Thursday, June 23, 2011

Kuih Peneram aka Telinga Keling


Saya Suka Makan Kuih Telinga Keling
Assalamualaikum...
Tiba - tiba je rasa teringin sangat - sangat nak makan kuih ni . Dapat pula yang memang dalamnya gebu . Perghh makan banyak mana pun tak sedar boleh habis . Dulu nak jadi cerita LM sebelah mata pun tak pandang kuih ni . Rupa dah la buruk , hitam dan berkedut . Siyes buruk pada pandangan mataku . Nama pulak kuih telinga keling ...mak aii tolong jangan pelawa saya makan kuih itu , selalu je cakap dalam hati macam tu .


Tapi bila usia dah menjangkau 10 tahun , time sepupu LM nikah dulu banyak sangat kuih ni . LM cuba - cuba makan terus jatuh hati . Walau rupanya hodoh tapi rasanya sangat sesuai dengan tekak comel ku..keh keh keh . Tapi LM suka yang besar - besar , kalau jual yang kecik comel tu tak minat sangat sebab dalam dia cam kosong je , LM suka dalam dia lembap - lembap tu . Sedappp .Mana lah nak cari kuih ni ..huwaaa . Pasar malam lambat lagi pulak tu .

www.tips-fb.com

21 comments:

Kak Aya said...Reply To This Comment

best kalau makan bersama dengan teh o panas waktu petang atau pagi.

chentasiboolat said...Reply To This Comment

kalau time sekolah dulukan
kitorang suke panggil kuih peneram @ telinga keling dengan nama

KUIH TELINGA MACHA..

hehehe.. tuka word keling tu jadi macha.. konon,macam sopan sikit laa~

kalau yang kecik2 tu panggil..

BABY PENERAM

ahaha!pasal die kecik dari biase..

ieda said...Reply To This Comment

akak biasa panggil kuih neram dik .. kegemaran anak2 nie .. :)

pena rozie said...Reply To This Comment

Dah lame tak makan....

Kakzakie said...Reply To This Comment

LM mengidam nie... cari di mana-mana mudah dapat kuih peneram ini. Kalau di Johor banyak boleh dapat di Air Hitam...

emieysandra said...Reply To This Comment

ingt sgt kuih ni, sb emiey xleh makan kuih ni..xtahu nape, stiap kali tgk nmpk sedap..klu emiey mkn, pasti buang balik =.='

Eyrique Ettiqazz said...Reply To This Comment

Nmpknya kita x serasi ttg kuih ni..EE x suka wpon baru ni mymom ade beli....

knp telinga keling?cer cerite cer cerite..

rara pinkmafia said...Reply To This Comment

LM rara suke sgt kueh ni.kalo makan panas2 mmg sodappp.haih!

b a m b a m ' s said...Reply To This Comment

uish kakkkk.. peberet saya nieeee~!! pergi psr mlm msti beli.. kami 1 family suka mkn.. tp sy suka yg kecik2 tuh..goreng garing2.. mcm mkn kopok jadinya! ehehhehe.. but certain places ada panggil kuih telinga batak! ehehhehe

My Little Diary said...Reply To This Comment

alamakkkk kuih kegemaran saya jugak ni...
saya suka yang byk lubang telinga tu...hehehee
kat pasar malam jual yg kecik2 jer...

Hanis Azla said...Reply To This Comment

kuih ni antara kuih faveret saya juga.. tp saya lebih gemar yg kecil2 tu berbanding yg besar sbb luarnya crispy sikit..

sarah-najwan said...Reply To This Comment

akak suka kuih ni..

suka jugak tgk kalu kat pasar malm..dorang buat live..ehhee

halila Ibrahim said...Reply To This Comment

emm.. sedap la kuih ni.. anak2 saya memang suka pasal manis.. murah pulak tu kat sini RM1 -- 15 biji rasanya.. tp kecil2 la..

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...Reply To This Comment

haaaa...feberet i juga...

'CikMimiEy' said...Reply To This Comment

wahhhh , akak telah mmbuatkan sy terliur nih ...
sy pon suke sgt mkn kuih ni .. tp dah lame tak makan..
kalo dlu ade yg 4 lubang skunk 1 lubang je kat tengah tu.. hehe ~~

KAMIHIDUP said...Reply To This Comment

samalah, mula-mula dulu KAMI pun tak berapa nak minat, tapi sekarang kalau letak satu pinggan kejap dah habis. :)

aDisH.sHidA said...Reply To This Comment

teringin ke miza....kalau nak shida nak pos...mak cik pandai buat

rozee said...Reply To This Comment

mak rozi ada buat kuih ni.. kalo nak order,bgtau ok.. mmg amik tempahan utk raya & bila2 masa je.

Bulan said...Reply To This Comment

bulan tak pernah makan pn kak.mama selalu je beli.tp bulan nie jenis memilih sket kalo bab2 mkn nie :)

Citarasa Rinduan said...Reply To This Comment

Yang...............
ayu tiak kuih dram..
hehehe

mari sini.. kak buatkan

Подтверждаю said...Reply To This Comment

as salam..
kak LM, atok saya buat agi kuih ni. hehe. kuih ni sentiasa ada kat kampung. yum2
mahu order? sedap~
zaman ke zaman~

;)

nak tanya kak LM ni :

Perlu ke Orang Perempuan kumpul Supra dan Tupperware?

biasa blogwalking? ingin menambah bilangan pembaca & pengomen setia berbanding pengikut blog?
ziarahlah mereka yang aktif mencari win-win situation dibawah :

Promosi Terima Kasih Promosi ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...