perantau di bumi arab ini . Tapi ramai juga yang berblogging untuk mencari musuh , cari salah orang , hentam orang sana ...orang sini . Padahal kadang kala kita tengok blog mereka dah la blog baru , perenggan pun berteraburan tapi still ada hati nak hentam orang dengan niat jahat . Jangan pelik jika terkena dengan blogger seperti itu . 


Bagi yang dah kenal pasti siapa haters korang , baik hati - hati . Sebabnya kadang kala kita secara tak sengaja tercerita plan nak ke sana - sini dalam entri kita . Mana tau kot - kot si lalat najis ni memang jahat cam dajjal dia plan sesuatu yang buruk terhadap korang dan family kan susah . So memang kena hati - hati okey .


Sebaiknya jangan bercerita secara terperinci plan korang . Moga kehidupan kita aman tanpa niat jahat haters ni . Apa yang LM perasan , haters LM siap jadikan LM bloglist dia lagi tau...korang rasa bahaya tak ? hahaha...so dia salah sorang penyumbang trafik terbaik blog ini ..hihi . Jika LM lepaskan komen haters tak perlulah korang kejar ke blog mereka tambahkan trafik mereka pula ye , sememangnya itu salah satu niat mereka . Nak buat kacau dengan cari trafik mudah tanpa usaha menaikkan blog mereka sendiri .


setakat haters , lalat hijau yang kotor ni korang pandai - pandai la tepis ye . Setakat email ke , komen ke , apa ke....jangan jadikan itu isu melemahkan korang untuk terus berblogging . Sebenarnya ramai sahabat dalam dunia blogging ni , haters tu cuma sorang dua saja itu pun manusia yang jahil , munafik dan busuk hati....biarkan mereka . Apa yang penting...hati - hati dalam membuat entri , jangan cerita semuanya , BAHAYA!
www.tips-fb.com

38 comments:

gedek! said...Reply To This Comment

Jangan anggap uncle sebagai 'lalat' ye...?

sha a.s said...Reply To This Comment

bg Sha, benda2 ni semua kite kena terima sbg risiko dlm dunia maya ni...janji kite pandai handle situation n jgn layankan sgt benda2 ni semua....yg penting, kite enjoy!!! hihihi

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

gedek-hehehe...tak la uncle , mana ada kata uncle lalat ..hik3

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

sha a.s-betul tu sha..jgn layan...nama pun lalat kan ? mmg suka kacau 2 lah kerjanya.

HonEyBuNNy said...Reply To This Comment

betul tu...

xramai haters sebenarnya....cuma kita kena sentiasa berhati2 dalam dunia blog or kehidupan seharian kita..heheh

Sunah Mohammad said...Reply To This Comment

selalunya kalo bab jalan2 pi mana2, saya buat entri lepas benda tu berlaku.. hahahaha~ untuk tujuan keselamatan juga... :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

honeybunny-ye dik...bkn ramai pun.sbb ramai yg ingin bersahabat.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

sunahye dik...mmg sepatutnya begitu.peringatan buat diri akak juga...kena hati2

Melur Jelita said...Reply To This Comment

Penyibuk betul haters ni..hehehe

najihah sahami said...Reply To This Comment

waa..seriyes, suka sgt entry sis yng ni. nampak semangat dan xputus asa. u go sis! hehehe....

abaikan hater, pentingkan lover. ehee.

Jo Qusary said...Reply To This Comment

I am your lover (ceh, ayat takleh blah), and I come in peace :P

lama tak jenguk blog LM sejak cuti nie...

peep said...Reply To This Comment

nasib baik saya xde hater :P

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

melur jelita-hehe...dia mmg suka menyibuk.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

mish-alala...setakat lalat najis tu mls akak nak pikir dik.baik akak fikir camner nak atur perjumpaan ngan mish..kan?

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

jo qusary-sori..lama gak tak singgah blog ko.ke ko sibuk dating ngan pakwe ko ha?lama tak nampak kat sini..hehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

peep-baguslah jika anda pasti..hehe

anamizu said...Reply To This Comment

aah betol tu..
ana sokong ummi..
HATERS akan buat ape saje..
semoge terbukalah hatinye utk bertaubat..aminn ^__^

$h@h_Izn@n said...Reply To This Comment

shah bukan hater....keh3...tahniah kak da maju guna domain sendiri... lama x dgr kabar akak keh3....

Syat0za Zai said...Reply To This Comment

yeah!! semangat!!!!! go! go! :D

Phoenix said...Reply To This Comment

Tak sangka ada juga Blogger/ manusia yang suka jadi Hater ni.. Kadang-kadang tak faham apa yang mereka/hater ni inginkan sebenarnya dalam hidup mereka..

Cik Ina Do do Cheng said...Reply To This Comment

cik ina singgah, tapi lalat tu bukan cik ina ye. lalat langau jahat.

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...Reply To This Comment

siapakah SI lalat hijau itu ye...hehehehhe...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

anamizu-mereka ni baisanya hati batu...jgn kita melatah ngan cara mereka sudah la.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

shah-hehe..lama tak ziarah shah.tq ye..saja tukar angin je.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

syatoza-kena la semangat..kan?

JIJI YU said...Reply To This Comment

heheh..geng2 lalat ni sesaje je suke nak kasi havoc suasana..tapi meriah gak la bile deorang ni ade..mewarnai kehidupan berblog..ahaha

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

phoenix-hehe...mereka ni hidup tanpa arah hidup.lupa nikmat tuhan..tak tau hukum .sbb tu jd camtu.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

jiji-ye..mewarnai dunia blogging dgn bau busuk mereka eh?setuju2.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

cik ina-hehe..tq sudi singgah...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

ladydzul-hehehe...dia adalah dia..ala,tak mo bg link la kak D , nnt bg trafik kat dia wat pe..

caliph shuriken said...Reply To This Comment

suka jalan2 cari kwn ^^

latest en3: congratz barca

Peri PiA said...Reply To This Comment

setuju,kena hati2

pia blogging sebab kongsi apa ade dlm hati,info ;)
tapi tak terperinci sgt

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

caliph-ye..sis pun suka jln2 cr kawan

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

pia-ye pia..setuju tu

alexa yussida said...Reply To This Comment

dorg mcm psycho kan ? carik pasal je..kesian jugak kadang2 bila baca pasal blogger ni kena hentam..blogger tu pon kena..jgnlah yus pon kena lpsni..tp xpe,saya x glemer..insyaAllah selamat..keke :D

sukahati kening la pintal2 kening~ said...Reply To This Comment

haters slalu sangat menjadi stalker.kadang2 x faham dengan tujuan sebenar dorang=(

sarah-najwan said...Reply To This Comment

itulah risiko berblog..
itulah harganya..

tapi tepuk dada tanya minda
jika setiap komen yg membina..kita amik yg positif..
jika sebaliknya..bo layan..

Gayahspears said...Reply To This Comment

ade yg bersifat demikian..
hati2.. .
buat kaki2 lalat, Gayah seru kamoo datang ke blog Gayah.. kita tgk... sape lagi hebat..hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...