Monday, June 20, 2011

Kisah Sehelai Tudung


Assalamualaikum...

Sebelum pulang ke tanah air LM ada menempah sehelai tudung twist , agak labuh buat seorang teman . Tudung tersebut sebiji seperti tudung milik LM , warna dan coraknya juga sama . Dia berminat dan meminta LM menempahkan satu untuknya . Tapi sayang 1000 kali sayang , seminggu sebelum pulang LM baru perasan yang saiz muka tudung tu mengikut saiz muka LM iaitu saiz 's' .


Kebetulan beberapa hari sebelum pulang LM ada menempah 3 helai abaya untuk pakaian kami anak beranak . So LM pun hantar la tudung tu untuk di besarkan sedikit saiz mukanya sedikit agar tak sempit si pemiliknya nanti . Janji tuan kedai baju kami siap pada hari isnin , tapi ternyata hampa . Selasa petang gi pun tak siap , dan akhirnya rabu sebelum ke airport tu baru siap . Dalam kelam kabut ambil baju tu , tudung tadi tertinggal la pula . Aduhh dah sampai tanah air baru sedar . Plan asal nak pos tudung tu sewaktu bercuti ni . Tapi terpaksa lah ditangguhkan dulu sehingga hubby gi ambil dan bawa pulang bulan depan .


Terkilan sungguh dengan tudung yang tercicir kat kedai tu . Haishh kalau la corak dan warnanya tak sama ngan milik LM takpe , boleh la pakai sendiri je . Tapi akibat rupanya sama memang hubby kena angkut bawa balik malaysia juga . Membazir la pula jika berada di sana sebab mustahil LM nak pakai tudung yang sama 2 helai kan ? Geramnyer!!!! 


Pengajarannya
1.jangan buat kerja last minute , pasti ada yang tak siap .
2.jangan berjanji ngan india sebab mereka ni kaki putar , kejap kata mau tapi tak mau . Kejap kata boleh tapi tak boleh ...pusing sana belit sini . Cam ular pun ada , cam lidah biawak pun ada . Erkk razak  atau ismail baca blog LM ke ? tak kot ...pasti tak baca , kecuali orang yang baca gi sampai kan pada mereka hahah .
www.tips-fb.com

31 comments:

kakchik@ella said...Reply To This Comment

suka tang pengajarannya tu. hihi.

athirah said...Reply To This Comment

erkk... hurmmm.... amik iktibar

Atika Farha ;D said...Reply To This Comment

hihi. alaa tak semua india mcm tu. :)

Nini Hartini said...Reply To This Comment

kerana 1 india, habis semua india dipersalahkan. hehehe....

abaya? waaah jelesnya. hehe.. abaya yg jenis kain jubahnya terbelah tu ke?

Nak Bagi Comment ke tak?

.

NOOR FATIN said...Reply To This Comment

kalau kelam kabut, ada je benda yang kita tak ingat. hehe xleh nak ingat semua..

sha a.s said...Reply To This Comment

kak, abaya kt sana mesti murah² kn!

aDisH.sHidA said...Reply To This Comment

MESTI CANTIK KAN TUDUNG TU...

PSST...RAZAK DAN ISMAIL TU SAPA ERK

diana said...Reply To This Comment

janji k****g la ni..kan??
hehhe..
melayu pun ramai dah buat janji gini..
sebab tu saya tak tempah dah baju..
beli je..malas nak makan janji2 palsu depa..

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...Reply To This Comment

hahahahha..jap lg kakD tolong sampaikan..tak tau..tak tau...<--perangai noty2 sudah menular kedlm badan ini org...

JIJI YU said...Reply To This Comment

ooo..die ikut saiz muke jgk ek..

Peri PiA said...Reply To This Comment

tu la,kadang2 terjadi juga

saba ye LM

CIK FERRA AWW said...Reply To This Comment

TAKPELAH TRY LAH JUAL KAT BELOG HEHEHE

sarah-najwan said...Reply To This Comment

HEHE.. xpe la LM..nk buat camne kan..

akak pom salu buat keje last minute..pastu mulalah xpuas hati..huhu

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

KC-hihi

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

athirah-pengajaran tuk akak gak

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

atika-ye ke?setakat ni semua yg kami jmp camtulah,islam ke tak sama je...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

nini-abaya ni akak tempah..buat cam jubah malaysia je,mana ada belah2 pun,sbb mls pki baju lain dlm dia,cuma hantar sulam jek

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

fatin-hehe...ye lah,selalu camtu kan?

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

sha-klu qatar mhl sket dr mekah dan madinah,sbb kualiti kain dan sulam lain

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

shida-tudung yg shida tgk kat fb miza tu la,ingat tak?

ismail dan razak tu tailor tu..hihi

schaze zainn said...Reply To This Comment

schaze tak sesuai pakei abaya. T_T
sebab pendek, nnt macam tenggelam jek.huehue.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

diana-hihi...janji k****g?tau takpe !

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

ladyzul-haha..kak D jgn wat nakal la.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

jiji-ye la..kena ikut saiz la,sbb ada org muka kecik ada org muka besar.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

pia-ye la...sabar la ni,takpe...tudung tu tak rosak duk sana pun..haha

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

ferra-tak jual la kot?sbb kat qatar takda siapa nak beli , cuma bg kwn je nnt bila bln dpn hubby bw blk

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

sarah najwan-ye lah kak..mmg byk tak puas hati

Kalamhati said...Reply To This Comment

pengajaran tu mmg kena sgt!hehe kalau buat keje last minute mmg akn ada yg tetinggal or silap..akak pun slalu gak gini..smpi kampung baru perasan byk baju yg tetinggal..huhu

Aku Ibu Muda said...Reply To This Comment

yep...suka part pengajaran tu :)

KAMIHIDUP said...Reply To This Comment

sabar jela, kalau kelam kabut memang akan ada yang lupa.

shah azril said...Reply To This Comment

moral story.... terbaekkkkkkkkkkk hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...