Thursday, July 21, 2011

Apa Plan Hari Ni ?


Tapai pulut 

Assalamualaikum....

Apa plan korang hari ni ? Pagi - pagi ni mak datang umah jemput adik ad , so LM dah pesan kat mak suh dia belikan anaknya sorang ni tapai pulut kegemaranku 10 . Owh...sepuluh ...kata mak . Eh...bukan  , RM 10 lah bonda ! Ha ???? nak buat apa sampai sepuloh hengget ...terkejut bondaku ! (agaknya dia tak tau anak dia ni hantu tapai pulut ? memang tiap kali hamil sejak dari awal hamil hingga nak bersalin memang tapai kat pasar malam dan pasar tani tu daku yang borong ) Jangan buat citer mitos wanita hamil tak boleh makan tapai...tak pasal - pasal den babab korang . Anak dah bersusun tau , semuanya selamat . Korang ingat banyak benar ke mereka letak ragi dalam tapai tu ? so sila abaikan cerita mitos tu ..hehe .


Kalau takda tapai , petang ni kena gi terjah pasar malam la...huhu . Tapai oh tapai ...pas tu kena lari gi bandar jap sebab maisarah bising dah nak beg untuk ke tuisyen . Ops...lupa citer LM hantar maisarah tuisyen 3x seminggu sekarang ni .


Pastu nak rest jap dan lepas zohor nak gi urut badan la . Nak belai - belai perut yang dah 2-3 malam tak leh tido ni . Sangat tak selesa . Dan nak ukur tahap dia turun banyak mana . Hehehe ...iyo lah tu ? eh..betul la , kan maksu tu bidan so dia tau la raba dan tengok dah turun ke , dah masuk ke...keh3 .


Dah ...malas nak bebel sebab korang bukan baca pun sampai abes kan ? So siapa nak join Group LM boleh send request kat facebook okey .

www.tips-fb.com

20 comments:

H.J said...Reply To This Comment

saya alergik dengan tapai..tak makan..haha

Qaseh dalia adelia said...Reply To This Comment

mak suka buat tapai .. manisss, qaseh xleh makan byk nanti pening pale hehe

muz said...Reply To This Comment

tapai... i luv it...haha

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

h.j-lelaki jarang suka tapai pulut..naper ek?

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

qaseh-hehe..org pantai timur rajin wat tapai...sedap dik.bg akak mkn sampai mabuk takpe

b a m b a m ' s said...Reply To This Comment

saya baca sampai abes kak!! ekkekek.. jarang lak makan tapai.. selalu time kenduri kawen ker.. blk kg ker.. hhehehe

Sunah Sakura said...Reply To This Comment

ahahah~ ade gak tu yang ayat paling last sekali... :p

Kakzakie said...Reply To This Comment

Kakak rasa kalau kandungan telah besar nothing to be worried. Tapi kalau still in the beginning stage is better to avoid it dik...

lagenda said...Reply To This Comment

mak suka makan tapai pulut..x suka tapai ubi tu. Err..mitos yek pompuan hamil x leh mkn tapai?? Mkn sket2 x pe kot..x kan Rm10 tu sekali hadap je LM..

diana said...Reply To This Comment

tengok orang jugak lm..
kawan saya 3 minggu mengandung makan tapai,perutnye sakit macam kena tikam...
mujur kandungan tak apa2..
cuma sakit sampai 2,3 jam.
dia menangis sampai saya naik risau tengok..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

muz-sedap kan?

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

bambam-kalau blk malaysia mmg akak cr dik..wahh mkn sejuk2 mmg syok

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

sunah-hahahah...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

kak zakie-ikut org kot akak..adik dr anak pertama mmg okey je.sbb bkn mkn sekali gus.mkn 2-3 bungkus je..esok mkn lg.hehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

mak-saya mmg suka sgt2...tapai ubi tak suka tp laling saya suka mak.hehe..sepuloh hengget tu org len pun tumpang mak,LM ada anak kan?keh3

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

diana-uik..ye ke?takutnyer.maybe la ikut org.mungkin perut dia jenis tak tahan kot?

Isteri Encek Bard said...Reply To This Comment

feveret ayah saya nia kak

forever love said...Reply To This Comment

atq pun hantu tapai gak

Rozita said...Reply To This Comment

ni hantu tapai ubidah sampai... tapai pulut tak suka lak... hehe mitos je tu tak yah percaya... ni kaki makan tapai masa mengandung gak ni..hehe

Cik Eka said...Reply To This Comment

eka suka tapai ubi kak..hehehehe..
sedap.lagi2 sejukkan dlm peti es..

cuma mak kata tak elok makan banyak nnti panas..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...