Wednesday, June 1, 2011

Pertama Kali Saya Kecewa



Assalamualaikum....
Sejak sebulan ni kemahuan saya untuk mempunya waffle make sendiri meluap - luap .Saya ingin makan waffle panas dengan nutella pada bila - bila masa yang saya inginkan . Hurmm tapi hasrat terbantut apabila di sana hanya menjual brand IKON  sahaja . Kalau boleh LM nak beli brand yang okey sikit untuk menjamin kualitinya . Bila takda brand yang bagus LM tak beli pun . 


Tapi 2hari  lepas tu rasa nak makan waffle tu membara semula . Kalau beli dah siap sure letak peanut butter . LM nak nutella juga ...so pergi cari di pasaraya berdekatan  , takda la pula jual waffle maker kat situ . Ishh memang rasa geram .


Malam tadi LM ajak encik suami pergi rembat waffle maker tu , jalan memang sesak dan parking pun susah dapat . Lepas beli terus balik , then berkobar - kobar nak cuba . Buka resipe , salin dan terus buat . Uikkk , tak jadi . Meleleh , melekat..huwaaaaa...memang buat sampai 3 kali semua tak jadi . Pertama kali dalam hidup rasa sangat kecewa bila buat makanan tak jadi . Selama ni tak pernah pun buat tak jadi...memang rasa nak campak jek adunan tu ke tong sampah . Tapi...barkan hati . tinggalkan dulu benda tu .


Uruskan benda yang melekat tu buat hati geram . Dah minyakkan pun melekat ....buka lappy dan terus buka youtube cara nak buat waffle , cehh macam pertama kali masuk dapur...siyes malu bila buka youtube nak tengok video tu . Malu pada diri sendiri la...huhuhu . Tengok la omputih tu buat waffle , tiba - tiba rasa naik angin ...la , patut la tak jadi , hampeh betul . Resipe yang orang tu tulis kat blog dia tak letak tepung ???? So LM buat la camtu , tengok omputeh ni elok jek letak tepung , buka yang lain..ada tepung gak .Cisss sah - sah kena tipu ngan resipe tadi . Dia tak tulis tepung dalam resipe dia ...


Korang pernah ke terkena cam LM ? salin resipe dengan semangat berkobar - kobar , last - last kena tipu hidup - hidup . Buat waffle tu tak menjadi ...akhirnya malam tadi tidur dalam kekecewaan yang tak terbendung ...


www.tips-fb.com

22 comments:

laloque said...Reply To This Comment

setiap kegagalan merupakan tangga menuju kejayaan

sha a.s said...Reply To This Comment

biasela tu...smtimes org yg da terer masak pn x menjadi tauu..ape lg kite yg biase² ni...so, pasni kena try try n try again smpi perfect!

diana said...Reply To This Comment

saya selalu baca je resepi kat tenet ni..
tak pernah nya nak cuba buat..
hahhaha

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

laloque-amin...hrp2 pasni berjaya

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

sha-ye ke?akak frust betul la buat2 tak jd..hehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

diana-baca tu jambatan ilmu..hehe..baca resipe len kali leh buat ye

Sunah Mohammad said...Reply To This Comment

erkkk.. kalo ikot resepi yang tak letak tepung tu, agaknya cane nak jadikk eh waffle tu.. pelik...

Ujang9897 said...Reply To This Comment

ini mcm pun ada ker..hehe

dia terlupa tulis la tu..=)

najihah sahami said...Reply To This Comment

haha..terkena ye kak..sabar eh kak. resepi turun temurun kot tu. sebab tu dia xtulis semua. hehe..sabar kak sabar..

rara pinkmafia said...Reply To This Comment

aah,penah LM.mak rara penah kata.org nk bg resipi ni kadang2 bukan bg betul2.kite kena pk2 sendiri.

Rai said...Reply To This Comment

adeh..agaknya penulis resepi lupa nak tulis tepung kot dalam resepi dia..

Peri PiA said...Reply To This Comment

saba ye LM,xper jadikan pengalaman

sarah-najwan said...Reply To This Comment

xpa..cuba jaya lagi..
mungkin org yg tulis resepi tu xguna tepung tapi dia buat menjadik..

akak pom kalu tgk resepi..xikut bulat2..ada oter gak sket2..hehe..ikut sedap mulut kita ajo..

xpa yer..esok buat lagi sehingga berjaya..

fara said...Reply To This Comment

bwk blik sgmat larhh...nt nk wat waffle kt umh gak..leh pnjam.. :P

aDisH.sHidA said...Reply To This Comment

ada jugak mcm tu...dia terlupa tertinggal or saja tak letak erk...so lepas nie wat letak tepung lak caiyok caiyok

Gayahspears said...Reply To This Comment

adess.. ape kes???
pelik tapi benar...
jgn kecewa sis nty buat lagi ye.. sampai menjadi taw..

D_08 said...Reply To This Comment

ate....ape ceghite waffle tak jadi tu???? udah selamat kat tong sampah ke??? ato selamat dalam peghot cik LM???

saiazuan said...Reply To This Comment

hmm xpenah.. sbb xpenah blaja cmne nk wat..hehe.. slalu bli waffle kt kedai je..

ejulz said...Reply To This Comment

x penah kene.. x penah pun masak ikut resepi lam intenet.. salu tanya mak je.. heHe.. tu pun resepi simple je.. makanan bujang.. haha

Iza said...Reply To This Comment

Assalam..
Pernah jgk kena tipu dulu..resipi apa tah, tak ingat tp ada satu benda yg penulis tu tertinggal, mmg tak jadi.last2 give up, terus tak nak buat...beli lg senang...

JIJI YU said...Reply To This Comment

tak pernah makan waffle

.: iEyLa :. said...Reply To This Comment

hehe...sah2 la sume bnde2 camtu basic nye tepung..tp tu la kan..
klu ieyla pon ikot je resipi org tu...
akk silap resipi daaaa...hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...