Monday, May 9, 2011

Ikhlas Tapi Jauh


Assalamualaikum....
Malam tadi sebelum tidur bonda sms . 
Kata bonda bergenang air mata dia masa nana ( kawan LM ) hantar kek yang LM suruh dia hantarkan untuk bonda . Bonda ucap terima kasih tak terhingga ...





Inilah gambar kek yang kawan LM tolong buatkan tuk bonda .

Sama - sama bonda ....haishh tak sabar nak ym ngan bonda jam 6 lebih petang ni time malaysia . Tunggu budak balik sekolah dulu . 


Hihi..bonda gembira , anaknda pun turut gembira . Tiada apa dengan sebiji kek sebenarnya . Cuma ia melambangkan sebuah kasih sayang yang tak bertepi buat bonda yang telah berkorban  nyawa melahirkan insan serba kekurangan ini . Moga bonda sihat dan ceria sentiasa ....Amin .

Ikhlas Tapi Jauh (ZAINAL ABIDIN)

Bila bila kiranya diriku perlu
Hari yang murung
Terdengar nada yang riang ria
Sekali suara meyakinkan jiwa
Kaku langkah mengaguminya
Kaku menerimanya
Selagi bahuku
Memikul bebannya
Selagi hayatku
Merasa siksamu
Selama senyuman
Menjadi senyumku
Ku bawa wajahmu
Walau diriku jauh ..
Jauh ..
Bila bila kiranya diriku perlu
Hari yang murung
Terdengar nada yang riang

Selagi bahuku
Memikul bebannya
Selagi hayatku
Merasa siksamu
Selama senyuman
Menjadi senyumku
Ku bawa wajahmu
Walau diriku jauh ..
Jauh ..
Selagi bahuku
Memikul bebannya
Selagi hayatku
Merasa siksamu
Selama senyuman
Menjadi senyumku
Ku bawa wajahmu
Walau diriku jauh ..

Psstt : Hanya ini yang mampu diberi anak yang jauh di perantauan .

www.tips-fb.com

22 comments:

Peri PiA said...Reply To This Comment

:'),bgs nya LM

ukhti syikin said...Reply To This Comment

sodapnya sis :X:X .. waduh2.. best2

eiela said...Reply To This Comment

takpelah kak, tanda kita ingat kat mak yg melahirkan kita. selamat hari ibu jugak kat akak LM.

Latest Entri :
Kera Pembawa Virus HIV

Sunah Mohammad said...Reply To This Comment

so sweet la kakak comot~ salam hari ibu ye untuk bonda kakak comot dan kakak comot sekali~

nuwairani ismail said...Reply To This Comment

salam ziarah....tidak terfikir pulak nk buat cake delivery mcm ni utk mak.yela, kite pon duk jauh ngn mak.x jauh mane pon, sabah-kelantan je. hmmm...lenkali boleh cuba buat ni.

rara pinkmafia said...Reply To This Comment

Bonda LM kt mana?

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

Pia-tuk bonda..tu jek yg mampu di saat jauh ni

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

syikin-hihi..entah.adik kata sedap mlm td..keh3

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

eiela-tq...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

sunah-tq sunah cumil

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

nuwairani-takpe..sok leh tempah kek..hari2 pun leh wat camtu..hehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

rara-mak kat malaysia..ada di johor.sis jek kat sini..huhu

azian said...Reply To This Comment

kak...
takpe...tak lama lg kan nak balik...sabo2....

ain dzaya said...Reply To This Comment

sedapnya..kaek tu..
gembira, sedih, sakit ati ibu sakit hanya dia yang taw..

KAMIHIDUP said...Reply To This Comment

ini lah yang sedihnya bila duk jauh di perantauan.

FasiHaH SupiaN said...Reply To This Comment

t=yummy! nampak sedaplah kak LM!

psstt:happy mothers day tuk kak LM...juga...:)

Farhan Zulhusmi said...Reply To This Comment

ikhlas tapi jauh nie yang membuatkan kita rasa jauh dinata dekat dihatikan??

JIJI YU said...Reply To This Comment

nak kek carrot jugakkkkk

NUR said...Reply To This Comment

mamang terharu sis kalau mcm ni..

Miza Yusof said...Reply To This Comment

sis, selamat hari ibu :)
mesti teruja nak ym dengan bonda kan :)



Jemput ke:
1. Blog Miza Yusof
2. Miza Yusof & Photo Blog

bersama kak Es said...Reply To This Comment

syahdunya...
ingatan yang tu amat bermakna :)

Eyrique Ettiqazz. said...Reply To This Comment

fuyooo bonda LM celik IT la,boleh YM g tu..tabikkk springgggggggg la.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...