Sunday, June 26, 2011

Motorola Star TAC



Assalamualaikum...
Tadi berbual dengan hubby tentang kenangan zaman bercinta dulu . Kebetulan pernah juga Adish Shida minta LM ceritakan kisah percintaan kami dulu , cuma malu la nak ungkit dan cerita di sini . Tapi bila hubby dah buka topik ni , terus rasa nak share kisah lucu ni .

Handphone pertama yang LM guna dalam hidup ni adalah Motorola Star TAC seiras cam gambar di atas  ni kot ? Zaman mula masuk universiti dulu , sekitar tahun 1999 , harga handphone memang agak mahal pun . Kebetulan handphone ni pun pemberian dari buah hati LM . Buah hati masa zaman belajar dulu la ...dia dah kerja ,so dia bagi la handphone untuk LM supaya mudah kami berhubung . Takda buah hati lain dah , encik suami la yang bagi handphone masa tu ..hihi . Segala urusan bil semuanya dia yang tanggung buat LM rasa lega .

Alkisah masa tu baru part 1, duit PTPTN pun takda lagi . So dalam part kami tu LM sorang je yang ada handphone . Memang rasa segan masa tu . Tapi yang kelakarnya handphone ni , bila nak jawab call kena buka . Nak jadikan cerita wayar nya ada yang terputus kot ? tak pasal - pasal bila ada incoming call je bila LM buka dia terus mati . Memang mak dan buah hati tak dapat nak hubungi LM langsung .


So ...apa nak buat , nak repair pun kena tunggu time balik cuti . So bergayut dengan mak dan buah hati aka encik suami masa tu dengan cara tersendiri . LM terpaksa buka separuh je handphone ni supaya dia tak termati . Hulur telinga je kat celah handphone yang terbuka tu untuk dengar suara . Betul - betul macam orang dengar kat kulit siput tu . Letak telinga kat situ..hihi . Room-mate gasak - gasak gelakkan LM time tu . Memang kelihatan lawak sebab hulur telinga kat handphone tu dan kalau nak cakap pun kena tala mulut ke sana . Lawak  pun lawak la janji ada handphone . 


Lepas tu lama sikit encik suami tukarkan dengan sony ericcson , nokia 3210 , 3310 rasanya tu je jenama yang LM pakai maa tu . Walau lucu tapi ia adalah kenangan indah yang LM kenang sampai kini .

www.tips-fb.com

26 comments:

Lelord said...Reply To This Comment

ekekekekkee ms zaman kat itm sgamat dulu lela pun guna motorola gak

JIJI YU said...Reply To This Comment

huk aloh..mase berkaseh kaseh beli nphone ek..lebat bebeno duit..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

lelord-hehe...sama lah kiter

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

jiji yu-bkn lebat duit jiji..lebat kasih syg,camner nak contact klu takda nphone..hihi

aDisH.sHidA said...Reply To This Comment

shida acatel 1st hp
2nd motorola

nazirulhazwan~ said...Reply To This Comment

1999? Sy baru darjah 6 kot.hehe
Sy skang ni bercinta pakai surat wooo,lg la kenangan,hahaha

Peri PiA said...Reply To This Comment

hehehe

sweet je,hp dulu jatuh xrosak hehe

penah hilang hp,nangis

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...Reply To This Comment

ok la tu..ada dr tak dak...

duan lang said...Reply To This Comment

mase tu no pon smp 50rgit ke atas kan...mhal giler...romantiknye kak LM....

najihah sahami said...Reply To This Comment

waa.kirenya akak kapel ngn hubby akak dh lama la eh..waa....semoga terus kekal ye sis..^^

sha a.s said...Reply To This Comment

nostalgia betul citer ni kan kak...kalau juaii kt David Teoh, box office okkayy... ehehe

ieda said...Reply To This Comment

akak punn ada kenangan ngan motorola nie .. mula2 ada hp pakai motorola lah :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

adish-hihi..ada juga pki motorola ye awak?

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

nazirul hawanz-hihi..awak kecik lg time tu

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

pia-la..ilang hp ke?klu saya pun menangis gak.huhu

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

ladyzul-huhu..kak D,tp teringat kes hp rosak tu mmg lawak

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

duan lang-kak LM mmg romantik kot?entah..haha.

50 hengget ke?aduhh tak tau la ,sbb tak beli sendiri

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

najihah-dah berpacaran hampir 13 tahun la tahun ni..hehe.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

sha-hihi..saja je usik akak eii?

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

eida-wahh akak pun pernah guna motorola ye?

caliph shuriken said...Reply To This Comment

owh star tac ni, hukk...

my first hset, 3310.. org utara panggey 33 sekupang ^^

latest en3: ada apa dengan botol mineral

Syat0za Zai said...Reply To This Comment

motorola pon fon yg best gak!:D


kak! tgk naz..ceyhh..pkai surat..hahahaha

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

caliph-hihi...lainnyer panggilan 33 sekupang?

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

zai-ala best ke tak akak mana la pk masa tu.pakwe bg akak hentam je pki.

zai..naz kan romantik.so mmg kena tulis surat la.

Cik Kamoo said...Reply To This Comment

waaaa....hebat!! zaman belajar dulu pki hp pun masa final sem ... itu pun keje part time nk beli hp sony

Nini Hartini said...Reply To This Comment

kehkehkeh...sanggup tu demi nk bergayut dgn buah hati. hehehe.. 1st hp tini dulu hp acatel. hee..besar sgt mcm botol air. huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...