Thursday, July 21, 2011

Tolong Bagi Pendapat - Plizzz



Assalamualaikum....


Esok hari Jumaat, sebenarnya selepas solat Jumaat ada kenduri arwah di kampung mertuaku di kampung Rompin, Jempol Negeri Sembilan. Macam mana nak cerita ek? camni...oleh kerana encik suami takda, maka jika LM dan anak-anak nak pergi perlu lah bergerak agak pagi selepas bekpes. 


Maka, sekitar jam 5.30 petang LM perlu bertolak balik ke Segamat semula kerana takmo la sampai dah gelap. Mata LM ni tak berapa awas akan lubang yang banyak di sepanjang jalan tu nanti.


Tahap kesihatan amat teruk sejak akhir-akhir ni. Pinggang sangat sakit tak boleh tido lena sejak 3 malam kebelakangan ni. Agak-agak mampukah LM pergi esok. Plizz bagi pendapat ...LM rasa serba salah untuk pergi atau tak. Ikut diri memang tak larat,tak mampu nak pergi. Encik suami pun cakap tak payah la pergi kalau tak larat,korang rasa mampu tak LM drive pergi balik esok dalam keadaan sarat begini???

Nota kaki (walau berdiri dah tak nampak kaki) : Tak jauh sangat ....tapi cam tak sihat je!
www.tips-fb.com

19 comments:

mMoOnN aAlLeEaA said...Reply To This Comment

janganlah pergi.kesihatan diri tu lebih penting.MIL mesti paham tu

Asyifa Mustaffa said...Reply To This Comment

utamakan kesihatan diri dari segalanya......kalau x sihat, orng lain hnya doakan semoga sihat....yg menanggung diri kita kan....sakitnya x kan boleh berpindah ke badan orng lain....if sy la....^^

Ujang9897 said...Reply To This Comment

tak payah pergi..,pihak sana akan paham

Kak Aya said...Reply To This Comment

kak aya rasa LM tak payah pergi lah kenduri arwah tu esok, keadaan LM yang tengah pregnant, nak drive lagi, jarak pun bukan dekat, agak berisiko dan merbahayakan keselamatan.

kak aya pernah masa pregnant berkereta dr Segamat masa keluarga mertua tinggal sana nak ke Felda Rompin, memang jalan byk lubang pulak tu, itu abah yang drive tetap terasa seperti melambung-lambung je.

rara pinkmafia said...Reply To This Comment

akk xde org lain ke yg boleh drive?bahaya lah sis.hubby akk kata apa?

suhaili sarif said...Reply To This Comment

akak,saya x tau kenapa
saya rasa x pergi pun x ape
saya rasa kenduri arwah x pe kalau x pergi...ada sebab saya ckp mcm 2 tp xpela.
yg penting,suami akak ckp jgn pergi..mesti dia risaukan akak
saya pun risau
sbb sya sakit pggang sebab nak period pun x tahan and kna drive jauh,apa tah lagi akk yg sarat
insyaALLAH family akak faham..akk dah sarat dan kena drive sorg
xpe..akak bacakan yasin utk arwah dr johor pun boleh.doa allah wireless kak.insyaALLAH sampai ya doa akak 2...
saya lebih pentingkan kesihatan akak
penat nak drive ulang alik..
jangan susah hati ya :)

ni cuma pendapat saya.kalau ada yg drive utk akak,saya rsa mgkin ok kalau akak pergi

diana said...Reply To This Comment

klau saya memang tak pi dah...
lagipun keluarga di rompin mesti
sedia paham alau LM tak pi..

sarah-najwan said...Reply To This Comment

xpyh pi LM..jauh tu wey..
telefon aje bgtau keadaan awk
dorang pasti fhm sis..

jgn amik risiko..

exora said...Reply To This Comment

sy berpndapat..x yah la pergi sbb keadaan kesihatan x stabil...lgpun sedekah untuk arwah sebenarnya kt mn2 ble bc...tp tu la kan, dh jd budaya msyrakat kita asyik buat knduri arwah tp pengisian sbnrnya kdg2 agak lari jgk laa...

Mohamadazhan.com said...Reply To This Comment

saya rasa elok rehat ja kak..pihak kenduri mungkin faham =)

sha a.s said...Reply To This Comment

sha rs, better xyah kot...org akan faham kdaan akak :)

Melur Jelita said...Reply To This Comment

Adik jelita sayang,
jangan pergi. Kalau pergi juga akak geget adik...keh keh keh

caliph shuriken said...Reply To This Comment

klau keadaan kesihatan kakak x mengizinkan x perlu gi sana.. pihak sana akan paham...

Fitri Senin said...Reply To This Comment

kalo rs xlarat usahla pegi kak.. Misti keluarga mertua fhm dengan condition akak skrg. drpd bahayakan diri dan anak2.

ieda said...Reply To This Comment

pastinya keluarga lebih memahami LM berbanding kami .. kalau LM dah x daya jgn di turutkan perasaan tuu , risau memudaratkan LM nanti ..

lagipun hubby dah cakap kalau x daya x yah gi .. kalau gi jugak risau terjadi apa2 .. susahkan hati hubby buat ape kan .. :) harap dpt membantu adik yaaa

FasiHaH SupiaN said...Reply To This Comment

xpergi pun xapa kak....
mereka pasti faham keadaan akak...

Muhammad Burn said...Reply To This Comment

jgn pegi.

fazilzura said...Reply To This Comment

alahai sian nye awak ..

rs nye beter x yah g kut, kang kalau awak paksa diri , jd lg teruk cmner nnt..


** salam kenalan dr fazilzurakil

akuanakpahang said...Reply To This Comment

Buat le setakat mampu... kalau tak larat baik tak usah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...