Sunday, May 8, 2011

Kenapa TERPAKSA ?


Assalamualaikum....
Tadi LM ada kata kena pergi join bekpes ngan kawan - kawan . Ramai juga yang hadir . Boleh dikatakan semua melayu yang ada di compound LM ada . LM kata TERPAKSA Join aktiviti tersebut . Tadi Dr Mohamad Hafiz tanya...kenapa LM kata terpaksa ? hehe..


Sebenarnya...angin malas memang sedang melanda diri . Demam masih terasa lagi . Semalam duk bersidai kat spital temu rakan sudah berapa jam , pastu layan anak gi besday party anak jiran dah berapa jam . Memang rasa nak rest je seharian .Tapi peluang bertemu rakan senegara bukan selalu...so dari TERPAKSA kena lah direlakan juga .


Bergelak tawa dengan rakan - rakan memang seronok . Tapi adat LM yang sedang sarat ni semua jadi malas . Sampaikan suruh gi kedai ajak makan pun LM kata TERPAKSA . Beratnyer...lum peknen kembar lagi dah kata perut ni berat . Sebenarnya bukan perut yang berat kot , tapi badan LM yang memberat..huhu .Encik suami dah paham dah...bila ada saja aktiviti luar dari rumah LM akan kata "Ku pergi kerna TERPAKSA " hihi...
www.tips-fb.com

21 comments:

najihah sahami said...Reply To This Comment

hahaha...xpe la terpaksa pun kalau cm tu kan sis. hehe..paper pun jalan2 jugak. rehat tu bia cukup eh sis. so, xde ke pic mase perjumpaan tu sis? share la..*smbil2 kenyit2 mata*

dayang said...Reply To This Comment

kak..nnt kalau akak free2 n ada masa masak2 nnt share lagi resepi nyam3 dr akak..hehe..(tba2 ckp pasal resepi) haha
neway, happy mother's day! :)

ferra said...Reply To This Comment

samat hari bakal-jadik-ibu :)

ain dzaya said...Reply To This Comment

heppynyerr dpt jadi ibu..hik333

KAMIHIDUP said...Reply To This Comment

takpelah tu kak. paksa rela, heee. :)

JIJI YU said...Reply To This Comment

akak jgn wat terpaksa dalam berblog sudaaa..ehhe.e.e

Jo Qusary said...Reply To This Comment

selamat hari ibu kpd LM :)

shatooman said...Reply To This Comment

ekekeke..jangan sampai update blog pon terpaksa~

al-lavendari said...Reply To This Comment

uncle pun dah bertahun2 sarat ! hehe

Encik MamaT said...Reply To This Comment

hehe... tunggu pas bersalin tak terpaksa la kot... kekekeke

missSenget said...Reply To This Comment

nasib laa nk berblog kene duduk je.. hahaha....

Peri PiA said...Reply To This Comment

pekara biasa org peknen :),take care LM

Eyrique Ettiqazz. said...Reply To This Comment

kerana terpaksa,aku melangkah pergi.sob2...LM x suka ker EE melawat ni....takkan datang lagi ke sini






























































tapi akan lebih kerap datang sini..hikhik..jgn marah

Citarasa Rinduan said...Reply To This Comment

samalah..
tak suka kena paksa..
selalu akan ikhlas bila nak hadir..

so. akan semyum dan rela hati.

tapi sebaliknya..
maaflah.. memahami keadaan/situasi LM

emieysandra said...Reply To This Comment

ololo shiannyer.bykkn rehat sis~

Sunah Mohammad said...Reply To This Comment

macam mana beratnya rasa mengandung ek? hurmmm...tertanya2..hehehe..

akuanakpahang said...Reply To This Comment

Bermalas sikit tak pe jgn lebih-lebih :)sampai terpakse susah juga tu :)

Wanzi said...Reply To This Comment

selamat menyambut hari ibu...

kiz said...Reply To This Comment

biarlah kita yang terpaksa..jangan kita jadi pemaksa..ermmm

Dr Mohd Hafiz said...Reply To This Comment

ooo.. SEkarang baru saya faham :)

Momok Nadim said...Reply To This Comment

kalau ada orang paksa tidor mcm mane plak tu??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...