Sunday, July 17, 2011

Shawl Sekarang Macam Lion ?



Assalamualaikum....


Maaf jika tajuk keterlaluan . Itu bukan pendapat LM tapi adalah status seorang blogger di facebook beberapa hari lepas . LM tiba - tiba ternampak status adik comel tu dan tergelak sorang - sorang . Tapi tak komen pun sebab takmo komen..hehe .

Dia tanya ...kenapa fesyen shawl sekarang rupa macam lion ? Erkkk memang mula - mula terfikir gak , lion ? owhh baru teringat akan satu fesyen shawl yang kembang dan bertingkat - tingkat tu . Memang nampak kembang dan agak pelik juga dulu . Pertama kali LM jumpa di pasar kat qatar...time tu belum menular fesyen shawl camtu kat malaysia . Wahh sekarang dah penuh kat fb dan blog jual shawl camtu .


LM bukan pemakai shawl , pakai pun tak pandai...maaf ye . Ini bukan entri kutuk atau apa...sebab cuma rasa geli hati je bila adik blogger tu bagi pendapat kelihatan macam lion . Macam - macam pendapat kan...fesyen bertukar - tukar . Dulu zaman mak LM mereka memang pakai selendang , pastu tudung kecik 3 segi tu , pastu tudung besar sket 3 segi yang ada manik . Time kat "U" muncul tudung yang ada bunga ros kat hujung tu..ada 3 kuntum . Pastu tudung bawal yang kekal sampai sekarang . Bila malas nak beli kerongsang...tudung ariani jadi kegilaan..dan sekarang remaja suka shawl .
Lion ke..apa ke janji tutup aurat dengan sempurna dan ikhlas ....fesyen apa tu tak penting kan kawan - kawan ?
www.tips-fb.com

12 comments:

H.J said...Reply To This Comment

betul tu kak..ikut la yg macam mana.yg penting tutupa urat..

ieda said...Reply To This Comment

yg pasti akak x pakai shawl .. entahlah serabut je .. :))

sarah-najwan said...Reply To This Comment

akak setia ngan tudung bawal dan skrg pakai gak hak awning..ringkas time nk cepat..

tdg shawl utk org muda sesuai rasanya..lagi pula dorang xrenyah cam kita..anak pun 4..xsempat nk bershawl2 eh..heheh..melilit aje amik masa..huhu

krole said...Reply To This Comment

stuju wak..yg pnting tutup aurat...x kre pakai fesyen ape pon heee~

Piasara said...Reply To This Comment

"akak pun ada ank pompuan dara sunti tu..mcm2 fesyen shawl nk try,tp akk sound jugak kalau agak lebih2 atau over acting..nmpak sarat atau tk sesuai dgn dia...dia selalu tanya dulu kalau nk beli..kalau tak sesuai tak beli lah..akak pulak suka tudung segera ala2 ariani tu tp tkde brandlah beli murah jer..akk suka plain tak suka yg sarat berombak2 atau beropol2,tp kalau org lain suka terpulanglah kan..kita takde hak nk mengata..."

Far8 budak baik said...Reply To This Comment

hahahaah nape tak cakap singa terus.
ekekeke..tu ar kn..
tapi boleh lahh..
shawl yg simple2 okey jugakk..
tapi yg dasyt2 tu..mcm unta je..hahaha

Nabila Huda said...Reply To This Comment

setuju!! pakai je apa pun asalkan menutup aurat dan "sesuai" dengan si pemakai.

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...Reply To This Comment

hehehehe...sama la kakD pun tak pandai pakai juga...

mMoOnN aAlLeEaA said...Reply To This Comment

sekarang dan mcm2x fesyen.tak nak ikut sgt fesyen2 ni.fesyen tudung ariani suka pakai yg plain je.tudung bawal pun masih pakai lagi.

saiazuan said...Reply To This Comment

xpe la, janji tutup aurat kan :)

najihah sahami said...Reply To This Comment

haha...mish tetap setia dengan bawal tu kak. kadang2 tercurang dengan shawl sikit. hehehe...tp shawl mish yang simple mimple je. xsuka sarat2. rimas/

SyUhAdA said...Reply To This Comment

btol tu..yg pnting ttup aurat..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...