Wednesday, June 29, 2011

Masalah Kandungan Dan Hajat Hati



Assalamualaikum...
Hujan begitu lebat sejak sebelum zuhor . Tengok hujan reda je terus LM call bonda suruh siap - siap nak ajak keluar . Adik bongsu pun dah balik dari sekolah so boleh pecut ke bandar jap . Sejak dari pagi ada sedikit masalah dengan kandunganku ini . Tapi lupakan sebentar masalah tu sebab hajat di hati nak bawa anak makan kat pizza belum tertunai . Itu juga merupakan amanat dari encik suami malam tadi suruh bawa anak - anak yang boring tu ke sana makan - makan . 


Sepanjang perjalanan memang hujan sangat lebat . Gi pos laju dulu ambil barang , pelik betul kenapa van tu tak gegar pintu gate umah LM pagi tadi , ishh menyusahkan betul kena ambik pula kat sana . Pastu bawa gi pizza , mujur 2 kali pusing dah dapat parking . Sementara menunggu pesanan sampai 2 kali gak LM ke toilet ...memang gelisah selagi tak gi klinik...huhu . 


Bagi mereka makan sampai kekenyangan dan melepek tak larat angkat muka...haha padan muka budak - budak ni . Ummi tala makanan banyak - banyak . Lepas tu terus pecut nak gi klinik Pakar Lim . Uikk tutup ?? aduhh nak ke mana ni ? Terus rasa macam nak menangis . Kat Segamat ni mana lah ada banyak klinik pakar . Tiba - tiba bonda kata ..." Cuba gi klinik bersalin masa bersalinkan Maisarah dulu " Aduh..tq bonda , baru teringat , so patah balik dan terus pecut ke sana ...Lega bila tengok klinik masih buka . 

Pesanan : Buat encik suami...jangan risau , keadaan masih okey , esok za gi Hospital Pantai pagi - pagi  . 
www.tips-fb.com

25 comments:

sarah-najwan said...Reply To This Comment

semoga semuanya ok sahaja deh..

hawiz said...Reply To This Comment

nape kak?.ade problem dgn kndungan ker??

FasiHaH SupiaN said...Reply To This Comment

semoga baik-baik sahaja kak lm!

ohh ayu! said...Reply To This Comment

kakak ok kan? ade prob ke? =(

Melati Qistyna's Mummy said...Reply To This Comment

smg baik2 aje ye lm... InsyaAllah....

bila lm balik m'sia ni, anak2 cuti skolah ke?

JIJI YU said...Reply To This Comment

dulu pernah ade misi kat sepital pntai merisik saya kak..ehehe

suhaili sarif said...Reply To This Comment

waaa teringin jadi macam akak
dengar cakap suami,patuh arahannya
wpun sakit2..huhu
hope akak sihat dan selamat melahirkan ya :)
anak2 akak mmg bertuah dpt mak mcm akak.hehe

Peri PiA said...Reply To This Comment

LM dah nak dekat ke?jage diri k

dpt mkn piza?yeyyy

AMMAR YASIR said...Reply To This Comment

Ammar doakan Sis LM sihat selalu. Semalam Ammar pun sakit jugak

saniah said...Reply To This Comment

salam dik LM..kenapa msh drive ms tgh sarat gini?bnyk brgerak baik tp jgn lah drive sana sini..jd apa2 dlm prjlnan ssh nnt...hny sekadar nasihat ya?..take care dear..:)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

sarah najwan-amin..mmg okey2 je sis.tq ye sis

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

hawiz-takda apa yg serius..tq dik

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

FS-tq adik cumil

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

ayu-akak ok2 je dik.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

melati qiatina's mum-saya okey2 je..dah 2 mgu blk,budak2 saya cutikan awal 2 mgu

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

jiji-aduh...misi merisik?bestnyer

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

suhaili-akak ni insan biasa je dik.apalah yg adik nak jd cam akak?huhu.
jgn risau,akak okey je siti

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

pia-hihi..dpt mkn,lama betul tak mkn pizza.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

ammar-tq dik...moga ammar cpt sembuh.nnt tlg tgk2 kan dayang deno ye.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

saniah-akak..terima kasih atas nasihat,jgn rosau ye,adik gi bandar dan meandu sentiasa ada teman,samada bonda atau adik2.

Cik Puan Bunga said...Reply To This Comment

kak, saya doakan semuanya elok2 jek ye. Amin!

najihah sahami said...Reply To This Comment

akak ni..perut gelembung pun still aktif ke hulu hilir..aiyakk..mcm umi mish jugak...nnti senang bersalin kan. anak akak pun mesti independent je t. hehe...

take care sis!

rozee said...Reply To This Comment

klinik pakar tu yg dekat segamat baru tu ke? dulu rozi g sana.. scan anak no.2. Dr India.

emieysandra said...Reply To This Comment

nk g esok k hospital pntai..huhu, xleh jumpe r ni..emm, pape pun jge diri tu..aktif je sis ni ke hulu k hilir yer :D

aDisH.sHidA said...Reply To This Comment

take care dear.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...