Tuesday, June 21, 2011

Saya Demam Dan Sakit .



Assalamualaikum...
Hari ni memang plan nak buat banyak benda . Tapi LM tunaikan amanat encik suami yang mendesak suruh gi  buat check up hari ni . Arghhh akhirnya pergi sesi petang . Walau  laporan dari awal kehamilan lengkap dari qatar tapi mereka masih berkeras nak ambil darah gak ...geram betul . Laporan dari qatar langsung tak di belek , erk...mereka tak pandai baca ke ? pelik gak...malas nak baca sebab dalam english la tu , hahhhh .

Paling menyampah time ambik darah . Kes tak jumpa urat lagi ...huwaaa . Benci betul bila kena ambik darah . Semua orang yang ngek memang tak jumpa urat LM . Tapi kalau orang yang bagus mereka mudah je jumpa...pelik ! Last - last mereka ambik di belakang tangan , perghh rasa nak panggg jek misi tu . Sakit giler tau . Pakai jarum besar lak tu . Seumur hidup , kalau dulu  buat di mana - mana hospital swasta memang ambil darah kat situ sebab kat lengan tak jumpa urat , tapi tak pernah guna cara tu . Pasti guna jarum halus tu dan sambung pakai wajar tiub tu ambil darah kat belakang tangan .


Akibatnya , tangan kiri ni tak leh bengkok jari , bengkak dan sakit sampai ke ketiak . Makan pun tak boleh telan ...sangat sakit tangan ni . Berdenyut - denyut je . Demam lak  tu...grrrr . sabar je la . Kalau encik suami tak paksa gi jangan harap LM nak  gi tau !
www.tips-fb.com

23 comments:

deno said...Reply To This Comment

kaklydia!!!!! rindunye nak datang sini... tuhan je tahu... baru hari nie dapat laptop kak... baru dapat online...

kesiannya kaklydia.. sabar la kak, nak buat mcm mana, nasib tak baik pula time nak amik darah.. bila akak citer pasal nak amik darah nie kan, teringat deno masa kat hospital nak buat line tu... fuhhh... memang agak "sedap' rasanya.. xpe la kak, yg penting utk kesihatan kaklydia juga kan...

em, yg akak kata ada wyr tu kan, nurse deno biasa panggil jarum tu jarum butterfly... ada jarum yg ada wayar kecil halus kan..? deno sama mcm akak juga, pernah jd mcm akak tp diam je la... tak dpt buat apa jg coz dah xdpt urat yg betul kat lengan...

deno doakan kaklydia sentiasa sihat dan kaklydia jgk lupa makan ubat tau... syg akak!! take care! (^_^)

diana said...Reply To This Comment

Lm punye kulit cerah pun susah nak jumpa urat..
saya dulu sampai dia ketuk2 tangan ni..
sebab kulit itam..
heheh

Lelord said...Reply To This Comment

Aisehh tu wat check up kat mana miza, huhuhu kalau lela mestu dh cko dpn misi tu adoiii sakitnya bio dia tau

sarah mohamad said...Reply To This Comment

akak LM kena jaga kesihatan tau :D kes tak jumpa urat tuu bisa kot cuma kalau amik dgn jarum besar memang la sakit.

Peri PiA said...Reply To This Comment

lm,kuatkan semangat ye

rara pinkmafia said...Reply To This Comment

sian akk.hmm akk dh balik qatar ke?hmm take care ur self kak.

Aku Ibu Muda said...Reply To This Comment

wani pon sama ngan kak diana...hihi...kulit gelap, tp alhamdulillah selalu senang je cari urat :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

deno-hai adik deno...moga sht2 saja.akakok2 je kat sini.mmg akakni jenis susah nak jmp urat dik.so mmg kena tahan sakit bila tiap kali ambik darah.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

diana-kulit cerah pun tp mmg saya ni susah nak nmpk urat dr zaman dulu lg.akibatnyer teruk lengan ditebuk2.haha.setakat ketuk2 dan tepuk2 tu mmg saya dah biasa dah diana..tp tak jmp gak urat

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

lelord-hehe..tu la psl.sabar je la.entahla mood baik kot semalam,klu tak baik dah lama dah angin..hehe.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

sarah-hai adik...moga sht ye.akak sht2 je.sori lama tak singgah blog sarah.mmg sakit sarah..huhu

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

pia-tq pia cumil.pia pun jg diri ye

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

rara-akak ada kat malaysia smpi raya dik.tq ye rara..jg diri gak tau

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

AIM-untungnyer urat mudah jmp...mudah dan cpt kerja.tak la sakit kan wanie

Piasara said...Reply To This Comment

"siannn LM..apanak buat,check up kat sini mmg camtu kot....ishh akk dah lupa camana sakit kena cucuk tu..sabar dan rehat k.."

sha a.s said...Reply To This Comment

siannye akak.....get well soon ya...kena jd diri tau

JIJI YU said...Reply To This Comment

eheh..mmg sakit le kak kalo amikkat situ..apepon..syafakillah..

sarah-najwan said...Reply To This Comment

tetap kene pi check Lm..
lagilah tempoh dah dekat nk deliver ni..lagi kerap kene check..

balik msia..kene la ikut prosedur msia kan..heheeeh

akak xtakut amik darah..yg akak takut..time dorang nk cucuk kat tgn tu..tobat akak xpandang time dia buat tu..tgk2 da selesai..hehehe

KAMIHIDUP said...Reply To This Comment

sabar jelah kak, kawan KAMI pernah kena cucuk sampai lebih dari 10 kali sebab tak jumpa urat. yang buat tu 4 orang nurse.

aDisH.sHidA said...Reply To This Comment

miza....jaga kesihatan erk...jgn wat keje berat2 dan aktif sgt..

zulkbo said...Reply To This Comment

salam
moga cepat sembuh..
bawalah berehat ye?

najihah sahami said...Reply To This Comment

alahai siannyaa sis..akak dh biasa ngn jarum ok lagi. erk.mish yg takut jarum ni camane. adoi. naye laa.

Suara Kalbu said...Reply To This Comment

Akak doakan LM cepat sembuh ya. Jangan culas makan ubat dan jaga kesihatan tu tau...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...