Tuesday, May 10, 2011

Menu Apa Ye ?




Assalamualikum...
Apa khabar semua . LM rasa cool sket dalam kepanasan summer ni..hehe . Hati la rasa cool sket . Bukan cuaca katluar sana  tu . Hurmm dah nak tengah hari . Masih lagi tak tau nak masak apa hari ni . encik suami pun tak call lak tu . Biasa dia bagi idea nak masak apa . 


Kenapa susah sangat nak pikir menu apa nak masak ? setiap hari mesti LM asik sakit kepala nak hidang menu apa tuk lunch , menu apa tuk bekal anak . Cam hari ni , menu apa ye ? LM ada ikan tenggiri , ikan kembung , dan ada ayam serta ada daging sikit . Tapi masih buntu nak masak apa . Sayur kobis saja kot ...lauk apa ??? 


Kelakar juga duk umah ni..sering je tak tau nak masak apa . Cuba tengok chef tu , bagi jek lauk..laju dia masak . Ni...lauk ada 2-3 jenis pun tak tau menu apa nak masak kan ? hehe
www.tips-fb.com

28 comments:

KAMIHIDUP said...Reply To This Comment

ikan tenggiri masak asam kak, sedap. :)

kakchik@ella said...Reply To This Comment

akak pn kdg2 blurrrrrr sgt2. hihi.

Peri PiA said...Reply To This Comment

aym buat nugge?hihi

ikan tegngiri msk kari?

daging b.pepper ?

blh?

rara pinkmafia said...Reply To This Comment

heheheheh betul tu.kdg2 my mom pon mst runsing.nk masak apa lah katanya...

aDisH.sHidA said...Reply To This Comment

daging goreng+kentang

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

KAMIHIDUP-tak blh..sbb takda bendi..hehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

KC-ye..walau hero akak sorang pun blur kan?adik ni nak pk anak3 org punya selera..huhu

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

Pia-miza nak msk satu jek lauk tu..hehe.kemalasan melanda la pia..cam tak phm lak.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

rara-hehe..tu la

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

shida-wahhh cam menarik!

Lelord said...Reply To This Comment

kembung, dahing bakar...cicah air asam

rini tamo masak nasi...berat dh makin mencanak naik...spaghetti aje hehehe

eiela said...Reply To This Comment

haha, betul2, sokong. duduk rumah pun pening xtau nak masak apa, walaupun brg byk. semua nak difikirkan.

Latest Entri :
Pencarian 100 Top Blogger Baru

Ina said...Reply To This Comment

Assalam...
kalau anak2 saya mudah jer...hari2 mesti mau ada ayam.Tak kira la ayam masak apa pun...janji ayam..

bersama kak Es said...Reply To This Comment

dah masak?
LM masak ape? mesti sedap :)

Momok Nadim said...Reply To This Comment

masak je apa2x yg mudah,...maggi pon ok..:)

cik heroin said...Reply To This Comment

hehe. cri ja kt intrnet.blambak

Rozita said...Reply To This Comment

daging leh masak kicap + kentang..

ikan kembong leh buat ala2 percik.. best tu.. takpun buat cam masak sambal2 kering2 sikit...

tengiri...hmmm boleh biag singgang kot... cam sedap gak...

sayur kobis leh buat goreng/masak air pun best...

ayam... leh buat ayam berempah... ceh..

Rozita said...Reply To This Comment

tengiri tu masak asam pun ok tp tukar bendi jadi tomato boleh?

ukhti syikin said...Reply To This Comment

kak... daging tu.. wat beef steak.. hehe :p... kite bg menu sama-sama ler arini... :p

dayang said...Reply To This Comment

kak..masak lemak cili api! perhh..sedap tu...

Ozzy Choc D'Luscious said...Reply To This Comment

perghh banyak tu lauk..so masak per jadi nyer td? hehhe

buat ikan bakor cecah air asam...sedapp (tp sy pun tak tau buat wahahha)

Lelord said...Reply To This Comment

hahahhaha miza dh masak lom?
daging salai masak lemak cili api, ritu lela salai dlm oven jek

Piasara said...Reply To This Comment

"kalau difikir mmg penin tau..jgn fikir..hihi..tp apa nak dimasak?kena fikir gak..."

Alin Marlini said...Reply To This Comment

paling mudah masak maggi jek..hehehe

JIJI YU said...Reply To This Comment

hari ni ummi wat nasi mandi untuk kami..ehhe

dayang said...Reply To This Comment

wah..akhirnya..akak masak lemak jugak..slain senang nak masak, rasa pun sedap. kan. kak..tu febret sy tu..hehehe

alexa yussida said...Reply To This Comment

mcm mama..slalu ngeluh n blurr..'nk msk pe ye arini?' korg nk mkn ape? soklan n keluhan ari2:)

FasiHaH SupiaN said...Reply To This Comment

sekarang cuti, sy jd suri rumah. cam gini ler kak lm, dok umah, asyik nak pikir nak masak apa..adess jenuh laaa..huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...