Thursday, May 26, 2011

Seksinya Blogger Ni


Assalamualaikum...
Salam Sejahtera bagi yang bukan islam jika ada yang singgah membaca . LM terpandang sesuatu saat singgah komen di entri seorang teman . Biasanya sebelum komen entri , LM akan baca dulu komen  - komen yang ada . Wahh cuci mata nampaknya . Rezeki mata dipagi hari tapi boleh membuatkan tekak jadi mual la pulak . 

LM terpandang profile picture pengomen yang sangat seksi . Wahh tayang sebahagian besar dada dan siap nak terkeluar aset berharga tu lagi . Mak aiii mungkin kalau LM ni lelaki memang rasa syok la kot dapat tatap gambar orang ni . Ini sebab diriku wanita maka rasa geli la pula tengok keseksian terlampau . Setakat nak letak gambar profile tu tak perlu la seksi meksi kot ? Eiiii gerun je tengok . 


Tak pastilah pendapat korang camner . Tapi pada LM pakaian pun melambangkan peribadi . Memang ramai yang kata pakai tutup litup pun tak baik , mulut jahat , hati busuk . Tapi manis ke gadis islam berpakaian sebegitu seksi ? Berdebar - debar jantung menatap gambar tu . Memang seksi...huhuhu. Alahai gadis melayu , sedih melihat hanyutnya kalian . Jadi artis seksi , jadi blogger pun kena seksi meksi ke dik ? Tak kira siapa kita moga kita berusaha menjadi insan yang lebih baik dari hari sebelumnya . Amin...
www.tips-fb.com

42 comments:

najihah sahami said...Reply To This Comment

nauzubillah...tapi mish xseksi kan kak....hehehe

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...Reply To This Comment

eemmm..betol ke dia buh pict dia..tah2 dia boh pict org lain...
TAPI apa2 pun..bg kakD jgn la seksi meksi sgt ye...

pearl jade said...Reply To This Comment

aksi blogger terlampau..hehe..
blogger pun da jdi perhatiankan kak..
kalo blh,xnakla imej blogger tercemar
tp yg paling pnting,imej islam tak tercalar..thanx kak sudi tegur mereka...ssh nk jmp org yg leh tegur2 ni..sll org malas or nak kondem je.lembut je cara akk tgur dorg.hope mereka sedar..insyaALLAH..
kalo saya ada slh,tegur juga ya kak..sye x kisah..suka sgt ade kakak sbb sye anak sulung..hehe

D_08 said...Reply To This Comment

itu le sebabnye ngape kat blog awok awok selalu buat entri2 yang agak keISLAMan' tapi caghe yang santei....tapi ade yang maghah ...tak suke..... deme kate kite ni penyebok....tapi biase le...ndak menyampeikan sesuatu yang baek tu ...kompem ade je halangan, cercaan, makian oghang.....tapi kite dah jalankan tanggongjawab kite...... bio kan le dieee

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

najihah-hehe..mish seksi ke?tak la!ayu menutup aurat

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

ladyzul-hehe..gmbr dia la kak D , klu org yg guna gmbr org lain tu biasanya artis korea ke..siapa ke..ni hitam manis rambut hitam bata hitam gadis kampung kita la sis..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

pearl jade-wahh..blogger terlampau ke?haha.tak la terlampau..cuma gatal mata jek menatapnyer sbb akak tak biasa kot ? ishh tercalar imej wanita rasanya

farra said...Reply To This Comment

btol tu..setuju sangat2..101%..mane boley seksi2 camtu..haip..x suke2..

FasiHaH SupiaN said...Reply To This Comment

ada ke kak? haisyy,,, tak patut xpatut, budaya kita wajah kita tau.hehe tetiba....saya seksi tak kak??hehehe

Bulan said...Reply To This Comment

bulan seksi x kak?eheee

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

D_08-hurmm tu la psl..yg penting kita luah apa yg kita tak brp senang.nak terima ke tidak terpulang la kan?

Sunah Mohammad said...Reply To This Comment

huhuhu...takutnya dengan azab Allah...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

farra-hahaha..seksa jek boleh ye?

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

FS-ye betul..budaya kita kena sanjung...dan agama kena jaga.FS tak seksi..tp cumil

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

bulan-hehe..seksi ke dik?tak la

Izan Ishak said...Reply To This Comment

ada jugak yg seksi ye LM... siapakah?

YAYA AZURA said...Reply To This Comment

LM..blogger mana ? yaya nak tengok...kihkih ^___^

Peri PiA said...Reply To This Comment

senang je...kalau islam,sebagai wanita islam...ape tanggungjawap kita terhadap aurat kita :)

Cik Eka said...Reply To This Comment

eiii eka memang tak bekenan betul..huhuhuh......

takyah la nak tayang semua..malu

zalin onceitalk said...Reply To This Comment

uishhh..kaum hawa lebih manis jika berpakaian sopan kak..kalau seksi, pahit nanti..kesian kat kaum adam..dapat dosa free..

ejulz said...Reply To This Comment

mana dia? mana dia? nak cuci mata ni.. heHe.. gurau je..

kalau nak seksi meksi pun tunjuk le kat suami je.. tul x akak? heHe

ukhti syikin said...Reply To This Comment

Nauzubillah min zalik...

Actually perkara macam ni yang selalu orang yang sejengkal akalnya akan kata ... "tutup litup tp perangai cam apa " ...

err sis bukan sis ekk.. sis bg contoh saja.. syikin kata.. alasan biasa orang yang tak mahu menutup aurat ni...


Menutup aurat ni hukumnya wajib.. ia satu kewajipan.. satu perintah... no option. Tapi bila mereka mengeluarkan kenyataan di atas,se akan-akan mereka mahu mempersoalkan hukum Allah... senang cerita mcm ni la... yang tutup litup tu kewajipan.. menutup aurat yer... bukan membalut aurat :D

tapi dari segi keperibadian.. akhlak itu sesuatu perkara yang berbeza, Bila kita belajar untuk faham erti sebenar menutup aurat, erti sebenar seorang muslimah.. lantas kita faham keperluan kita untuk menjaga akhlak...


Actually,usah lah kita pertikaikan perkara yang wajib demi menutup benda sejengkal.. mulut yang jahat.. atau hati yang jahat... hanya Allah yang tahu,Allah boleh membalikkan hati manusia dalam sekelip mata... kita tidak berhak untuk menghukum orang :) .. kita sendiri pun tatau betul ke mulut dia jahat.. hati dia jahat.. kita ni sapa nak terka hati orang


panjang nya komen syikin.. sorry sis... point dia cuma nak ckp.. antara akhlak dan kewajipan itu berlainan.sick of alasan orang yg tamau tutup aurat.. bg alasan yg macam2

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

sunah-ye dik cumil..akak pun takut

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

izan-anak2 dara..biasalah kot?huhu

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

yaya-amboi!!! ada hati tu

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

pia-betultu..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

zalin-dosa free?jgn tgk 2 kali dik!terpandang takpe.haha

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

ejulz-wahhhh bukan main lagi ye?

krole said...Reply To This Comment

tol wak pakaian melambangkan keperibadian seorang~ so pakailah yg sopan2 skit ye..kang free je lelaki dpt dosa ahaks~

KAMIHIDUP said...Reply To This Comment

kadang-kadang yang tengok ni rasa malu, si pelaku rilex je.

azian said...Reply To This Comment

uit kak...sape laaa tuh...bukan sy ea...kl sy, malu laaa nak tunjuk bende yg berharga pada org...yennnadeyyyy...cittttt

Melur Jelita said...Reply To This Comment

Akak seksi..adik jelita pun seksi! hehehe

rara pinkmafia said...Reply To This Comment

aduhhhhh malunya.rara masa free hair dulu pon takde lah mcm tu.nmpak sikit pon dh malu giler.dorg ni mst jenis yg mmg suke tayang menanyang kan

Kakzakie said...Reply To This Comment

Takutnya kakak.... semakin daring kan. Apalah untungnya. Kesian kalau masih tak tahu.....

Ujang9897 said...Reply To This Comment

u mak ai...ada ek...

ker bukan gambar dia..

dayang said...Reply To This Comment

mesti die (pengomen) terasa kan kak..hoho...

Nini Hartini said...Reply To This Comment

jangan tengok LM. tak baik untk ibu mengandung. keh keh keh

JIJI YU said...Reply To This Comment

muehhe.rase cam nak tengok je ni

laloque said...Reply To This Comment

wah! isu best ni

emieysandra said...Reply To This Comment

nauzubillah..minta dijauhkan,suke ayt sis yg last tu..'moga kita berusaha menjadi insan yang lebih baik dari hari sebelumnya'..amin

klu emiey de melampaui batas, hope sis boleh tgur^^

diana said...Reply To This Comment

saya pernah jumpa..
tapi bukan pic profil.nampak kat blog.blog keksih seorang bintang reality..hehe..

Syukri Kamaruddin said...Reply To This Comment

cantik yg ditunjuk-tunjuk sebenarnya sangat rendah nilainya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...