Wednesday, May 25, 2011

Gulai Pucuk Ubi Campur Udang



Assalamualaikum...
Akibat keletihan hari ni menu ringkas saja LM hidangkan buat keluarga . Kebetulan pucuk ubi di belakang rumah tu sedang cantik je , so LM pun petik untuk dijadikan juadah kami hari ni .

Pokok ubi nan sebatang...sebatang jek hidupnye..huhu

Untuk memeriahkan gulai pucuk  ubi ni LM tambah la dengan udang . So  ada lauk dan sayur dalam menu tu . Tempe goreng dan telur dadar . Cukup la kot ? Penat - penat ni ringkas - ringkas saja jadi la kan ?

Jom kenal dengan blogger D_08 .
Boleh kita belajar bahasa perak. Perak ke ? harap - harap betul lah ye..LM ni orang johor kurang mahir loghat negeri lain .
www.tips-fb.com

17 comments:

Scarlett O'Hara said...Reply To This Comment

LM org Johor juga ye?Pandailah masak lontong ni.

anamizu said...Reply To This Comment

wahhh menyelerakan tu ummi ^___^
mak ana pun masak menu udang jugak harini..udang masak lemak cili api..hihi

Peri PiA said...Reply To This Comment

sedapnya,yum3

tibe2 teringt hilman makna budu,ehehe

MataHati @ MH said...Reply To This Comment

selalu panggil gulai kuning jer kat kg..

sesekali baru nampak muka kat blog sis.. huhuhu.. nak ziarah selalu tapi internet slow sgt sjk 2-3 bln ni..

diana said...Reply To This Comment

ringkas pun tapi tetap
menyelerakan..

rara pinkmafia said...Reply To This Comment

dapat makan dgn nasi panas2.ada kicap.sedap tu.

JIJI YU said...Reply To This Comment

ni bukan ringkas ni..tak ramai yg pandai ni

Citarasa Rinduan said...Reply To This Comment

1) wah,... cantuman makanan yang membuka selera. tambah gorengan ikan masin lagi ngam..

2) johor area mana LM? segamat eik>

[p@kcikLie] : [ mamaDiana] said...Reply To This Comment

boleh buang angin dalam badan tu...emm, dah lama rasanya tak makan pucuk2 ubi.

[p@kcikLie]

sarah mohamad said...Reply To This Comment

kalau dekat kg mak selalu buat. memang sedaaap!

Eyda Syahida said...Reply To This Comment

terliur plak.... errrrr...

KAMIHIDUP said...Reply To This Comment

kak, lauk simple macam ni je dah mampu buat KAMI tambah nasi 3 kali. :)

Izan Ishak said...Reply To This Comment

sedap nih! pucuk ubi qatar pun subur tu~

Bulan said...Reply To This Comment

bile akak nk blik nie.nk rase akak masakan akak.ehee

Piasara said...Reply To This Comment

"masak lemak pucuk ubi..memang best...campur pulak ngan udang...tapi akk kalau mkn pucuk ubi ni..jap lg angin naik kepala..heee.."

Sunah Mohammad said...Reply To This Comment

sedapnye kak comot!!!!! rindu pucuk ubi mak masak.... T_T

Finaz Jaafar said...Reply To This Comment

pehhh sedapnye !! oke fine tengahari ni nak cari lauk nih ! huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...