Thursday, June 16, 2011

Soalan Maut !



Assalamualaikum..
Hari ni genap seminggu berada di tanah air . Begitu pantas masa berlalu . Seminggu tak terasa pun , apa yang terasa cuma penat yang tak tertanggung dek badan ...haha . Hari ni projek beli beberapa barang keperluan , pakaian harian dah semakin tak cukup , so beli lah sikit - sikit hari ni . Memang tak bawa banyak baju pun untuk tinggal 3 bulan kat sini . Lepas beli barang memang rasa sangat letih , projek mencari tandas tak kesampaian sejak dari tadi , tandas kat upwell tu terlalu kotor cam sarang mat gian isap ganja jek rupanya....huwaaa .


Ajak hubby balik rumah je , tapi dia kata nak makan la dulu . Aduhh rasa memang nak terkucil betul time tu . Ku gagahi juga melangkah . Lepas ambil nasi terus je hubby suruh tumpang tandas restoran tu . Wahh sesuai dengan cantiknya kedai dia , tandas pun memang tip top . Tabik spring kat  tuan kedai tu..hihi . Tiba - tiba adik azhad tanya ummi soalan maut , terkulat - kulat ummi nak jawab .

Adik ad : Kenapa sejak kita balik ummi tak pernah masak apa - apa kat umah kiter ?
Ummi : Macam mana nak masak , beras , garam , kunyit semua tu takda . Kita kan baru balik , semua tu belum beli lagi kan ?
Adik ad : owh..patut lah kita asik makan kat kedai je..

ummmi cuma boleh senyum terkulat - kulat je lah dengan soalan adik ad tu...huhu . Rindu masakan ummi kot budak sorang tu ?
www.tips-fb.com

21 comments:

sarah-najwan said...Reply To This Comment

hehe..akak kebizian LM..tu xmenjenguk awk..

nati bila beli brg2 keperluan tu..bolehlah sakan masak..

al_hakim said...Reply To This Comment

hehe..ni soalan pra maut je kak...

Syat0za Zai said...Reply To This Comment

anak akak tu rindu masakan ummi diaa~ :D

saiazuan said...Reply To This Comment

hehe mkn kedai je ke.. ;p

JIJI YU said...Reply To This Comment

ahahah..terkeno sudah..

Bulan said...Reply To This Comment

akak katne?

zalin onceitalk said...Reply To This Comment

hihi..adik ad rindu tu kak..

forever love said...Reply To This Comment

ummi kene masak nie.. pastu bg atq sikit ye

Amie said...Reply To This Comment

assalam,
comelnya soalan adik ad tu.... he eheeh

Peri PiA said...Reply To This Comment

ehehe

rara pinkmafia said...Reply To This Comment

akk duk malaysia sampai bersalin ke?

sha a.s said...Reply To This Comment

yela tu...dia rinsu air tgn ummi dia...

KAMIHIDUP said...Reply To This Comment

rindu air tangan akak lah tu.

kiz said...Reply To This Comment

masakan ibu juga yang sedap..

tomatokering :) said...Reply To This Comment

hihihi memang dia dok rindu akak masak le tewww ;p

caliph shuriken said...Reply To This Comment

solan cmni kira ok jgak.. kdg2 risau dgn solan budak2 ni.. tiba2 kuar solan yg serba salah kita nk jwb, hukk...

Iza said...Reply To This Comment

Assalam...
Byk ke membeli brg? Iza tak sempat lg nak shopping brg baby..

nazirulhazwan~ said...Reply To This Comment

whoa!!da kat malaysia la, xnak gath ngan kami ker?sob sob

Izan Ishak said...Reply To This Comment

pandai adik azhad...mmg dia rindu masakan ummi dia tu~

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...Reply To This Comment

memang masakan mak yang akan dirndui anak2

shah azril said...Reply To This Comment

hehe.. leh lak terlintas dak tu tnyer soklan cam tu.. aper2 pom masakan ibu mmg menjadi keribduan spanjang mase..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...