Thursday, June 30, 2011

Cara Membersihkan Cache Chrome



Assalamualaikum...

Kadang kala blog tak boleh dibuka dan nak komen pun tak boleh . Salah satu perkara yang dapat membantu kita adalah dengan bersihkan cache . Nak tau camner ? Dulu LM pun tak tau benda ni ...bila orang suruh clearkan  , teraba - raba tak pandai .


Meh tengok cara nak clearkan cache bagi yang tak tau ...

1) Cara membersihkan Cache di browser Chrome :
1. Klik menu Tools.

2. Pilih “Clear browsing data”..

3. Pastikan “Empty the cache’. dipilih.

4. Klik Clear Browsing Data.

2) Cara membersihkan Cookies di browser Chrome :

1. Klik menu Tools menu alat.

2. Pilih “Clear browsing data”..

3. Pastikan “Empty the cache “ dipilih.

4. Klik Clear Browsing Data.


Moga ia dapat membantu serba sedikit rakan - rakan semua . Rasanya ramai pengguna chrome di sini . Walau orang kata si musang (Mozilla Firefox ) berapi laju dan hebat , tapi ramai juga masih setia dengan chrome kan ? da~~

www.tips-fb.com

16 comments:

sha a.s said...Reply To This Comment

Sha suke mozilla....pantas tuntas cerdas cargass! ekeke

Tina Othman said...Reply To This Comment

=) tima kasih

Hafiz Al-Pazin said...Reply To This Comment

Betul tu lydia. it's just happen to me. whole day ari ni langsung tak boleh nak login dashboard. try restart etc-xmenjadi. after empty cathce,cookies,browsing and download history, alhamdullilah semuanya dah sedia kala. ur entri sgt berguna bg yg pertama kali berada dlm situasi error404. :)good

Mama AA's said...Reply To This Comment

ooo... tp x pakai, setia ngan si musang berapi hehe

efa said...Reply To This Comment

waah baru tau ni akak thanks akak tp kn efa nk download chrome kat laptop ni awat tak boleh??geram pon ada ngn laptop ni grr

FasiHaH SupiaN said...Reply To This Comment

haaa..bagus Kak LM, ramai tanya dan nak tahu camna nak buat...

Wani said...Reply To This Comment

wahhh , nice info .
terima kasih sis :)

*saya suka GC , lajuuuuu je .

Kalamhati said...Reply To This Comment

yup..penting utk clear cache n cookies supaya server kita load faster..

ramai yg taktau tentang ni..akak mmg dah terbiasa clearkan cache sbb biasa wat urusan pembayaran online..bagus LM pjgkan ilmu ni..=)

My Name is Mar said...Reply To This Comment

Wa tau cara nak clear cache Mozilla untuk selamanya..

http://musicbrilliant.blogspot.com/2011/06/bad-request-bila-buka-blogger-ini.html

BTW, wa ada gak try tulis novelog.. But wa tulis pendek2 jek..
Tak SUPERB macam ASST..
He-he..

Mrs.Yie said...Reply To This Comment

rasanya chrome lagi laju dari mozilla.. :) pasal tu ramai yg guna chrome..

msredcheesecake said...Reply To This Comment

Hari ni kan prob ngna blogspot, cara ni dapat membantu...

S..U..D..@..I..S said...Reply To This Comment

kadang musang kadang chrome lady

zalin onceitalk said...Reply To This Comment

hackers suka cookies ni kak..

maxi rosli said...Reply To This Comment

terima kasih berkongsi maklumat

bersama kak Es said...Reply To This Comment

dah guna musang berapi pulak hari ni hehe..
eh ! blogger.com buat hal lagi tau arini. tak leh buka dashboard

KAMIHIDUP said...Reply To This Comment

KAMI guna dua-dua kak, heee.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...