Thursday, May 19, 2011

Memang Penat , Tapi Seronok !



Assalamualaikum....
Menjadi suri rumahtangga sepenuh masa ada yang kata best . Ada yang kata bosan , ada yang kata penat . Sebenarnya bagi LM , semuanya benar tapi bosan tu memang tiada la kan ? Siapa saja suri rumahtangga sepenuh masa akan mengakui bahawa kerja kat rumah tak pernah selesai . Lepas satu kerja ada  satu kerja lagi  nak dibuat . Lebih - lebih lagi anak ramai dan kecil - kecil sure tak menang tangan mengurusi semuanya . Hanya itu yang mampu terungkap . 


LM sendiri pernah bekerja dan sekarang hanya menjadi suri rumah tangga sepenuh masa . Siapa kata duduk di rumah tak penat ? Takda kerja atau menanguk sampai boring . Tapi sebenarnya kita puas melakukan semuanya lebih - lebih lagi buat suami dan anak - anak . Kita masak simple pun mereka makan dengan berselera sekali . Moga keletihan kita tu mendapat pahala yang setimpal . Air tangan ibu memasak dengan didahului selawat dan surah tertentu sudah pasti lebih afdal dari makanan yang kita beli di luar bukan ? 


Penat tapi puas itulah yang setiap isteri dan ibu di luar sana rasa . Anak LM baru  3 , camner akak - akak yang ada anak 4 , 5 , dan ramai tu ? Moga kita tergolong di dalam insan yang diredhai Allah senantiasa , Amin . 
www.tips-fb.com

25 comments:

Eyrique Ettiqazz said...Reply To This Comment

air tgn ibu bkn air yg keluar dr tgn tp masakan ibu yg diadun dan diuli dgn kasih sayang..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

EE-pandai EE ...nnt kita belajar simpulan bahasa hari2 dan EE tolong translate kan eh?mulut tempayan , panas hati , hati batu..hihi

Eyrique Ettiqazz said...Reply To This Comment

of coz boleh,no hal..kita buat tutorial simpulan bhs dan pribahasa..lain drpd yg lain..hikhik..

haruskah pop window..?

Peri PiA said...Reply To This Comment

setuju,pia nak jd suri rumah sepenuh mase 1 hari nanti..Amin

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

EE-ye..menarik tu.

pop up window tu bagus bg memudahkan kwn2 yg pki broadband.tak perlu mereka loading lagi tuk komen.mudah dan jimat masa.bg y berminat biasanya mereka akan buat pop up window

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

pia-amin~~

Eyrique Ettiqazz said...Reply To This Comment

owh EE guna streamyx...x main broadband...wah,berlagak sekejap..hikhik..gurau2 je..

KAMIHIDUP said...Reply To This Comment

terbaik kak! isteri solehah. :)

najihah sahami said...Reply To This Comment

sis, kalau kita dpt buat sesuatu yang kita suka, even penat pun kita puas hati kan?

Hanim Mahali said...Reply To This Comment

nanti nak jadi surirumah jugak.... tapi sambil bekerja dari rumah.... ^_^

emieysandra said...Reply To This Comment

amin..bce blog sis ni, buat emiey xsbar nk jadi ibu.upss, kne tnye diri jugak dh ready k blom, huhu~

Kalamhati said...Reply To This Comment

if not..Allah tak letak syurga tu di bawah tapak kaki ibu..kerana pengorbanan besar inilah..menjaga..mengasuh dan mendidik anak2 sehingga mereka jadi 'insan'

Rozuan Ismail said...Reply To This Comment

itulah kemanisan berumah tangga =)

Scya Lollita said...Reply To This Comment

hee sronoknye .
mcm best je jd suri rumah
nak jugakkk ;D
(umo bru 19 da gtai)

sha a.s said...Reply To This Comment

betul tu...Sha stuju sgt! moga segala titik peluh yg keluar dlm menguruskan rumah tangga kita diberkati dan diredhai Allah ye :)

JIJI YU said...Reply To This Comment

dok kat rumah lagi letih kan kak..eheh

forever love said...Reply To This Comment

masakan dari seorang ibu sangat sedap.. heheeheh.. sebab tue atq kalau balik umah ibu.. atq taknak masak.. kakak atq pun sama cmtu

Gayahspears said...Reply To This Comment

Nak jadi suriumah jugaklah.. hahah..
muah..rindu sis

Syafiq Rosli said...Reply To This Comment

wah rasa seronok je tgk kehidupan LM..semoga terus bhgia ok..:)

Mohd Shahir bin Shamsudin said...Reply To This Comment

salam. ni yang buat saya teringin nak isteri jadi surirumah sepenuh masa ni.

eh, saya masih bujang.
;)

azian said...Reply To This Comment

akak...
sy yg anak dua ni pun jenuh nak bebel2...hahahha

FasiHaH SupiaN said...Reply To This Comment

yes kak LM, jadi suri rumah penat, saya yg tak ada suami dan anak2 pun terasa penatnya, berpoluh-poluh lagi2 kalau mop lantai.hehehehe tghari nak pikir nak masak ape plak...

ieda said...Reply To This Comment

LM sama mcm akak .. anak ada 3 .. and that only my kids .. no more :))

mana ada kerja dlm dunia nie penat .. x nak penat goyang kaki jelah dikk .. adakalanya kita kena bantu suami .. bila bantu suami kerja2 rumah suami x bantu kan huuhuhu .. tapi redho sbb dah itu tanggungjawab sebagai isteri :))

diana said...Reply To This Comment

3?saya anak sorang pun penat.
tambah tengah membesar ni..
memang rumah kucar kacir la..
menyapu sepuluh kali sehari.
hahahha...
betul kata Lm..
walaupun duduk rumah saja tapi
tak pernah pun mengeluh boring.kita ada banyak benda nak buat..
tapi ada jugak manusia cetek pemikiran yang kata kita dok rumah tak buat apa2...

fazilzura said...Reply To This Comment

beshhhhh kan kalau dpt dok umh , kalau gaji en somi mampu menangung xpe, zr pun tingin nak dok umh .. buhsan keje kt opis.

* salam kenalan dr fazilzurakil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...