Tuesday, May 31, 2011

Tajam Lidah



Assalamualaikum...
Tajam lidah umpama  pedang pedang . Benar ke ? Ramai berkata manusia bisa membunuh hanya dengan lidah . Benar ke begitu ?Lain orang lain pendapat . Ada yang terluka dek perbuatan , ada yang mudah terluka kerana kata - kata sinis . 


Tepuk dada tanya diri . Mana yang anda suka . Terluka dengan kata - kata atau dikasari jasadmu ? LM tak suka dua - dua..hehe . Lidah lelaki zaman kini lebih tajam la LM tengok....jika dulu - dulu berblog santai je entri , zaman sekarang sinis dan penuh emosi . Apakah entri kita perlu berbaur emosi selalu ? emosi sedih , gembira takpa kot !


www.tips-fb.com

15 comments:

Tina Othman said...Reply To This Comment

sekarang ni bukan takat tajam lidah, jari pun tajam bila menaip di fb atau blog, tanpa mengambil kira perasaan org yg membaca, ada kata sindiran lah, caci maki

chichi said...Reply To This Comment

tak suka dengar kata2 yg tajam berbisa..suka dengar puji pujian sahaja...pengsan jab...

Kakzakie said...Reply To This Comment

Kakak no comment. Terpulanglah kerana pada kakak paparan gambaran usia seseorg. Tak sama....

Kakak tak kisah baca apa saja....

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

tina-ramai yg bergaduh kat fb skrg ni kan?

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

chichi-jgn la pengsan...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

kakzakie-ye..ada org hatinya mudah tercalar..ada org tak kisah..lain org lain ragam

D_08 said...Reply To This Comment

ape idak nye...kekadang bile berbicare.... kite terlupe...ape yang kite cakap tu bulih buat oghang terluke...... tu tak campo lagi dengan maki hamun lagi tuuu

S..U..D..@..I..S said...Reply To This Comment

terluka dibadan nampak berdarah tp luka dengan lidah makan dalam, silap2 renggang hubungan
befikir sebelum mengeluarkan kata2

laloque said...Reply To This Comment

paling utama... tajam kan akal

MataHati @ MH said...Reply To This Comment

err...tak semua lelaki mcm tu. ada yg bertapis2 bila perkatakan ttg sesuatu

sha a.s said...Reply To This Comment

x salah klu sekadar nk express ape yg kite rs especially yg sedih²..tp pada² gakla..psl kdg kala bnda yg sedih melibatkan isu yg sensitif..jdnye, sbg blogger yg budiman, kekalkan berblogging bnda yg x mendatangkan ckp² org...especially hal rumah tangga dsbgnya...

tetibe mcm ustazah pulak. :p

Solihin Zubir said...Reply To This Comment

zmn skrg tegur baik2 bkn nk mkn saman..
kena bg pedas n sinis..
sapa terasa, nasib la.. heheh..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

solihin-hahaha...klu pedas2 ada lak terasa,pastu buat entri kutuk2 akak sampai 2-3 entri..tak psl2 org dpt idea nak update blog bersawang nnt..hahaha

Peri PiA said...Reply To This Comment

pia penah emosi sgt2 dan luah kat FB,tp msh terkawal huhu

pendam je.saba byk2

Dr Love said...Reply To This Comment

Sedih atau gembira, walau emosi sekalipun isian entri, mampu buat pembaca berfikir sesuatu.. itu tujuan sebenar2nya selain menambah carian enjin. harap lydia sihat kat sana..

SALAH SATU KAEDAH BLOGGER MENCARI TRAFFIC MUDAH

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...