Sunday, August 21, 2011

Diskaun Ke ?




Assalamualaikum...

Hai kawan-kawan semua. LM minta maaf buat rakan blogger yang setia membaca di blog ini kerana LM agak liat sikit nak update entri dalam seminggu ni. Entah la macam busy sangat je rasanya. Mood pun ke laut je sekarang ni. Macam mana dengan persiapan untuk lebaran? LM baru beli tudung je, baju pun takda yang berkenan di hati. Tahun ni kena beli readymade ye sebab tak sangka bersalin awal sangat dan dapat beraya ...huhu.


Cerita pasal persiapan raya, kami dulukan anak-anak punya dulu. Dah siap baru rasa lega hati ni. Bukan mudah nak bawa 4 askar ni bershopping. Meriah satu mall dengan gelagat mereka. Kalau aqilah dan maisarah kami belikan baju yang sama ...baju azhad pun mudah je nak cari, cuma seluar je tak banyak pilihan kat segamat..so kena ronda tempat lain cari seluar dia. 


Tapi apa yang buat hati LM geram adalah bab diskaun ni. Kalau barang yang betul-betul ada diskaun tak la panas hati ni, tapi bila rasa harga asal tu tak logik memang rasa angin satu badan. Hari tu maisarah beli kasut sukan. Encik suami punya tak sampai seratus dah siap tolak diskaun, maisarah pun beli kasut jenama yang sama. Tapi bila balik rumah harga dia baru perasan harganya seratus lebih. Terkejut la LM. Tengok kat slip tu harga asal dia sampai dua ratus lebih. Memang rasa menyesal tak tengok betul-betul sebelum beli. Hubby boleh buat cool je, tapi LM rasa rugi betul budak 8 tahun pakai kasut dengan harga camtu. Dah la harga dia letak sebelum offer tu tak logik. Takkan harga kasut tu dua ratus lebih kot? ishhh bohong je kan? Kalau tau baik belikan kasut crocs je .


Satu lagi yang buat LM geram bila nak beli seluar jeans tuk baby Syafiq. Walau pun baru umur sebulan masa raya nanti, nak juga menggayakan si kecik tu. Tapi rasa sangat geram bila tengok harga seluar jeans sehelai paling murah RM49.90. Biar betul??? Harga seluar saiz 14(new born) sama harga dengan seluar maisarah yang dah umur 8 tahun tu? Memang rasa geram juga bila tengok harga offer tapi macam takda diskaun je barang-barang tu ek? 


Apa pun kalau ramai anak memang dompet cepat nipis la kot? Ada sesiapa nak hadiahkan LM baju tak?lum ada baju raya ni..hehe
www.tips-fb.com

20 comments:

Kalamhati said...Reply To This Comment

memang btul adik..lagi kecik lagi mahal..huhu
nape ek..maybe susah nak buat kot..kecik sgt..hehe pandai akak ni kan

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

kalamhati-ye kot kak..kalau tempah pun mahal ek?

deno said...Reply To This Comment

emm... betul... mmg mahal... seluar adam khaleef pun deno tengok seratus lebih yang jeans.. biasa la... kalau lagi kecik lagi mahal agaknye... huhu:)

ijatnuar87 said...Reply To This Comment

mmg mencekik btol la...baik bli bundle jek,hehehe

Iffah Afeefah said...Reply To This Comment

sabola kak

baju baby pon mhl2 skng

belum ade ank ni adoi

atiq said...Reply To This Comment

baju bby mmg mahal la ummi

ShalleyshaLina a.k.a ChaLie said...Reply To This Comment

betul tu sis..kadang2 harga diskaun nie menipu je. letak 50% ke..70% ke,,harga asal mmg x masuk akal..

shatooman said...Reply To This Comment

wahh.. dah ada dh baju raya utk anak2.. akak sabar je la.. org berniaga mmg mcm tu.. pandai betol mengelirukan pembeli.. janji baju anak2 dh siap..biar diorang gembira di hari lebaran nnt.. sy pon x beli apa2 lg utk raya.. dh besar ni, mood utk beraya dh kurang~

Kak Aya said...Reply To This Comment

betul kata kalamhati tu, mmg baju kecik2 ni lebih mahal berbanding baju kita yang dah tua ni.

exora said...Reply To This Comment

musim ofer melambak2 ni kn pandai tgk hg...kdg2 sm jer ngan hg biasa

jeragang said...Reply To This Comment

Barang2 semua sudah naik harga... mana ada turun... jangan mudah naik angin dibulan puasa

.: iEyLa :. said...Reply To This Comment

uit..siap tnye sape nk bg baju raye kat ummi...
ingat tuk adik syafiq..hehe
biase la tu kak..lagi kecik lg mahal..sabo jela..

krole said...Reply To This Comment

tu r wak bju budak2 skgni harga mmg mahal2~

rara pinkmafia said...Reply To This Comment

ala tak pe,kami paham akk baru pas bersalin.hehehe.


akk sale mmh boleh buat giler lah kak.

ieda said...Reply To This Comment

betul tu dik .. adakalanya diskaun tuu adalah harga asal barang tuu .. selalu akak x percaya sgt .. specially brg2 yg harganya sediakala mahal huhuh

eiela said...Reply To This Comment

mahal gila kasut budak sampai rm200. macam-macam bleh beli..

najihah sahami said...Reply To This Comment

hahaha..xmakna nasik 5 bulan la semata2 nak beli baju untuk budak2...hihi..

harga jeans budak sama harga ngnkita punya jeans...

Aku Ibu Muda said...Reply To This Comment

wani pun anak2 dah settle...
tp mama nya lum lg

nak jahit lg sepasang baju raya...hehe....tailor sendiri, last minit pon tak pe:)

Peri PiA said...Reply To This Comment

mmg trick je kadang2 sale ni

Melati Qistyna's Mummy said...Reply To This Comment

Hehehe, mmg pakaian bb lagi mahal dr budak yg besor skit.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...