Friday, July 22, 2011

Demam - Tido !



Assalamualaikum...


Dari awal subuh tadi demam panas dan asik mengingau je bila terlelap. Baru nak terlena terasa seperti encik suami mengejutkan daku dari tido dan menghulurkan daku segelas jus tembikai. Terjaga dari mimpi selepas habis jus tu tu minum. Pelik kan? Mimpi itu berulang-ulang sampai la ke lewat petang ni.


Seharian hari ni ku habiskan dengan tido dan tido. Encik suami kerap mengejutku untuk bangun minumair zamzam. Rupanya hanya mimpi. Setelah jam 6 baru ku gagahi diri untuk ke rumah bonda. Mesti bonda hairan anaknya menyepi hari ni ....huhu. Perlu bertahan sikit saja lagi, lepas maghrib hantar maisarah tuisyen dan pukul 10 malam perlu menjemput dia pulang. Kain basuhan tadi pun belum ku ampai, jiran kiri dan kanan semuanya pulang ke kampung. Sunyi sepi nampaknya malam ni. Moga diriku cegera sembuh...inilah kali kedua daku demam teruk dan kali pertama demam teruk tak mampu bangun ...huhu dah la seorang diri !
www.tips-fb.com

12 comments:

BRO_MONDAY said...Reply To This Comment

sis LM : sama lah, ai pun dah mula rasa macam nak demam..kena minum air masak banyak2 ni...kalo demam, sok ada event besar...x best lah kalo xdapat nak join..dah lah jadi u/setia...

vidzee said...Reply To This Comment

Halo! Anda memiliki website yang menarik. Hal ini bagus untuk dikunjungi di sini.

Scarlett O'Hara said...Reply To This Comment

Rindu sgt pada En.Suami tu agaknya sampai termimpi2.Jaga kesihatan ye Miza!

FasiHaH SupiaN said...Reply To This Comment

kak LM, kita mesti kuat! take care kak....jg kesihatan elok2...

UNA budak BAEQ said...Reply To This Comment

semoga cepat sebuh sis !
mimpi rendu incik suami kah ? ;)

rara pinkmafia said...Reply To This Comment

akk asek x sihat je kan semenjak 2 menjak ni.akk rindu sgt kat hubby akk tu.akk sabar eh akk.

kiz said...Reply To This Comment

demam..jangan biar lama..bahaya kandungan tu nanti.

saniah said...Reply To This Comment

miza..dik..tak sihat?kesian nya..minum air banyk2 ya..sekarang udara krg bersih asyik berjerebu je..jgn kluar2 kerap sgt ya..ok jg diri miza n ank2..k

fiezah91 said...Reply To This Comment

jaga diri sis.. banyakkan minum air dan rehat cukup ye :) semoga cepat sembuh dari demam

Melati Qistyna's Mummy said...Reply To This Comment

apa kata LM p dok ngan bonda jer, nak2 dh dekat due ni :P

mg lekas sembuh ye....

Kalamhati said...Reply To This Comment

huhu sian kt dik..
hmm better adik duk dkt ngan mak..bleh dia tgk2 kan..duk umah takde org nk tgk kan..

rest cukup2..mkn ubat..jaga diri k..

caliph shuriken said...Reply To This Comment

risau jgak klau x sihat ni..
kakak jaga diri baik2 ok...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...