Wednesday, July 6, 2011

Apasal Rasa Nak Pitam ?



Assalamualaikum ....
Hari memang rasa sungguh letih . Kerja ku membongkar kotak tak abis - abis . Pelik je kan ? apalah yang sibuk sangat nak buka kotak lama tu . Entah...saja suka  - suka je . Tapi angkat satu demi satu kotak yang bertindih tu memang rasa sakit perut dan kelelahan . Sakit dada weii . Dapat banyak juga baju maisarah untuk di pakai oleh aqilah . Jumpa seluar kiko azhad saiz aqilah yang belum dipakai pun ada , memang berbaloi ...sebab dulu kerja ku adalah beli dan beli ...bila ada offer je terus sambar sampaikan ada yang terkecil . Ini namanya rezeki aqilah . 


Rezeki baby tak banyak , sebab banyak baju baby telah ku sedekahkan kepada mereka yang kurang mampu . Tak kisah la ....maisarah dan moody minta di hantar ke rumah neneknya . Akhirnya pukul 5 lebih baru sempat nak hantar . Singgah belikan burger dulu dan lepak jap umah mak . Sampai kat gate umah tengok tepat jam 9 malam . Baru nak buka pintu kereta rasa diri macam nak pengsan ...rasa dunia berputar ligat . uikk naper ni ? 


Baru teringat diri ni tak jamah nasi langsung sejak dari siang . Terus je pusing semula dan ke kedai beli makanan . Order nasi goreng je sambil menunggu dalam kereta . Dalam 12 minit dah sampai ke rumah semula...syukurlah . Makan berdua dengan qila pun tak terhabis ...ada 1/4 bahagian lagi . So siapa nak boleh la makan ye ...hehe 


Makan pun boleh lupa kan ? Sori baby..ummi benar - benar lupa ...dah nak pengsan baru tau diri tak makan nasi sejak siang..hihi . Makan sehari sekali pun ada yang kata diriku dah gemuks...orang peknen ni biasanya tak gemuks ye ? Tertanya - tanya sejak tadi..huhu . Tapi orang tak peknen yang gemuks orang tak tegur pun ? terganggu emosiku bila orang asik tegur kenaikan badan ni..menci !


www.tips-fb.com

16 comments:

laloque said...Reply To This Comment

sian.. sian

Kak Aya said...Reply To This Comment

kak aya yang tak pregnant ni lagi gemuk dr org pregnant, kalau terlewat makan, memang menggigil lutut hingga lemah nak berjalan.

JIJI YU said...Reply To This Comment

jgn wat2 lupe cam tu laen kali kak..jg dr

Peri PiA said...Reply To This Comment

uishh,ummi jgn lupe mkn k
terkejut

Kakzakie said...Reply To This Comment

Adik sayang... kalau org pregnant tidak gain weight pun mesti kena marah doktor. As long you gain within the range is a must. Take care dear...

Kalau macam kakak gain weight ini yg kena control:)

FasiHaH SupiaN said...Reply To This Comment

ish3...akak nie....jg kesihatan, makan ikut time...huhu

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

laloque-haha..sian ??

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

kak aya-akak ada gastrik ke?saya ni ada gastrik..klu tak mkn mmg kepala lutt ketaq kak..hehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

jiji yu-tq jiji..hehe.buat2 lupa ke?

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

pia-tq pia syg..hehe.jgn terkejut okey

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

kakzakie-akak bkn gemuk pun...huhu..tq akak sayang

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

FS-tq adik cumil

Aku Ibu Muda said...Reply To This Comment

kak LM... boleh je nak beli wristlet tu..hrga special untuk akak...hihi

wani tgh risau sekarang ni pasal baby...tlg doakan ye mudah2an Aniq Zaquan tak de pape :(

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

AIM-wahh ye ke wanie..nnt kita bincang harga..suker!


jgn risau ye..pasti ada rawatan terbaik buat baby...

emieysandra said...Reply To This Comment

apalah sis ni..ciann bakal baby tuu~

bersama kak Es said...Reply To This Comment

issshhh...dik!! kenapa sampai lupa makan. len kali jangan buat cam tu lagi. bahaya tu...

hari ni dah makan ke belum?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...