Friday, May 27, 2011

Takda Hujan Takda Ribut !


Assalamualaikum...
Benar kata orang orang mengandung ni tak boleh dijangka . Dulu memang tak pecaya tapi bila dah kena beberapa kejadian lepas baru percaya .

1. kejadian minta lamb chop di malam hari 
2. kejadian ajak encik suami makan aiskrim BR depan rumah dah time tido  masa  winter lak tu .
3. kejadian nak makan itu la..ini lah sampai kena mengadun kuih malam - malam akibat teringin . Tiap minggu buat biskut raya..hehe .

Takpa , semua itu mungkin menjadi kenangan manis bagi LM sepanjang kehamilan ini . Tapi perbualan ini pun mencuit hati juga .

Di malam hari ....
isteri : abang...jom kita pergi thai smile( restoran thai ) nak ?
suami : uik , takda hujan , takda ribut tiba - tiba nak gi thai smile ?
isteri : La..kalau kena tunggu hujan baru nak gi makan kat thai smile ni lambat lagi la kot ? Bukan selalu hujan kat Qatar ni..huhu (mood sentap)
Suami : ye la..tiba - tiba jek..tu yang pelik .

Nampak tak ? Pelik rupanya keinginan orang hamil ni . Tiba - tiba saja boleh nak makan itu dan ini . Walau pun sejuk , walau pun malam . Bagi para suami banyakkan bersabar ye . Bagi para isteri jangan minta benda pelik - pelik sampai tak mampu dibeli oleh suami . Setakat nak daging unta okey lagi . Jangan mengidam nak daging landak ke..kijang ke...susah LM kan ? hehehe

Pstt:kakcik , cikgayah spears , amal , atq saleh semua sibuk tanya bila LM sampai KLIA . Wahh...ada plan apa ek ? cuba citer ?

www.tips-fb.com

24 comments:

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

salam singgah

dok Qatar erk..bestnya. buat apa kat sana? keje or study..

thanks for dropping by my blog..

keep in touch ye

Ujang9897 said...Reply To This Comment

apa rasa ek ngidam ni..hihi

tak dapat cmner hehe

dah nak balik malaysia ek...bestnya kalau leh jmpa..=)

Melur Jelita said...Reply To This Comment

Sure depa ada plan tu adik jelita..hehe.ramai sayang adik jelita!

Lelord said...Reply To This Comment

ekekekkee dh tu g ke thai smile...adehhh leleh air liur ngan kerabu mangga thai smile

Uncle Lee said...Reply To This Comment

Hello Lydia, I enjoyed reading your this lively posting.
Very interesting.
Have a nice day and keep a song in your heart.
Lee.

ecah mashuri said...Reply To This Comment

bestnyaaaa pregnant.heee..smoge bby membesar dl perut dgn sihat.:)

ain dzaya said...Reply To This Comment

hhahaaha..
tamaw la cenggini nty..sian lak bakal suami..tgh2 mlm kena ikut ckp bini...
~ckp cam dah kawen~ngeh~

AdyBudika said...Reply To This Comment

hehehehheeh..tak sabar tunggu kepulanagn

MataHati @ MH said...Reply To This Comment

nasib x mengidam mkn durian...huhu

kay sis, nanti maklumkan kalau jadi buat gath tu.. sya cuba luangkan masa utk join

Peri PiA said...Reply To This Comment

mmg,kenangan manis :)

❤ C!K MAZ's❤ said...Reply To This Comment

betui3...hamil memang camtu semua terliuq...hehe..

miza nak balik Malaysia ke?...

Aku Ibu Muda said...Reply To This Comment

LM dah nak balik M'sia ke?

hurm....ngidam preggy momma ni memang tak bleh jangka, AIM pernah sekali tu nakkkk sangat makan kat luar, kat restoran yg bumbungnya tiga segi kat depan (eh...leh imagine tak? hihii...)

mengarut je kan. tapi selagi tak dapat, hati tak tenang :)

mamawana said...Reply To This Comment

Assalam,

Dah ada tempat bermanja yg menurut perentah, apa salahnya.

Time mama dulu kalu teringin tengah2 malam nak makan itu ini, pujuk hati sendiri, sabarlah hati, sabarlah nafsu. Tunggu pagi nanti ibu cari sendiri kat luar sana. Jgn ganggu abah nak teruskan berdengkurrr .....

sarah-najwan said...Reply To This Comment

itu biasa...

akak penah nk mkn sushi tiba2 semata2 lps ranc mkn sushi...

D_08 said...Reply To This Comment

Naseb baek le Mem awok dulu takde ngidam yang bukan2.....setakat ndak makan sup ekor jjjeeee....senang awok mase tu...tapi mase depan tak tau le pulak...mane le tau...kot2 nanti die ndak makan gajah panggang pulakkk...jenohhhh

JIJI YU said...Reply To This Comment

muehhe..ye la..kompom terkejut le husband..tetibe je...

Sunah Mohammad said...Reply To This Comment

wahhhh~~~~ nak tau gak bile akak sampai KLIA~ ehehehe...

Bulan said...Reply To This Comment

hahhaha.cmtue mood org mengandung ek..cute je =p

dayang said...Reply To This Comment

apa ye perasaan mengidam camtu..huhu..

KAMIHIDUP said...Reply To This Comment

heee. macam-macam ragam kan kak. :)

emieysandra said...Reply To This Comment

sis nk balik msia k?bile tuuu~ *nk tahu gak^^

MaiRa QuEeN said...Reply To This Comment

sis kat qatar ke??bestnye...bile pergi??sis ngidam2 ye...hehehehe..take care ye sis..

sis maira bukan nk ajak join...tolong pomote leh..hahahaha...sebb sis memang akan dimasukkan kat bloglist yg special..
http://ctqueen.blogspot.com/2011/05/jom-join-bloglist-penceloteh-comel.html

Kakzakie said...Reply To This Comment

Nasib kakak masa mengandung tak ada mengidam macam-macam. LM pun boleh tahan mengidahnya. Nasih En abang tu ok ye. baguslah LM, kakak doakan baby sihat, uminya siaht dan bersalin pun mudah...

diana said...Reply To This Comment

benda benda makan yang simple2 tak pe..jangan yang tidak2 sudah la..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...