Sunday, June 19, 2011

Ngantuk !



Assalamualaikum ...
Siang ni memang mengantuk betul . Malam tadi tak boleh lena asik mengira waktu hubby sampai Qatar . Baru nak lena kaki pula kejang , aduhh meleleh air mata sorang - sorang sambil urut kaki sorang - sorang . Sebuku je rasa urat yang tersimpul..huhu . Baru lelap , terima sms yang hubby dah sampai rumah , ishh tengok jam dah 5.20 pagi . Terus je la bangun , risau kesiangan la pulak .


Mood memang ke laut , tapi bangun je anak - anak terus minta makan . Erkk makan ke ? aduhh biasanya hubby yang gi beli sarapan ...so malas nak pikir banyak , LM masak nasi je dan telur masak kicap . Dah seminggu lebih ada kat sini memang tak pernah ummi masak tuk anak - anak lagi . Wahh merasmi beras baru , telur baru , minyak , semua baru ...hihi . Cam baru kawen je kan ? keh keh keh...perasan !


Skype ngan hubby sebelum dia gi kerja then anak - anak main basikal , ngaji dan mereka nak main kat umah mama dia , jiran depan rumah yang memang sangat rapat dengan kami . Syoknyer duduk rumah sorang - sorang sampai tergolek - golek LM tertido kat sofa . Dari tergolek ke bawah baik terus sambung tido kat toto pulak . Wahh makin lena . Sedar - sedar dah petang . Baru lah bungkus baju gi umah mak  . Sian mak dan ayah tunggu dari pagi kot..hik hik hik . 


Memang sangat mengantuk , malam ni takut nak tido , pasti kejang lagi kaki ni . Tido siang naper tak kejang ek ? saja je kan ? Aduhhh dah nak maghrib ni lagi ngantuk ...takda perkataan lain nak sebut kecuali mengantuk , mengantuk dan mengantuk !grrrr
www.tips-fb.com

18 comments:

JIJI YU said...Reply To This Comment

haha jgn amal tido atas sofa

sha a.s said...Reply To This Comment

Sha bc pun jd mengantuk! ehehehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

jiji-tak amal pun dik oii,akak melipat kain ,last2 tergolek.hehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

sha a.s-haha...jgn tido dik ,dah nak maghrib ni

NOOR FATIN said...Reply To This Comment

kena tido dengan secukupnya. hehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

noor fatin-tu la..bila tak cukup tido bdn rasa letih

Adinda Amy Sensei said...Reply To This Comment

kakkk....sihat?

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

amy-sht2 je dik

Sunah Sakura said...Reply To This Comment

malam kan sejukkkkkkk~~~ hehehe..

sarah-najwan said...Reply To This Comment

akak pom jenis kaki cepat cramp masa preggy..nak geliat pom ala2 aje..sblum tido mesti hubby urut..kalu tak..mmg xle tido..

akak pom suka tido sb asik ngantuk time preggy..huhu..pembawaan budak2..

yg komen ni LM publish la..satgi akak komen satu lagi..hak tu xpyh publish deh..

Peri PiA said...Reply To This Comment

cian nya LM

insyAllah semuua slmt,LM jage diri k

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...Reply To This Comment

mesti masa sakit tu..terus ingat2 kat hubby kan?sian dia...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

sunah-tu la..mmg sejuk,stokin malas nk pki lak tu,hehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

sarah-najwan-hihi...entah la kak,penyakit org peknen ni mmg pelik gak.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

pia-tq pia sayang...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

ladyzul-huwaaa...kak D mmg memahami.tau2 jek kan?

Nini Hartini said...Reply To This Comment

aikk? balik malaysia tiba2 LM jadi kuat tido eh? hehehe....

oh, hubby LM dah balik ye. tak sanggupnya bayangkan nk berpisah lama ngn hubby.

Heart In A Cage

.

Aku Ibu Muda said...Reply To This Comment

selalu kene time malam2 je ms preggy, cara nak release kan, wani cuma bertenang kejap..pastu take time nak gerakkan kaki secara perlahan2...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...