Thursday, June 23, 2011

Hebatnya Cinta



Salam...
Hari ni dah hari khamis , hampir seminggu encik suami pulang ke Qatar . Walau perit dan sedikit kepayahan tapi ku lalui dengan tabah . Semuanya dengan bantuan bonda dan ayah serta kata - kata semangat dari hubby sendiri dan kalian semua . 


Jika beruk (broadband) ku tak meragam dapat lah kami buat video call . Dapat lah aqilah menyanyi dan berbual dengan ayahnya . Tapi kalau tak dapat kami bersms je sampai jam 2-3 pagi . Tiba - tiba terasa seperti di lamun cinta la pulak . Erkk CINTA ?Adehh jangan la silap paham , bukan LM ada cinta baru pun , cuma terasa seperti baru bercinta dengan encik suami . Saban malam bersms  , berbual , ketawa , menangis , semuanya bersama . Benar lah kata orang bila dah jauh hubungan lebih bertambah manis .


Malam tadi beruk ku baik ...so dapat berbual dari jam 12 lebih hingga jam 2 pagi . Itu pun encik suami yang paksa tidur sebab isterinya dah benar - benar kelihatan seperti zombi kot ? hik hik hik . Keadaan ku kini mana mungkin membolehkan untuk duduk lama , so kejap baring , kejap duduk , kejap mengiring . Cakap tetap cakap  . Akhirnya lepas dipaksa tidur maka tidurlah tuan puteri bersama si kenit yang tidur melasak tu ...hihi .


Budak kenit tu tidur berdua dengan ummi je pun , tapi penuh katil dibuatnyer . Berpusing - pusing macam kapal terbang . Hebatnyer cinta...terasa seperti baru mengenali cintaku , terasa begitu manis hingga wajah tersenyum ceria . Terasa seperti 13 tahun lalu sewaktu mula mengenalinya...erkk baik LM berhenti menaip sebelum ada yang muntah hijau...LARI !!!! 


Nota Kaki : Jangan layan mood jiwangku , tapi dengan suami tak salah kan ? hikhikhik .


www.tips-fb.com

17 comments:

redza said...Reply To This Comment

bila dh berjauhan tu kena saling percaya mempercayai

FasiHaH SupiaN said...Reply To This Comment

cinta selepas pernikahan kan memang sweet :)

diana said...Reply To This Comment

hehehe...
betul lm..
hari2 dok hadap muka dia ja..
bla dah berjauhan mesti la rasa tak selesa..kan??
tak biasa la jauh2..
tak mau!!takmau!!tak mau!!!
hehhhe

sha a.s said...Reply To This Comment

xpe xpe..x salah kak.... :)

kakchik@ella said...Reply To This Comment

best kan bila rasa spt dilamun cinta.

Eyrique Ettiqazz said...Reply To This Comment

langsung x salah...

anak2 LM yg lain mana..ikut ayah dorg blk Qatar ker?

KAMIHIDUP said...Reply To This Comment

:)

Eyrique Ettiqazz said...Reply To This Comment

lupa nak cakap,masa terbaca tajuk entri ni terus teringat lagu kehebatan cinta by jamal abdillah n fran peter..

masa vide o call t,Lm jadi Fran,suami jadi la Jamal nyanyi lagu ni..hahhahahhahahahhahahaha

Aku Ibu Muda said...Reply To This Comment

tabik lah kat akak...dah 13 yrs pon still dalam mood cinta :)

Lina said...Reply To This Comment

sy dah merasa hebatnya cinta masa suami outstation 13 hari ari tu...mmg mcm masa mula2 bercinta dulu hehe

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...Reply To This Comment

biasa la cinta antara benua best ooo...

Mohd Sukur Ibrahim said...Reply To This Comment

memang best la LM..nak jiwang ngn LM boleh x?hehee

kayzie said...Reply To This Comment

berjauhan mmg leh refreshkan cynta..hehe..sll gak merasa cam LM..bertambah2 rndu n rasa syg..take care

Sunah Sakura said...Reply To This Comment

sweetnye kakak~~~

forever love said...Reply To This Comment

dgn husband takpe ummi.. hihi...

tue manisnya cinta bila berada berjauhan

Syafiq Rosli said...Reply To This Comment

alahai..bestnye kak..huhu

emieysandra said...Reply To This Comment

comelnyer sis! ehehe..hari2 adlh hari cinta, apatah lagi utk cinta yg halal^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...