Tuesday, June 28, 2011

Ala...Ayah Takda La !



Assalamualaikum...
Hari ni badanku memang tersangat lemah . Berdiri pun rasa terawang - awang . Pijak bumi pun rasa macam tak terasa apa . Jika diikutkan lemahnya badan rasa nak tidur berehat seharian saja . Anak - anak dah bising minta dihantar ke rumah nenek mereka . Walau pun tak jauh cuma dalam 4-5 minit saja tapi memang tak larat nak hantar . So pukul 3.50 petang baru menggagahkan diri hantar mereka .


Sebelum hantar singgah kedai dulu beli makanan buat mereka dan baru hantar . LM pecut pula ke UiTM Segamat untuk mengambil adik buat peneman untuk beli beberapa keperluan barangan baby dalam perut ni . Ishh memang tension berbelanja kat Segamat , takda pilihan pun , yang ada cuma brand Anakku saja yang paling okey , mana nak cari brand lain ..kalau nak kiko kena tunggu ayah pulang . Capai saja beberapa barang terus bayar . Adik mencuit pingganggku ketika di kaunter , Haniz Zalikha...katanya . Haah...LM nampak dia berlalu keluar dari pasaraya . Biarlah...takkan kami nak kejar dia pulak kan ? hihi . Ala..bila ayah takda memang nak beli barang baby pun takda semangat , hanya wanita yang hamil saja mengerti perasaan indah shopping baju baby yang bakal lahir bersama suami tercinta . Beli sorang - sorang mana syok !


Siap beli barang belanja adik makan dan terus hantar semula ke UiTM dan LM pun terus pulang ...Malam ni bila ajak anak - anak solat , mereka bersungut perlahan sesama sendiri . " Ala...ayah takda la . Selalu kita sembahyang dengan ayah kat Qatar kan ? " kata adik Ad . " Takpe lah...akak baca kuat - kuat , pujuk maisarah kepada ad . " Ummi diam membisu seribu bahasa ....


Nota Kaki : Ala..bila ayah takda memang tak best kan ?
www.tips-fb.com

10 comments:

sarah-najwan said...Reply To This Comment

huhu..xpe la LM..jap je lagi..

deno said...Reply To This Comment

ololo... sabar ye kak (^_^)

tomatokering :) said...Reply To This Comment

alalaaa shiannn .. nnti ayh balek ye ... ngee~

farasakura said...Reply To This Comment

jgn sedih2 yer sis LM :)

Peri PiA said...Reply To This Comment

LM xmo sedey2 ye,saba...xlame lagi dpt bersama dgn hubby LM

ank2 pn rindu

caliph shuriken said...Reply To This Comment

ank sdara sy pun.. klau daddy diorg x ikut gi jalan jauh sama2 satgi yg sorang tu bole nangis scara tiba2, huh...

latest en3: wordless wednesday: miniature

rara pinkmafia said...Reply To This Comment

LM jumpa hanis zalika?cantek x dye?

Aku Ibu Muda said...Reply To This Comment

pejam celik kejap je tu kang :)

sha a.s said...Reply To This Comment

sedeyh lak dgr anak2 ckp cmtu...

Ima Salsuzaima said...Reply To This Comment

kalau ayah xde memang tak best..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...