Monday, July 18, 2011

Dah Macam Orang Asli Keluar Bandar .



Assalamualaikum.....


Salam Isnin buat semua . Pagi tadi berskype dengan encik suami sampai pukul 4 pagi . Kebetulan memang line broadband sangat baik so kami boleh bervideo call dengan aman tanpa banyak kali putus . Borak punya borak jam dah pukul 4 pagi . Tido kejap dan pukul 6.10 pagi bangun subuh dan terus pengsan tak sedarkan diri  . Pukul 8 terdengar handphone berbunyi , sampai 2 kali kawanku nana call baru tersedar . Rupanya nana nak ajak makan lontong hari ni .

Macam biasa maisarah memang takmo ikut sebab dia kata nak makan roti canai . So kami pergi beli roti canai dan roti telur dulu , tiba - tiba nana call kedai tu tutup pulak , ishh terus je kami makan dulu isi perut sebab plan berubah nak jumpa kawan - kawan pukul 10 pagi pula . Siap sarapan dengan anak - anak LM berkejar jumpa kawan  - kawan pula . Cuma sempat encik suami call saja sewaktu sedang jumpa kawan - kawan .


Aqilah merengek nak beli baju dora , puas pusing beberapa kedai tapi tak jumpa juga . Akhirnya LM beli baju tido maisarah dan azhad je ....kepenatan sebenarnya . Lepas tu terpaksa menggagahkan diri pula memanjat kedai lain untuk cari kelengkapan sendiri untuk persediaan bersalin nanti . Kalau boleh nak barang baru bawa masuk wad nanti..keh keh keh .

Terasa macam orang asli dapat keluar bandar la pulak , nampak kedai avon mula gatal nak jenguk pula . Dah kempis wallet baru rasa kaki semakin berat nak melangkah . Bila dah terasa diri macam orang asli keluar bandar , bonet kereta dan banyak barang dan wallet dan terasa seperti bocor terus ajak aqilah pulang . Kepenatan sampai terasa sakit dada nak bernafas . Tadi tak rasa penat la pulak ek ? Dah nampak wallet kempis baru tau penat ?
www.tips-fb.com

20 comments:

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...Reply To This Comment

biasa la.. ikai semua tu...cer kalau begduit tu kembong lg....kikikiki...

diana said...Reply To This Comment

heheh...
jangan boros2..
nak raya ni..:)
heheh

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

ladyzul-ka...rasa nak bg kembung jugak ni.kena sumbat resit dlm purse ..haha

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

diana-takpe..semua tu tuk keperluan bersalin.tak pk raya lg..sbb hubby lum blk.hehe

rara pinkmafia said...Reply To This Comment

hehehe bese lah tu kan kak.bile dh wallet kurus,baru ingat nk balik.kalau x.hehehe

bersama kak Es said...Reply To This Comment

wallet gemuk..demam panas pun terasa SEGAR kan ...hehehe
kelakr la dik comot ni

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

rara-tau takpe dik..hihi

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

kak es-akak...adik comot bershopping time kat malaysia je,hehe...

YUL said...Reply To This Comment

haha. lain kali pakai kredit kad lg bgus kan? wallet sentiasa kempis tanpa wang, jimat la sikit, hiks

Aku Ibu Muda said...Reply To This Comment

sekali keluar, mcm2 nak beli ye kak

Melati Qistyna's Mummy said...Reply To This Comment

hehehe, shopping tu kan salah satu terapi :P

THE LEKAT LEKIT STORY said...Reply To This Comment

wah.. blm abis shopping lg akak ni rupanya.

ieda said...Reply To This Comment

daya betul LM nie turun naik pasar raya tgh sarat2 tuu sabar je lahh .. hati2 dik .. terlebey xtive pun takut sakit2 urat nanti :))

Qaseh dalia adelia said...Reply To This Comment

kuat sopimmm hehe

MataHati @ MH said...Reply To This Comment

ekekeke..nasib tak pakai mcm org asli baru kuar dari hutan..

sakan noo sis shopping.. berbelanja awal menguntungkan diri..

aDisH.sHidA said...Reply To This Comment

kempis wallet.....hehehe..handbang kembung

My Little Diary said...Reply To This Comment

hahaaa

saya baru jer mengabiskan duit kat kedai avon pagi tadi....
sekrng duduk diam2, purse dah tgl syiling jer...

sarah-najwan said...Reply To This Comment

janji puas hati..
nati balik cik abe..bg kembung lak purse tu..heheh

najihah sahami said...Reply To This Comment

beg duit kosong..tp kete penuh..terbaik ah sis..hehe..tajuk xleh blah..adoi..

Diana @ bilakukatacinta said...Reply To This Comment

sis: kesian org asli...dkatanya begitu..hehe (Nway sis...org asli skang dah maju..dah pandai Fb...blog segala...D ada ramai kwn org asli. (praktikal kt kg org asli before dis)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...