Monday, July 4, 2011

Tak Rasa Nak Masak ...



Assalamualaikum...
Sejak pulang 3 minggu ke tanah air ni memang tak rasa nak masak pun . Sian lak anak - anak asik makan masakan nenek je kan ? Malam tadi masak nasi goreng , baru je nak bagi panas enjin dapur tu ..hehe . So hari ni plan nak masak la sikit . Pelik je..naper dapurku tak berasap bila balik Malaysia ? 


Maybe sebab tak rasa nak makan sebab tu lah tak rasa nak masak agaknya . Faktor beras pun jadi penyebab kot , kedai dekat ngan umah ni cuma ada beras poni taj mahal je ...jenama lain takda la pulak beras basmathi . Tak sedap la beras jenama ni , tak sama ngan kat Qatar . Berasnya kecik dan pendek - pendek . Harga walau lebih kurang sama tapi kualiti kureng...huhu . Kalau beras tak mesyukk lauk kena bagi syok sket kot...so hari ni kena masak jugak . 


Tau tak ??? terkezut tau tengok berat badan . Sehari lepas sampai dari Qatar LM gi check peken berat 63.2 kg . Dan Sabtu lepas bermakna selepas 3 minggu lebih beratku 63.6 kg . Bermakna...400 gm je naik ? 3 minggu lebih 400 gm ? hihi..dalam sejarah kenaikan berat yang sangat slow bagai siput sedut ...tapi doktor LM baik ...dia kata takpe , janji ada kenaikan . Baikkan dia ?tak banyak songel !
www.tips-fb.com

16 comments:

EZAN IDMA said...Reply To This Comment

msk sedp2 tau sis hehe

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...Reply To This Comment

masak jgn tak masak...hai asyik berblog ja...sian ank...

Peri PiA said...Reply To This Comment

kena shopping brg dapur ni,hehe

sikit je naik?LM mkn sikit ek?

laskar pelangi said...Reply To This Comment

masak sesedap auwww kak;)

wah! ciput jer naik badan..

bersama kak Es said...Reply To This Comment

hmmm rindu kat org QATAR la tuuu.. ciannya. tp tak masak tu sebab mak ada. masakan mak yg jadi sedap kat tekak tu kot

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

Ezan-hehe..beress

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

layzul-biasanya mereka stay umah nenek...hehe.saya ambik mereka semalam

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

pia-haah la..teh semua takda ni..hihi

aduhh tak tau la pia..byk peluh berat tak naik kot?

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

laskar pelangi-wokeyy beres..

haah..berat naik ciput jek.tak tau naper

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

kak es-adik tak duk umah mak kak..adik duk umah sendiri..huhu

emieysandra said...Reply To This Comment

masak la sis!! ehehe..rindu kot, sb tu xde smgt je nk masak eh ;)

Eyrique Ettiqazz said...Reply To This Comment

fuyooo enjin dapur gas berasap..menarik ni...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

emiey-hehe..ada2 jek adik ni

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

EE-hihi..perli akak eh?

JIJI YU said...Reply To This Comment

aih sikit bebeno naiknye..

rara pinkmafia said...Reply To This Comment

wahhhh sikit nya naik.sonoknya kalo rara cm tu.akk tak selera mkn eh.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...