Tuesday, July 26, 2011

Detik Perkenalan Kami ?



Assalamualaikum....

Ramai yang bertanya bagaimana detik perkenalan antara LM dan encik suami. Perlu ke dicoretkan di blog pink phanter ni? Daku bukan celebriti yang kisah kasih kami ada pembacanya. Namun sejak dulu lagi memang sahabatku adish shida minta LM buat by episod tentang perkenalan kami hingga menuju ke gerbang perkahwinan katanya. Erkkk perlu ke di kongsi kisah yang tak menarik tu?


Sejak dari pertunangan kami....keluarga mertua pun tertanya-tanya bagaimana kami berdua boleh berkenalan. Hurmm jarak usia memang jauh juga, ramai jiran yang tak tau kisah percintaan kami membuat andaian percintaan kami berputik mungkin sewaktu LM bekerja sebagai pembantu klinik di klinik panel petronas dulu. Ternyata silap sangkaan mereka. 


Perlu ke coret kisah cinta adik comot wahai kak es? adik sunah sakura juga pelik cinta akak comot ni berputik tanpa pertemuan terjadi. Sebenarnya bermula dengan satu kisah cinta monyet. Walau daku bukan monyet okey..hihi.  Seorang rakan rapat namanya ida, berjiran dengan 4 jejaka yang kerja di petronas gas segamat ni. Ibunya baik dengan budak-budak bujang tu. Kebetulan ida baik dengan encik suami. Ida pernah mention nama LM padanya...mungkin nama lydia miza agak pelik pada telinga encik suami masa tu. Sekadar bercerita ida ceritakan rakan-rakan dikelas kami...termasuk diriku.


Time tu masih lagi di bangku sekolah,baru 17 tahun. Tapi ramai je rakan yang dah jadi monyet bergayut sana sini ada "boifren". Tidak bagi diriku...walau orang kata LM "comot" istilah sunah dan kak es....namun memang takda pakwe ke...boipren ke time tu. Pelik ke? tak pun sebenarnya...cuma takda siapa yang berani dekat dengan singa ni kot? memang LM agak garang dan tegas masa dulu-dulu. Salah seorang pengawas perempuan yang agak garang. Setakat kes budak cina degil,minah gengstar ke..(sabariah..oh daku terkenang budak genstar tu)elleh tak takut pun LM kerjakan..hik hik hik.


So ...ida cuba-cuba nak cucuk jarum suruh kenal dengan encik suami. Dia bagi nombor tipon LM pada encik suami suruh call. Dia pesan...nanti malam encik suami call nak borak-borak...nak kawan. Tapi sian juga...singa ni bila orang tu call jadi camni pulak.


kring!! kringggg !!! (telefon berbunyi)

encik suami:Assalamualaikum...

LM:Waalaikummussalam,ye..nak cakap dengan siapa?

encik suami:(gugup..)hurmm ni miza ke?

LM:eh..siapa ni..nak cakap ngan saper?

encik suami:ermm saya zairi...

LM: ha??hairi? hairi mana ni?tak kenal la...(cam pekak jek budak comot ni)

encik suami:zairi kawan ida.zairi(suara bergema...maklumla rumah bujang kan kosong,cam bunyi dalam gua)

Layan tak layan je masa mamat tu call,sore kuat giler..nak gugur jantung gue..huhu. Last-last kat sekolah ida sekeh kepalaku. Penat-penat dia plan nak kenalkan kami...tapi LM jual mahal pulak. Pastilah mamat tu malu giler kalau orang layan tak layan je masa call kan? sian...sian!


Haish...garang ke LM? tak kot!keh keh keh. Perkenalan pertama hambar...tiada bunga-bunga sakura bertaburan okey...bunga matahari jauh sekali.Bersambung....




www.tips-fb.com

33 comments:

Kakzakie said...Reply To This Comment

Hahaha.... seronok pulak kakak mambaca N3 LM nie... Tunggu next episod:)

Adzriel @ Liza AB said...Reply To This Comment

he..he... biasalah. umur tak cukup matang lagi ..ha..ha... suka..suka... kena tegas dgn lelaki. eceh..nbatu api lak kak liza.

rara pinkmafia said...Reply To This Comment

wahhhhh nice2.akk cepatlah smbung.hehehe

Melati Qistyna's Mummy said...Reply To This Comment

Ala dh bersambung ke? Br nak lamas enjin hehehehe

suhaili sarif said...Reply To This Comment

ala comelnyaaaaa
mcm baca novel la pulak
waaaaaaaaaaaa..comel comelllll
sukanyaaa...saya eksited sangat ni kak
hahahaha,,waaa suka suka

Peri PiA said...Reply To This Comment

hihi,manis

al-lavendari said...Reply To This Comment

wah ini satu permulaan kisah yang menarik dan pastinya episod seterusnya akan bertambah menarik.

boleh tak disulami dengan gambar2 ?

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

kakzakie-hik3..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

lizaAB-haha..akak ni!

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

rara-aduh..sambung camner ek?tak pandai la

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

MQ mummy-hehe..sabar sis

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

siti suhaili-sabar dik..kena ambik mood..haha

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

pia-hihi

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

uncle-aduhh kena letak gmbr ke?hahaha

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...Reply To This Comment

next....

dayang said...Reply To This Comment

hahaha..lucu la cerita akak ni hehe :)

Aku Ibu Muda said...Reply To This Comment

cepat2....tak sabar nk tggu episod seterusnya :)

EE said...Reply To This Comment

ceyh jual mahal nmpk..hhahaha..

Rozita said...Reply To This Comment

ni cam cite indon je LM.. banyak episod ye..hehe

ummuabdullahsyaakir said...Reply To This Comment

As salam,LM..manisnya percintaan bila ikatan yang hala tu terjadi...bertambah manis bila zuriat menemani.

tak sabar nak tunggu episod lain pula.

nur adam said...Reply To This Comment

hehe..rasanya akk n asben org terawal yg tau..coz ktorg antara penyokong kuat zairy dgn gentlemannya jumpa parents miza..n honestly akk suka zairy couple dgn miza dulu...n tumpang marah gile satu kakak tu bcerita miza n zairy dulu..nahhh!!

YAYA AZURA said...Reply To This Comment

yes!! ada sambungan !
jual mahal la...hikhik..

laloque said...Reply To This Comment

jeng jeng jeng

forever love said...Reply To This Comment

sambung cepat.. arahan nie

FiZ said...Reply To This Comment

wah..menarik...xsabar tggu episod strsnya...hehe

aDisH.sHidA said...Reply To This Comment

hehehehehhee.....gelak je shida membaca...akhirnya miza buat jugak entry ini...cepat sambung....


opppps garang ke dengan sora comey tu

.: iEyLa :. said...Reply To This Comment

leyh wat drama bersiri plak pasni ganti cite kt tv3..hihi...
gurau je kak...sweet jer...hihi

ieda said...Reply To This Comment

sooo sweet , kenangan ini adalah diantara yg akan bersemadi bersama kita selamanya kan dik ! :)

JIJI YU said...Reply To This Comment

hamboi sunah

S.U.F.E.E.N.A.N said...Reply To This Comment

Suspention nih..ekeke..sambung dear cecepat..tak sabau nih..:D

Citarasa Rinduan said...Reply To This Comment

baru nak feeling..
dah kena sambung2 pulak.........

lydia kamu nie buatkan kak ayu terawang2...

so nice............
cinta dlm telefon/cinta kerana sahabatmu namaya ida/ itu jua adalah sambungan utk jodoh kamu

so nice!~..
kak suka,

if kak terlepas pandang tolong ingatkan ya..
nak tahu sambungan!!!

Nini Hartini said...Reply To This Comment

wahh dari zmn sekolah ke??? tini ingtkan zmn kat U.... sambung sambung..hhe

LM, jom baca Pengalaman Terakhir bergaduh dgn pensyarah

http://tanpanama33.blogspot.com/2011/07/pengalaman-bergaduh-dengan-pensyarah_26.html

FasiHaH SupiaN said...Reply To This Comment

haaa nampak sweet....ni nak tggu part 2...hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...