Monday, May 23, 2011

Secret Recipe Tak Halal ?



Assalamualaikum...
Sejak dari semalam sibuk dan kecoh tentang makanan di restoran terkenal Secret Recipe di katakan tidak halal . LM terjumpa kisah di sebalik kisah ini . Moga kita tidak cepat melatah dalam menentukan halal haram sesuatu makanan yang telah diberikan sijil halal oleh pihak yang berkuasa . 


Kadang kala jika makan dan minum di kopitiam cina yang tiada tanda halal dari JAKIM kita selamber je duduk situ kan ? Tapi isu ini belum selesai di siasat kita dah gembar - gemburkan di facebook . Jangan terus menjadi kejam ...jom klik sini untuk terus mengetahuinya . Terima kasih kepada fasihah supian kerana membenarkan sis berkongsi entri ini . Jika telah terbukti tidak halal...maka kita boleh sebarkan kepada rakan - rakan . Chicken Rice Shop yang takda tanda halal JAKIM pun korang selamba duduk sana je..eiii gerun la nak makan kat Malaysia sekarang ni . LM rasa baik makan kat rumah je kot ?
www.tips-fb.com

17 comments:

Peri PiA said...Reply To This Comment

kita kena lebih hati2 pilih makanan

iwan_dextrous said...Reply To This Comment

byk betul masalah duduk dkt negara bercampur aduk nie..

Solihin Zubir said...Reply To This Comment

adesssss.... semua meragukan..
masak sindri lg bagus.. kan..

kiz said...Reply To This Comment

kalau was was..jangan minum atau makan..abaikan je

AMMAR YASIR said...Reply To This Comment

Ala..janglah mcm ni... Ammar baru je makan secret recipe bulan lepas

Izan Ishak said...Reply To This Comment

betullah LM...jgn cepat melatah kan. yg pasti makan kat umah lebih baik.

sarah mohamad said...Reply To This Comment

ish2 itu lah kak lm. rasa macam ragu2 dan was2 nak makan dekat luar sekarang ni.

FasiHaH SupiaN said...Reply To This Comment

betul tu kak...nk mkn masak n wat sndri lbih terjamin halal lg baik...

sha a.s said...Reply To This Comment

SR halal....terbukti halal....dr dulu lg..so xde issue sbnrnye... :)

rara pinkmafia said...Reply To This Comment

rara pun jumpa gak yg tu kak.hmm ntah lah kak.tak tau nk ckp.kdg2 internet ni menyusah kan.benda2 cepat tersebar.dan kite cepat menggelabah.termasuk saya

zaMir said...Reply To This Comment

akak!! lama saya tak jenguk sini...huhu

betul tu...kita kena selidik betul2 maklumat tu...
saya pun dah jarang2 makan kat luar...selalu masak sendiri je kat rumah...hehe..

lagenda said...Reply To This Comment

Itu ini dikatakan haram sdgkan kebenaranya masih belum dipastikan. Kdg2 salah kita jugak *blogger8 sbb memanjangkan sesuatu yg kita sendiri x pasti..

NADIAH KZAMAN said...Reply To This Comment

betul kata lagenda tu sebab skrg rmai yg mempropakan benda. tapi ntahlah, bg saya kene hati-hati jugak, sebab makanan yg masuk dalam badan kita mempengaruhi sistem pemikiran, imunisasi n mcm-mcm lagilah..

Kakzakie said...Reply To This Comment

Barulah kita tahu kenapa dia nak secretkan resepi dia.

Daripada cuak baik hindar. Kerana kalau ada syubhah sendiri kena fikir....

ukhti syikin said...Reply To This Comment

ermm.. tu ler isu mcm ni.. kadang2 kena tunggu dan lihat.. macam kes hari tu ada unsur sabotaj.. last2 terkeluar juga ... ALhamdulillah encik mamat memang jenis check satu2 kat jakim.. kena2 kami jarang makan luar... takda baper nak riso sgt... barang pon beli mesti kompem kan betoi2... usahakan yang terbaik... mencari yang halal

KAMIHIDUP said...Reply To This Comment

masak sendiri senang kan kak. :)

Nini Hartini said...Reply To This Comment

tengok kat JAKIN knpsecret recipe ada dlm kategori halal?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...