Monday, May 9, 2011

Terharu Dengan Kebaikan Cikgu



Assalamualaikum...
Di entri lepas LM ada cerita tentang adik Ad yang tertinggal bekalan makanan . Sangat sedih memandangkan umur baru 6 tahun , pastu duit bekal memang LM tak bagi sebab setiap hari memang LM masak tuk bekalan anak - anak .


Tak bekpes LM mengenangkan adik ad..huhu . Bila dia sampai umah jam 1.00 tengah hari , LM tengok muka dia selamber jek . Dia tak tanya pun pasal lunch box dia . Uiik...pelik ni . LM tanya..kenapa tertinggal ? Dia kata lupa..hehe , mudah jek dia jawab . Dah tu adik makan apa tadi ? Dia jawab , Miss Rima belikan pizza . Dia tanya adik tak bawa makanan ke ? Adik kata takda...dia keluar dan terus beli pizza kat kantin bagi adik . 


LM tanya , dia bagi adik je ke ? ye la..kan adik ad jek yang tak bawa makanan , adik ad jawab . Hihi...ummi tersenyum . Alhamdulillah...Allah kurniakan adik cikgu yang penyayang dan budi baiknya secantik wajahnya . Tq Miss Rima . Hari ni ummi bagi 6 riyal tuk adik bayar semula harga pizza tu pada miss rima . Bukan terhutang kerana 6 riyal , tapi terhutang budi kerana mengalas perut anak kecil 6 tahun itu . huhu...sangat terharu . Thanks Allah...
www.tips-fb.com

15 comments:

YAYA AZURA said...Reply To This Comment

mmg terharu kalau ade cikgu prihatin..anggap anak kita macam anak dia or adik sendiri ..

Miza Yusof said...Reply To This Comment

bertuahnya ada cikgu yang prihatin kan. semoga tuhan saja yang mampu membalas kebakkan cikgu tersebut :)


Jemput ke:
1. Blog Miza Yusof
2. Miza Yusof & Photo Blog

Aku Ibu Muda said...Reply To This Comment

ni la baru betul2 guru :) prihatin...

MiSzy DiaN said...Reply To This Comment

6 riyal tu kalu kt sini brapa erk?
kak LM.. kalu dorg skola kt sana mcm na? gunaa BI kaa dlm kelas?

JIJI YU said...Reply To This Comment

terase cikgu jiji

Peri PiA said...Reply To This Comment

Alhamdulillah

hati yg baik :)

bersama kak Es said...Reply To This Comment

Kak Es pun selalu bekalkan anak. Pastu duit kadang2 kasi kdg tak..tapi Kak Es selitkan duit spare dalam poket dan pesan jangan guna kecuali kecemasan ( telefon , lupe bw bekal etc )

Kalau tertinggal, biasanya lepas hantar sekolah..dekat2 recess time tu Kak Es pergi semula hantar. Kesian kan budak2.

Alhamdulillah cikgu adik ad prihatin. Sbg ibu kita amat tehutang budi kan kpd sesiapa yang care anak kite...

rara pinkmafia said...Reply To This Comment

baiknya cikgu tu. =) mst akk xrisau sgt kan.owh akk di qatar.baru tau...

1riyal bp rm kak? heee

hawiz said...Reply To This Comment

baiknyer cikgu tu.....

KAMIHIDUP said...Reply To This Comment

pendidik macam ni lah yang malaysia mahukan. :)

shatooman said...Reply To This Comment

baik hati dan perihatin sungguh cikgu tu..

Gayahspears said...Reply To This Comment

begitulah sifat cikgu yg kita nak kan sis LM :)

sis..thnk sapot blog baru Gayah tapi ramai yg tak masuklah.. penat Gayah blogwalk :( huhu

Dr Mohd Hafiz said...Reply To This Comment

Memang bersyukur rasanya dapat cikgu yang macam tu kan...

Eyrique Ettiqazz. said...Reply To This Comment

kalau EE bkn cikgu yg nak belanja tp EE g mintak kat dia suruh belanja.alasan x bwk duit..hihi..jahat x?kecik2 dah pandai pow org..

ijatnuar87 said...Reply To This Comment

wahwahwah....terbaiknya cikgu tu...nak jadi camtu gak la,heheheh...budak2 maner yg xder duit jumpa cikgu ijat, cikgu ijat blnja,heheheh...kopak la cikgu,hehehe...ikhlas2,hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...