Thursday, May 5, 2011

Kalau Demam...Camner Nak Jumpa Doktor ?



Assalamualaikum...
Selamat Pagi Khamis buat semua . Hari ni khamis , penghujung minggu buat LM . Esok suami dan anak - anak cuti...yehaaa . Suka sangat - sangat tau . Demam masih belum baik lagi . Ramai kata memang lah demam sebab LM ni degil takmo makan ubat . Erkkk...degil ke ???


Semalam encik suami tanya , kalau demam ni camner nak jumpa doktor ? LM pun memang rasa takut ni nak jumpa doktor time demam . Sebenarnya , hari ni lepas maghrib ada appoitment check mengandung . Tapi risau juga nak pergi sebab LM takmo doktor tau LM demam . LM ni kalau boleh takmo ada rekod LM sakit kat sistem mereka . Takmo ada rekod yang LM tak sihat...nak bersih can cun jek rekod . Bukan apa , LM tak mau ada effect tak elok masa nak dapatkan surat pengesahan doktor untuk terbang balik bulan depan ke Malaysia .


Kalau rekod kesihatan LM tak cun , susah la doktor nak lepaskan LM naik kapal terbang balik bersalin kat Malaysia .Huhu..moga kesihatan semakin pulih menjelang petang ni . Adehh gerunnyer . Doktor tu...LM nampak letih pun dia tau . LM tak ceria pun dia leh perasan tau . Alahai Dr Reham ni..saja jek wat LM kecut perut nak jawab semua soalan dia..haha .




Jom kenal ngan blogger ni . Kalau rasa nak geli - geli leh baca blog dia hari - hari...entri pertama dia yang LM baca kisah berus gigi dia yang sepupu perempuan dia termasukkan dalam lubang tandas tapi dia tak tau . Hehe...nak pecah perut baca entri dia masa tu..keh keh keh 


My Photo



www.tips-fb.com

29 comments:

Momok Nadim said...Reply To This Comment

JoM pergi kLiniK kesihatan jom3x..?

Miza Yusof said...Reply To This Comment

siapa dia ni ?
kejap Miza nak pi terjah. hehe :)

Dr Mohd Hafiz bin Dato' Osman said...Reply To This Comment

LM,jangan takut jumpa doktor ya, apatah lagi pada saat ini LM tengah pregnant. Bila demam biasanya ada kemungkinan terjadi jangkitan kuman. Segera jumpa doktor utk dapatkan ubat supaya kesihatan baby dalam kandungan juga terjamin :)

Peri PiA said...Reply To This Comment

xper LM,demi diri lm dan baby

InsyAllah doc fhm,ckp dgn doc bagi dia fhm

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

Momok-hehe...gi klinik.aduhh

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

Miza yusof-gi lah kenal2 ngan dia eh

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

Dr Mohamad Hafiz-ohw..leh kena jangkitan kuman ke?bahaya rupanya.tq doktor atas nasihat tu..so ptg ni mmg LM wajib gi juga nampaknyer.tq tq

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

Peri Pia-yq pia sayanggggg

forever love said...Reply To This Comment

mam ubat la ummi.. ummi nie.. nk degil macam atq gak erk.?

deAnza-wAnda said...Reply To This Comment

mkn ubat yea... smoge cepat sembuh...

deno said...Reply To This Comment

ooo.. kakak tak nak jumpa doc ek... kelakar la kakak nie.. deno rasa kakak perlu banyak rehat, baring.. bagi badan kakak betul2 rehat sepenuhnya... get well soon kakak!

MISS YOU

Jo Qusary said...Reply To This Comment

rasanya lebih elok jumpa doktor demi kesihatan ibu dan anak berdua... ibu mesti sihat, baru anak jadi kuat :D

eRza farEeha said...Reply To This Comment

semoga akk sentiasa sihat ok..:)

p@kcikLie said...Reply To This Comment

ala..doktor kan nak buat ape pon , just nak check je....cm mamadiana( my wife) la plak awak ni..susah sangat nk jmp Dr walaupon sakit..

LM jangan degil orait !..:P

Piasara said...Reply To This Comment

"demam ker?Penat la tu..kena banyak rehat...nak makan ubat sebarangan pun takut gak kan..akk ms ngandung tak penah demam..tp sakit gigi pernah la...adoii..punya la azab ms tu..smga LM cepat sembuh"

JIJI YU said...Reply To This Comment

ehehe..tu gambor doktor tu ke ka..ehm2..hensem toll..ahahaha..makaseh kak...berus gigi tu masih lagi disimpan..

azian said...Reply To This Comment

kak...
apekehelnya takut jumpe doc ni...sy lg takut jumpa kgin...hahahha

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

atq-erkk degil cam atq ke?haha

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

wanda-tq wanda..hehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

deno-syhhhhhhhhhhh jgn kuat2 ckp tu.malu la.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

jo-ok jo..tq tq..ko sok peknen jgn jd cam LM tau.hehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

erza-tq adik

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

p@akcik lie-hehe..sama eh,mls jmp doktor gak ke wife awak?hehe.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

Piasara-huhu...dulu klu peknen tak pernah demam tau.ni jek.adehh

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

jiji yu-hehe..sama2.tu gmbr doktor berus gigi.keh3

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

azian-hehe..takmo ada rekod akak sakit je.bkn apa.

KAMIHIDUP said...Reply To This Comment

kak pergi je jumpa doktor, untuk baby. :)

nik rosmawati said...Reply To This Comment

semoga sentiasa sihat yea.jaga kesihatan diri dan baby.

pearl jade said...Reply To This Comment

cian akak syg...
dmi nk bsalin kt msia sggup bsusah x nk jmp dktor..
terharunya....kalau sye jdi anak akk ble da bsar nnt tau cte ni,rasa sedih je..derhaka je rasanya kalau x dgr ckp mak..huhu
get well soon ya kak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...