Monday, May 2, 2011

Manja Boleh , Tapi Jangan Gedik .



Assalamualaikum...
Kadang kala terasa pelik dengan dunia ni . Ramai yang cuba manarik perhatian umum dengan pelbagai cara . Terasa tekak kembang pun ada menyaksikan sesuatu yang bukan sepatutnya di tonton di khalayak ramai .


Kadang kala...jika pasangan bercinta tu , satu gambar tu kat FB dia ngan buah hati je yang komen . Saya sayang awak..pastu pakwe lak yang komen , kesudahannya...satu gambar mereka berdua yang syok sendiri komen bersayang - sayang macam takda tempat lain nak luah rasa sayang . Bukan apa...saja nak teman FB tau yang mereka bercinta dan saling menyayangi..kau ada?haha..tu kot dalam hati mereka ? 


Bila dah kahwin pun satu hal . Bila depan orang , darling...nak itu . Sayang..tolong ambik air i . Kejap - kejap jerit pasangan . Aduhh macam dia sorang je ada pasangan . Orang lain takda . Macam dia je ada insan yang ambik berat ...sakit juga mata ni kadang kala tengok aksi gedik di khalayak ramai . Cuba cool...kat rumah sendiri nak makan bersuap ke , nak duduk beriba ke...nak tergedik - gedik tak siapa nak jeling . Maruah pun tak tercalar...bukan gitu ?


Nak bermanja dengan pasangan tak salah . Tapi kena tengok lah di mana kita berada . Jangan depan mertua sibuk nak bersuap - suap . Depan rakan - rakan sibuk nak kepit dan bisik - bisik cam dalam bilik . Tersengeh - sengeh , tergedik - gedik ...keluar dari rumah kita jaga lah elok - elok maruah diri dan juga suami . 


Nota kaki : sekadar peringatan untuk diri sendiri juga...
www.tips-fb.com

34 comments:

pearl jade said...Reply To This Comment

thanx utk peringatan ni sis..
insyaALLAH kita sama2 jaga diri ya =)

p/s:bertuah mr LM dpt isteri cm sis..hehe

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...Reply To This Comment

ahahahaha renung2 kan..
slmt memegang tgn suami ;D

psstt..pizza ada x ari ni? ;)

fyy mokhtar said...Reply To This Comment

ya betul.
sape yang gedik tu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rafidah Farhana said...Reply To This Comment
This comment has been removed by the author.
Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

pearl jade-hihi..tuk kita semua..tuk sis juga.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

pinky momma-ye..renung2 kan.
demam la..takda pizza

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

fyy-hehe..manusia.

Miza Yusof said...Reply To This Comment

orang lain pun bercinta jugak kak, tapi yang menyampahnya bila upload gambar pelok ciom dah tu status berjela asyik sayang-menyayang.

rasa anoyying lah kalau dua puluh jam asyik macam tu -.-

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

Rafidah-hehe...entah la dik.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

miza-mereka tak rasa ke org tak suka dan meluat?huhu

waRDah a.k.a QiQi said...Reply To This Comment

like~ :))

Gimi said...Reply To This Comment

betul...

setuju...

akuanakpahang said...Reply To This Comment

Manja boleh jgn gedik, gedik boleh jangan berlebih tapi biar kena pada tempat dan orgnya :)

shatooman said...Reply To This Comment

betol3x..kena la tahu bezakan situasi dimana kita berada..

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...Reply To This Comment

gedik dan manja, banyak perbezaan tu..

ada manja yang dibuat-buat terus jadi gedik....

menyampah pn ada nengoknya...

JIJI YU said...Reply To This Comment

ekekek..macam nak same je tujuan entry kite kan kak...ehehe

Mek Norfa said...Reply To This Comment

betul tu kak.. nak2 kalau yg tgh bercouple tu.. mak aii berbulu mata nk nengok nyer.. nak manja2 konon..tapi biarlah kene ngn tempat lah.

Nini Hartini said...Reply To This Comment

kalau pakwe makwe nk bermanja-manja mmg tak patut..Tapi kalau suami-isteri salah eh? bukan minta gadik 24jam..

sbb dh terbiasa dgn adik-beradik tini yg manja. kakak-kakak tini pn manja2 dgn suami depan adik-beradik. mak+ayah tini pun mcm tu. kami adik beradik dah dihidangkan dgn sikap manja dgn suami. jd terikut-ikut sampai masing2 dah berkahwin.

masa tini belum kawen nmpk kakak manja2 dgn suami, dlm tini terfikir nk buat mcm tu pas kawen nnt. layan suami mcm tu....tgk mak ayah pun, tini terfikir nak ikut lepas kawen nnt. Alhamdulillah bila dh kawen dah nmpk caranya mcm mana.

selagi benda tu tak melampau, xpe kot?

Al Meister Ex a.k.a MASTERX a.k.a Amin Abjad said...Reply To This Comment

betul2... adab sopan tatasusila orang melayu dan islam kena la jaga...:)

Jiejah said...Reply To This Comment

setuju!!! sy kan bile nampak kapel mcm ni dlm FB kan sy terus remove miahahaha bkn jelez tp nyampah mcm dia sorg jer yg sdg bercinta, mcm dorg je yg nikmati alam perkawenan org lain xder??? huh..adab sbg umat islam jarus lah di jaga..lg sakit mato tgk bile gambo atas katil mcm baru...pepaham sudeh..dr sy buat doser dok ngata dia baik sy remove terus!!!

laloque said...Reply To This Comment

alamak aku kegedikan la...

r-5 said...Reply To This Comment

saya sangat suka orang yang manja dan memanjakan orang yang manja. tapi sangatlah anoyying dengan orang yang menggedik~ macam pasangan yang bajet sweet sah2 sangat menggedik~ hahaha

asuransioke said...Reply To This Comment

salam sahabat, artikel bagus kak, terima kasih comment kakak ye, mampir balek ye kak?

mimieux said...Reply To This Comment

taw xpa...tak perlu kt nk tunjuk manja bagai...kan dah jadi GEDIK..haha...=))

Sunah Mohammad said...Reply To This Comment

moga saya tak termasuk dalam yang menggedikkan kak comot...huhuhu

caliph shuriken said...Reply To This Comment

rimas tgk jenis terlebih gedik ni, huh...

latest en3: fast five

nur dhiya' aida said...Reply To This Comment

setuju . if nak menunjukkan rasa kasih sayang tu , tak perlu la terlampau obvious . kang ade jugak yang rasa nk muntah darah ble tengok . keep it in mind . everyone ~

Nor Suhaiza said...Reply To This Comment

peringatan utk semua...
:)
thx....

Amiey White said...Reply To This Comment

perlu ke nak tunjuk pada semua , I don't think so . fikir sendiri malulah orang tengok . eeeuuuuwwww

deno said...Reply To This Comment

ya... betul tu kak.. dlm fB mcm 2 ayat gedik bleh tengok.. bukan kat fB je, dlm blog pun byk.. siap ada gambar berkepit dgn pakwe pun ada.. Deno kalau g blog org gedik2 terus tutup!

ukhti syikin said...Reply To This Comment

untuk couple2 tu no comment... tp untuk syikin.. aiyak ... mmg mcm tu.. kalau dlm rumah :"> lagi segan nak citer... mmg kt luar manja2 juga ler.. tp sbb encik mamat suka kaber line... so mcm suap2 tu jarang cket... kadang2 ada.. sbb kan syikin berniqab.. mcm encik mamat suap ler kadang2 kalau makan ice cream ke desert ker.. tp takda la had yg nak ober2 depan org kt luar...



:"> klu kt umah mak mertua pon mmg dari kahwin dah biasa baring kt bahu encik mamat bila tgk tv :"> ... mak mertua orait saja.. adik2 ipar lg orait.. ini kenyataan bukan buat2 tau :p...mmg manja2 cket dedua nya :d

bab pic kt fb tu... adoiiyaii my hubby tk da comment pon lg tu :(

Nini Hartini said...Reply To This Comment

tini pn sama mcm ukhti syikin :)

KAMIHIDUP said...Reply To This Comment

gedik=meluat, manja=sempoi, heeee. :)

Peri PiA said...Reply To This Comment

PIA RISAU,KADANG2 melampau2 perangai pia kat hubby hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...