Tuesday, May 10, 2011

Layan anak - anak


Assalamualaikum...
Sebagai ibu bapa kita hendakkan yang terbaik buat semua anak - anak . Tapi kadang kala memang meletihkan membawa anak - anak keluar di hujung minggu . LM ni memang jenis tak suka dan tak  larat nak meronda satu mall untuk cuci mata . Mungkin badan dah semakin berat , kaki pun tak larat nak melangkah kot . 


Kebetulan jiran depan rumah ada buat besday party anak dia tempat permainan kanak - kanak . Kebetulan memang anak - anak LM belum pernah masuk ke 'jungle zone' tu pun . Selepas besday party , layan mereka main mainan yang mereka suka . Abang dan kakak main yang best - best la . Aqila main benda camni pun dah cukup . Ajak naik keretapi sampai banyak kali , puas si ayah melayan..hehe .



Nak suruh LM layan minta ampun la . Tak mampu nak layan dah . Kalau bawa bekpes sambil picnic pun LM cuma siapkan makanan dan mereka pandai - pandai la nak bawa diri main sendiri kat park tu . Tapi apa yang kami pastikan setiap kali hujung minggu perlu kami bawa anak - anak berhibur . Hari untuk keluarga . Sekarang ummi dah jadi hippo dan semakin malas~~

  
Psstt -Badan makin berat !

www.tips-fb.com

19 comments:

KAMIHIDUP said...Reply To This Comment

anak-anak akak mesti faham akak tengah tak larat. :)

kembatolo™ said...Reply To This Comment

masa berkualiti bersama keluarga kan kak?ehehe

JIJI YU said...Reply To This Comment

kak..tolong le cik kemab tu cari calon..dah gersang sgt dah mamat tu..ehehe

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...Reply To This Comment

mcm tu ank2..memang kena layan jg...time lepa nk main ni...

Ujang9897 said...Reply To This Comment

baca entry ni terasa nk ada anak pulak..=)

doa2 sy dpt anak kak..=)

Peri PiA said...Reply To This Comment

ehehe,comel je

pia pon jarang tawaf mall

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

KAMI-hehe..phm sgt dah kot

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

kembatolo-ye..betul tu

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

jiji-hahaha..dah mula lah tu

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

lady zul-hehe..betul kak D.penat

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

ujang-ala..br jek kawen sibuk nak anak.nanti ada lah tu..hehe

al-lavendari said...Reply To This Comment

berat badan takpe .. jangan berat hati !

bersama kak Es said...Reply To This Comment

Diikkk...you are so cute dgn perut belon tu :D

baru nampak gambar preggy LM
Lawo lah abaya ... order boleh? hik hik hik

P/S : anaklah permata hati. diorg suke..kite pun gumbira kan..

fyy mokhtar said...Reply To This Comment

comel nye ank ank kak lm :) wah wah

Melur Jelita said...Reply To This Comment

Tak apa, layan setakat yang mampu adik jelita

Syafiq Rosli said...Reply To This Comment

hehe..bugs LM..dah tggjwb seorang ibukan..thniah LM..:)

Cik Jari said...Reply To This Comment

salam ummi..makin berseri-seri muka ummi...take care ea:)

Nini Hartini said...Reply To This Comment

cantiknyaaaa LM :)

Miza Yusof said...Reply To This Comment

hujung minggu ialah masa untuk berhibur. relase tension kan. best juga kalau picnic :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...