Wednesday, July 13, 2011

Bunga Kantan


Assalamualaikum...


Sejak seminggu  dua ni LM dah mula kumpul stok barang basah untuk dibawa balik ke Qatar . Biasanya stok kerang , petai , bunga kantan , daun kunyit pasti akan dibawa pulang ke sana . Kerang baru ada 2 kilo , petai pun baru sikit ...hari ni LM cari bunga kantan pula .

Last year encik suami yang cari bunga kantan , so LM tak tau harga . Tadi ambik secekak , hampir semua yang cantik LM ambik kat kedai tu . Bila nak bayar rasa terkejut juga walau control ayu dalam terkezut...RM1.20 sebatang rupanya ...adehh mahalnyer bunga kantan ? Takpe lah...nak buat stok kan ? Tahan la setahun bila difrozenkan  nanti . Tanpa bunga kantan tak merasalah nak makn asam pedas dan laksa penang di sana ...hehe .
www.tips-fb.com

34 comments:

diana said...Reply To This Comment

mahalnya..
kat pasar malam biasanya 3 seringgit je bunga kantan tu..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

diana-klu kat sgmt ni mmg dah tak dpt harga tu...huhu

rara pinkmafia said...Reply To This Comment

aah sis,bunga kantan mmg mahal skrg.ptt laksa mahal.hee

Citarasa Rinduan said...Reply To This Comment

assalamualaikum

mmg mahal lah..
dik.., sihat ker?

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

rara-klu beli laksa mmg sakit jiwa..dah la meenyer sikit kat rara.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

sis ayu-sht2 je sis..sseperti suara td yg ceria kan?alolo...mahal sgt ke?sbb tu akak nak terbangkan dr sana?hehe.tq akak!

Belalang Hijau said...Reply To This Comment

hahaha bawak balik stok tu...
bagus2...perancangan yg teliti...
ngee

THE LEKAT LEKIT STORY said...Reply To This Comment

bila nak balik Qatar tu kak?? lepas bersalin ker? Ni kalau kat kampung blh dpt free je sbb mak ada tanam sendiri. kalau kt sini.. takde benda yg free

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

belalang-haha..teliti pun pasti ada benda tak cukup nnt

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

cik lekit-smgu pas raya akak blk la dik

Citarasa Rinduan said...Reply To This Comment

dik..alamat ya

bersama kak Es said...Reply To This Comment

simpan cam ne boleh tahan lama sangat tuuu..
mmg mahal laaa... jom tanam jom!

S.U.F.E.E.N.A.N said...Reply To This Comment

Salam my dearie akhi..

Daun kesum, serai, daun pandan, ikan bilis, tempoyak- ini benda wajib ada kalau kirim kat adik yg mai uk..ehehe..

Okla dah plan sesiap apa nak bawa..takde la kelam kibut saat2 akhir nanti..

Maknanya kita samalah raya tahun ni, miza..Beraya tanpa suami..Bezanya cuma, miza raya bersama anak2 dan keluarga..saya..raya tanpa suami, tanpa anak,tanpa keluarga..:) But always remember: La yukallifullahu nafsan illa wus 'aha..:)

MIza due bila ye..saya doakan Allah permudahkan kelahiran permata hati nanti dan miza serta baby dilindungi Allah selalu..

BTW, miza can just call me, ann..:)Baru mesra kan..hihihi

Jo Qusary said...Reply To This Comment

kat airport diorg bagi bawak masuk ke? baiknya kastam kat qatar... dulu masa bawak masuk brg dr malaysia ke australia dgn uk, diorg keluarkan pastu buang ke dlm tong sampah depan mata kita...

H.J said...Reply To This Comment

dok qotar rupanya...boleh jadi guide ni kalo pegi ke qotar..aha

krole said...Reply To This Comment

mai kajang gtau krole ek wak~

JIJI YU said...Reply To This Comment

hahaha..bunga ni..leh wat hiasan pelamin

hawiz said...Reply To This Comment

mahal2..

deqlis said...Reply To This Comment

wah mahai nyerr...

salam kenai
Jom join GA Deqlis.. Timaceh

najihah sahami said...Reply To This Comment

haha..awal betul akak cari stok....hehe.

Kalamhati said...Reply To This Comment

huhu nak balik Qatar dah ke?

adik deliver kat mana?

FasiHaH SupiaN said...Reply To This Comment

akak dah nak balik qatar lagi ke kak?

Kak Aya said...Reply To This Comment

duduk di tpt orang, semua benda kena beli..kalau kat kg , semua main petik belakang rumah je.

missSenget said...Reply To This Comment

oo..

di frozenkn ek..

igtkan keringkan..

hehehe..

ieda said...Reply To This Comment

aah lah dikkk mahal tuu .. tapi x perlah dah nak bawak bekal kan ..
dah nak balik qatar ya .. huhuh winduulah kami2 nie :)

Sunah Sakura said...Reply To This Comment

bunga kantan sedap kan bau dia...

Bulan said...Reply To This Comment

wah.leh tahan smpai setahun ek kalo frozen :) hebat.
eheee

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...Reply To This Comment

utung duduk qatar,suaca sejuk kering... buleh tak mandi dua tiga hari..gua doa selamat berangkat

S..U..D..@..I..S said...Reply To This Comment

haha lagi satu tempoyak jgn dilupa
selamt dalam perjalanan

Diana @ bilakukatacinta said...Reply To This Comment

ok ke kak..bunga kantan yg difrozenkan?/?..ke rase dia dah len nt...?/

laloque said...Reply To This Comment

RM1.20... mahai kebenor. kantan segamat lain kut

AH7 said...Reply To This Comment

huhuh~~ dulu kat umah nenek ade tanam bunga kantan..banyak...petik jer...hehehe

aDisH.sHidA said...Reply To This Comment

mahal nya...kat umah makcik shida yang buat kuih peneram ada je pokok kantan....hehee

simply nana said...Reply To This Comment

cepatnya cari barang2 basah..bukan lagi sebulan ker awk nak dok sini...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...