Thursday, July 14, 2011

Masa Berlalu



Assalamualaikum....

Dalam pejam celik sekejap je masa berlalu . Sebulan lebih dah berada di Malaysia rupanya . Berat badan memang tak naik , dulu takut juga jika berat naik mendadak , ternyata sangkaan ku meleset kerana berat badanku menurun 2 kg sejak pulang sebulan lalu ...namun dengan pemantauan doktor semuanya tak menjadi masalah besar dan pembesaran bayi dalam kandungan berjalan baik .

Takda mood nak makan sebenarnya , sehari sekali telan nasi pun susah . Memang kena paksa diri makan sekarang ni . Rasa kenyang je seharian walau tak bekpes berat - berat . Mungkin beralih angin atau tak sesuai dengan cara masakan . Duk tanah air ni semakin malas nak bersilat di dapur hehehe .


Masa berlalu semakin pantas , encik suami pun dah nak sampai ke tanah air semula . Tak lama lagi nak puasa dan pas raya dah nak balik ke Qatar semula . Kejap je masa berlalu ...tik tok tik tok...teettttttttttttttt....masa tamat . Begitulah perumpamaannya . 

Apa yang pasti kali ni bercuti memang duduk di rumah saja . Rakan sekolah pun tak jumpa kecuali rakan baikku nana yang selalu bertanya khabar dan berjumpa . Rakan sekolah , rakan "u" , semuanya tak sempat kutemui . Mereka buat - buat senyap , daku buat - buat sepi ....mudah bukan ? Kepada yang sudi menemui diriku terima kasih kerana meluangkan masa. Adik - adik blogger dan akak - akak ...kasih sayang kalian dan perhatian serta sms yang sentiasa dikirim tak kira siang atau malam sangat menceriakan hatiku . Kalau siti suhaili dia merindui akaknya time nak tido , dan budak yang suka buat keropok  lekor tu pun suka bersms malam - malam . Rindu pulak pada adish shida aka tauke baru keropok lekor..hehehe .
www.tips-fb.com

26 comments:

suhaili sarif said...Reply To This Comment

huk huk huk..
patutla saya tersedak sedak.hehe
sori ya kacau akak mlm2..
sbb pagi tkt akak sibuk.. :D

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

suhaili-mana ada kacau pon...buat akak senyum adalah

FasiHaH SupiaN said...Reply To This Comment

sy je tak kacau akak, sebab takde no..hehehehehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

FS-hehehe...

aDisH.sHidA said...Reply To This Comment

miza baru buat 2x mana leh jadi tauke g..donut pun dah tinggal bila dapat buat kepok lekor kan...esok mcm nak wat pizza la..

rinduuuuuuuuuuuuuuu kamu jugak

simply nana said...Reply To This Comment

eh dah sbulan yea...cepatnya masa berlalu, macam baru je awk blk sini.sementara awk ada sini ni, jom nnti kite shoping2 tudung lakz pas nie...

pCL [p@kcikLie] said...Reply To This Comment

owh kt tanah air rupanya...lama rasanya tak singgah sini.

sarah-najwan said...Reply To This Comment

masa mmg cepat kalu kita ade keje nk buat..hehe

exora said...Reply To This Comment

salam perkenalan...

EE said...Reply To This Comment

Ingatkan blk msia terus bersalin,rupa2nya sebula dok sini pon blom g...sekejap kan nak pose blk and after that nak raya,rindu zmn dulu masa pose n raya...cite sikit kenangan LM as an entri kenangan pose n raya...kena guna teknik imbas kembali...jeng jeng jeng...action n cut..hahahhahaha..drama la pulok..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

shida-hehehe..ye ke esok wat pizza?entah2 mlm ni kot?

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

nana-jom2 kita beli tudung.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

pakciklie-hehe..mmg lama tak sini ,dah sbln lah tu..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

sarah najwan-hehe..org takda kerja yg boring kan sis?

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

exora-salam kenal dik

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

EE-ye dik..dah sebulan lbh dah akak blk.uik...tgu akak bersalin ke?org sarat mana lepas naik flight..hehe

kiz said...Reply To This Comment

kak rayo ni den nak datang rumah..boleh yoo..

JIJI YU said...Reply To This Comment

deorang wat senyap ek.ehehe

THE LEKAT LEKIT STORY said...Reply To This Comment

sama la kita kak.. selera makan kurang. Tp dah nak masuk 8 bulan ni mula berselera skit makan cuma jarang makan nasi jer.. kdg2 2 3 hr skali br makan nasi. berat pn tak naik byk.. tp naik jugak stp bln. tumbesaran baby pun ok cuma risau utk next check up nnti msh krg darah jer

ijatnuar87 said...Reply To This Comment

hahahah..slamat hari raya la ek...

Nurul Imam said...Reply To This Comment

Salam kenal dari Indonesia... Salam hangat selalu

rara pinkmafia said...Reply To This Comment

akk memang kejap sgt kan kak.tgk lah sok pon dh jumaat.akk balik qatar pas raye ke?tak smpat nk dtg wedding rara.

forever love said...Reply To This Comment

taw la atq jarang msg ummi.. atq pun ummi lupe ye.. hehe

Citarasa Rinduan said...Reply To This Comment

kalau boleh nak selalu kacau kamu..

tapi bz lah dik lydia......

PS: suka sbb kamu mmg ramai kawan...
alhamdullilah berat badan kamu tak naik.. maksudnya kamu mmg sihat

najihah sahami said...Reply To This Comment

akak xrindu mish ke..T_T

bersama kak Es said...Reply To This Comment

kalau dekat nak je gi terjah rumah LM

haritu LM ada bg fon no kan ? akak dah try col tp katanya takde servis. salah taip kot...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...