Thursday, July 21, 2011

Kandungan ku ?



Assalamualaikum....


Salam Khamis buat semua . Hampir semalaman diriku tak dapat melelapkan mata . Sebenarnya bukan hanya malam tadi saja dah 2 - 3 malam diriku tak dapat tido . Perutku terasa kejang , pinggang bagai nak putus dan memang badan terasa panas sampai berpeluh - peluh . Pasang air-cond pun tak membantu dah ....semalam sampai jam 5 petang hanya mampu terbaring saja...huhu .


Bila rakan lama bertanya khabar..apa khabar kandunganku ? pasti jawabnya...owh , baik - baik saja . Semuanya okey ! Namun....dah beberapa hari ni memang  memeritkan . Pinggang sakit !!! Bersalin awal dari due ? Owh tidakkkkk . Walau itu memang telah dijangkakan oleh doktor memandangkan history yang lepas daku pernah bersalin bayi pra matang tapi memang amat mencemaskan jika ia berlaku lagi . Takmo !!!! 


Diri hanya merancang , Allah menentukan . Jika masih begini nampaknya tak mampu untuk diriku pulang ke kampung mertua esok hari untuk ke majlis kenduri arwah . Mana mungkin untukku memandu sejauh itu ...huhuhu . Hubby kata perutku dah turun ...camner perut turun ye ? adehhh . 
www.tips-fb.com

43 comments:

sha a.s said...Reply To This Comment

kalau da trun tu, nk dekat bsalin org kata...ntahla...xpe kak...cepat ata lmbt, kena terima...yg penting semuanya selamat n dipermudahkan ya...amin

b a m b a m ' s said...Reply To This Comment

moga selamat semuanya kak.. =)
aminnnn~

Lelaki Ini said...Reply To This Comment

jaga kndgan dan diri elok2!

Diana @ bilakukatacinta said...Reply To This Comment

mcm2 pengalaman mengandung ye sis...harap2 satu hari nt bila sy pregnant..sume akan ok..

Salim Harmanain said...Reply To This Comment

semoga selamat semua nye kak LM ^^

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

sha-hehe..tu lah dik,berdebar2 lak ni.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

bambam-tq adik

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

lelaki ini-tq...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

diana-pengalaman yg sgt berharga..

miszlullaby said...Reply To This Comment

takpe kak, yang penting selamat semuanya. Take care ye kak :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

salim-amin..tq salim

H.J said...Reply To This Comment

moga baik2 aja kak LM.

BRO_MONDAY said...Reply To This Comment

sis LM : perut jatuh? dah dekat nak bersalin...wife ai dulu masa nak lahirkan Scha, awal 2minggu dari due date..('',)

p/s : ai sefemili doakan keselamatan yu sefemili ok...insyaAllah selamat...

Ary ariasputera said...Reply To This Comment

insyallah.. ary doakan semua selamat.. dan dapat cahaya mata yang sempurna dan taat pada kedua orang tuanya nanti..

suhaili sarif said...Reply To This Comment

kak,doa banyak2 ya...
minta mak,suami akak doakn akak..
insyaALLAH semua selamat kak
wah saya lak yg berdebar2..
nak jadikan anak angkat la cmni.hehe

bujal X said...Reply To This Comment

bila due nya kak?

*apapun semoga akak dengan baby sentiasa selamat~insyaallah~

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

ML-tq adik

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

H.J-amin...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

bro-monday-ye lah..org tua2 kata gitulah.takpe2.hehe.tq atas doa kalian ye bro monday.

hehehe..mmg sis gelak je tgk awak sebut onde2,aka buah melaka..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

Ary-tq ye ary

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...Reply To This Comment

huihs dah turun?jgn la dok drive sorang2 na cek oiii...jg diri tu dulu...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

siti-tq adik..mmg mereka sentiasa mendoakan yg terbaik.wahh mmg leh jd anak angkat ni.tgu saat dia lahir ye siti

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

bujal-ikut due lmbt lagi..tp..huk3

Lelord said...Reply To This Comment

insyaallah semoga semuanya dipermudahkan

EE said...Reply To This Comment

perut dah turun maknanye bayi dah ke bawah aka nak beranak...pendapat doktor x bertauliah..hahaha.boleh?

Mrs.Yie said...Reply To This Comment

tu bukannya perut turun..tapi kandungan tu dah turun bawah kat ari2 dah tu..mungkin x lama lagi akan bersalin..harap selamat ye miza.. :)

anamizu said...Reply To This Comment

ummi....jage kesihatan tau..
semoga segalanya dipermudahkan ^__^

Peri PiA said...Reply To This Comment

sabar ye LM,InsyAllah pia doakan semua nya selamat dan dipermudahkan

bersama kak Es said...Reply To This Comment

orang terdekat mmg akan perasan perut turun..
dah tak lambat agaknya..
~ take care dik~

Rozita said...Reply To This Comment

cuba LM ukur dari bawah dada ke perut tu ada lebih 3 jari tak.? kalau ya.. mungkin bila2 masa dr skrg tu... hati2 ye..jgn cemas sgt.. byk2kan selawat dan baca ayat kursi.. insyallah dipermudahkan...

sy yg xde pengalaman bersalin awal pun bersalin awal 10 hari masa yg kedua.. semoga dipermudahkan ye LM..

sarah-najwan said...Reply To This Comment

bykkan berehat sis..

jika perut da trun..means dah dkt nk bersalin tu..satu lagi tanda..apabila kita berdiri tegak..tunduk ke bwh pandang ibu jari kaki..jika sudah xnampak ibu jari kaki..dekat dah tu nk bersalin..akak salu ikut petua tu..adegak menjadinya..hehe

najihah sahami said...Reply To This Comment

akak.mish lak cuak baca entry dan komen2 akak ni. alahai...xpe..akak dah bese kan. get ready la eh. mesti rindu nak baca celoteh akak nnti..T_T

Qaseh dalia adelia said...Reply To This Comment

banyakkan berehat ..jgn kuat sangat jalan2 kat luar .. semoga sis melahirkan baby dengan selamat .. ngeee tak sabar nak tgk baby baru hehek

fa-in said...Reply To This Comment

moga dipermudahkan ye kak..best nye dpt baby comel,sy pun bakal dpt anak buah ke-2 hehe

THE LEKAT LEKIT STORY said...Reply To This Comment

keselesaan tido tu memang agak terganggu bila kandungan dah besar kan?? tak tahu la sbb musim atau memang gejala biasa ibu mengandung ni.. memang rasa panas. bila perut tegang paling tak selesa nak buat apa2 pun. akak skang dah masuk 9 bulan kan??

Sunah Sakura said...Reply To This Comment

perut turun? errr... cane tu.. =.=

ohh ayu! said...Reply To This Comment

semoga akak selalu tabah ye... jage kesihatan kak.. hope akak n baby selamat..

YAYA AZURA said...Reply To This Comment

erkk..dah nak sampai masa ke LM...harap semua selamat ...

halila Ibrahim said...Reply To This Comment

semoga selamat ye.. tak pe .. insyaallah segalanya akan lancar.. banyak2 berdoa ye...

Ima Salsuzaima said...Reply To This Comment

waa...x lama lagi tu. moga akak dan baby selamat nati..amin..:)

forever love said...Reply To This Comment

dah nak bersalin la tue.. hihihi

S.U.F.E.E.N.A.N said...Reply To This Comment

Miza sayang..

Inilah pengorbanan seorang ibu; seribu satu kesakitan ditanggung demi seorang anak..namun pahalanya juga bukan sedikit..

Moga miza kuat..insya'allah Allah melindungi miza dan baby selalu..ameen..

KAMIHIDUP said...Reply To This Comment

baik-baik kak, semoga semuanya selamat. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...