Monday, August 1, 2011

Malu Bertanya Sesat Jalan.



Assalamualaikum...

Selamat menyambut Ramadhan buat semua rakan yang beragama Islam. Ini kali ke2 saya berpantang dalam bulan puasa, dulu masa aqilah saya cuma sempat berpuasa sehari sebelum masuk wad..hehe. Takpe la..saya dah biasa, tak jadi masalah pun ganti puasa sebulan. Bukan LM yang ponteng posa, tapi tak boleh berpuasa kan? Dulu masa bersalin anak ke dua LM berpuasa juga walau dalam pantang sebab darah nifas dah bersih..so dapat la sambut ramadhan. 


Memang busy sejak ada baby ni, urusan pendaftaran sijil kelahiran pun belum buat, maybe esok kot kena gi melaka daftar sebab lahir kat sana kan. Jaundice baby nampak tak la teruk sangat, esok nak pantau lagi dan cuba bawa jumpa pakar kanak-kanak kalau sempat esok lepas buat surat beranak. Kena buat pasport gak..huhu,dah nak balik qatar kan!


Terima kasih kepada ramai sahabat yang drop komen membina dan bagi tips untuk tangani jaundice. Sangat saya hargai jasa baik kalian. Walau hanya kenal di alam maya tapi korang sangat prihatin..tq semua.


LM yang muka tak malu ni asik tanya tips je kan dari dulu..hehe. Tapi korang memang suka bagi pendapat...tq ye, bak kata orang malu bertanya sesat jalan. Sebab tu lah ada 2 pendapat LM dapat tentang kegunaan daun kucai,ada yang kata bagus untuk redakan jaundice dan diana kata ibunya kata tak baik guna...so itu info terbaru buat LM. Tq semua...nanti biala masalah jaundice baby LM selesai akan LM share semua kaedah yang LM cuba gunakan...tq semua...nak lawat blog viruspadu jap, nak tengok tips dia pula pas ni..selamat berpuasa !
www.tips-fb.com

29 comments:

bujal X said...Reply To This Comment

keh keh~~nak wish selamat berpuasa kat akak tak ble~~so salam ramadhan kak!

*syok kan raya ada baby baru~

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

bujal X-selamat berpuasa ye..

tq bujal..mmg seronok raya ada baby baru.

JIJI YU said...Reply To This Comment

baek bertanya la dari dok wat2 pandai..kang lagi nampak lak bodohnya..eheh

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

jiji-betul tu..setuju!

ieda said...Reply To This Comment

akak pun dikkk adakalanya x paham dan x tahu .. x salah kalau bertanya .. melainkan bantuan dari mak dan saudara mara kan :)

Suhaili Sarif said...Reply To This Comment

kakak :)
selamat berpantang ya..:)
alhamdulillah baby makin sihat...

Hishyamuddin said...Reply To This Comment

selamat berpuasa..


tahan je malu tu utk bertanya, asalkan xsesat jalan..hehehe

azian said...Reply To This Comment

duit raya bertambah laa kak...hehhehe...kl sy sesat g segamat, sy tanya akak ek...hehhe

YAYA AZURA said...Reply To This Comment

LM..tahniah dapat baby.. yaya terlewat wish..dah banyak hari tak bukak blog..

diana said...Reply To This Comment

nama dah pilih ke???

alexa yussida said...Reply To This Comment

salam ramadhan akak..ni pose x nih?:p

sarah-najwan said...Reply To This Comment

xde salahnya bertanya..byk fekdahnya..bagi yg membaca komen pun dpt ilmu jugak...

Piasara said...Reply To This Comment

"ntah ler LM akk pun dulu guna mcm2 gak..tak tau yg mana satu bagus..daun kucai pun penah guna cuma susu kambing jer tk penah apply..tp ank ke4 akk makan spirulina sepanjang mengandung mmg ank tak kena jaundice..~akak pun 2 kali gak bersalin dlm bln ramadhan.."

Kalamhati said...Reply To This Comment

better kita ngaku kita tak tahu kan adik..dr kita jadi bodoh sombong..huhu

Selamat berpantang adik..

Sunah Sakura said...Reply To This Comment

salam ramadhan akak comot... moga dipermudahkan urusan dengan bebi cumil~

ijatnuar87 said...Reply To This Comment

baby pom kna wat paspot ek...hehehe

AMMAR YASIR said...Reply To This Comment

mujurlah bertanya... tak sesat lah jalan...huhuhuhuhuhu

emieysandra said...Reply To This Comment

kak LM, emiey terkilan sgt2..skg baru tahu akak dh slmt bersalin. emiey sllu dok postpone nk dtg jnguk blog akak ni sb dok kjarkn keje yg len..bukak blog & fb pun jrang2 daa..maafkn emiey yer.

papepun, alhmdulillah & tahniah yer kak ;)

Citarasa Rinduan said...Reply To This Comment

lydia..
tak apa dik, skuranya kalau awak bertanya.. kami dapat gak info y mana kami tak tahu..

semoga kamu cepat sembuh ya

Citarasa Rinduan said...Reply To This Comment

sayangku Lm..
tak apa dik, jika kamu bertanya. skurangnya teman2 yanga da pengalaman berkongsi info..

sudah tentu kita2 dapat belajar bersama..
moga baby cepat sembuh ya

krole said...Reply To This Comment

all da best ye wak...wuahh nak buat pasport da..selamat ya~

.: iEyLa :. said...Reply To This Comment

xpela kak..xtahu kite tanye kan..hihi
selamat berpantang!!! ;)

lieynanilaz said...Reply To This Comment

tahniah....selamat berpantang ya...:)

exora said...Reply To This Comment

hehe..baby dh nk terbang ker..

b a m b a m ' s said...Reply To This Comment

seronoknya kak raya ada baby baru!! :)

selamat berpuasa lar kak yek even x boleh tuh..heheh..jenuh nak ganti pose nnt kan..hehehe

D_08 said...Reply To This Comment

Selamat berpose jugak cik LM.....
moge dipermudahkan pose ktie semue yee......
takpe....disamping cik LM dapat tips...yang lenlain ni dapat jugak berkongsi...maklomle ade jugak yang malu nak bertanye...

Melati Qistyna's Mummy said...Reply To This Comment

Dh nk jalan jauh ke si kecik tu...hehehehe. Bila tu?

Kakzakie said...Reply To This Comment

Balik Qatar bila LM? Comel-lote lagi dah nak terbang ke sana. Heee ngilunya kakak dgn LM baru lepas bersalin....

FasiHaH SupiaN said...Reply To This Comment

rajin bertanya, jgn malu bertanya, nanti sesat jalan....

p/s:selamat berpuasa LM, tp lum mula puasa ek?^^


kakakipar hari tu, anak dia pun joundice kuat tau kak...lambat baik...penat ulang aling hospital, tinggi sgt kuning dia...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...