Friday, August 5, 2011

Doa Umpama Satu Keajaiban


Assalamualaikum....

Satu keajaiban berlaku hari ni. Tiba-tiba LM dapat resit dari nurse. Dia cakap dah bayar baru boleh tanggalkan line kat tangan anak dan boleh balik. Uik??? apakah maknanya? Oleh kerana LM memang dah diberitahu esok tengah hari baru boleh balik so LM masih tido lagi kat katil dan tak buat apa-apa. Bila ada rakan yang kata dah boleh balik LM cuba bertanya kepada nurse dan rupanya memang dah boleh balik.


Rasa sangat terharu. Memang macam magic. Sebab nurse dan doktor semua kata esok baru boleh baik,so LM siapkan diri untuk bermalam kat situ semalam lagi. Tiba-tiba bila dengar boleh balik...memang rasa cam nak pitam..eh ye ke?huhu..


Terharu sangat dengan keputusan ni. Akhirnya "pakej penginapan 4 hari 3 malam" kami di Hospital Segamat tamat di sini. Cukuplah setakat ini saja pengalaman yang kami timba di sana. Terima kasih atas jasa baik juru rawat dan doktor yang sangat baik merawat adik Adlan Syafiq. Sangat berpuas hati dengan layanan doktor-doktor muda yang berdedikasi tu, nurse yang sangat memanjakan adik syafiq, dan staff nurse yang peramah dan sangat peka pada kesihatan baby.


Terima kasih semua, encik suami yang mendoakan dan berpenat lelah, bonda, rakan-rakan pembaca setia blog LM yang sentiasa mendoakan, sms, call dan sangat prihatin...tq semua. Maaf jika LM belum sempat nak sms kalian nak mengkhabarkan berita gembira ni. Kredit handphone pun dah takda, badan dah takda tenaga sebab baby tak tido malam tadi. Duk bawah lampu asik buang air dan nak susu je. Kak ayu,kak aya, kak melur,nana, kakchik,siti suhaili,shida,sunah,laloque, jiji,kak sufeenan,izan,diana..dan semua...terlalu ramai nak disebutkan di sini..tq semua.tq Ieyla...tq semua...Doa kalian sangat bermakna buat kami sekeluarga.Alhamdulillah.
www.tips-fb.com

35 comments:

.: iEyLa :. said...Reply To This Comment

alhamdulillah..happy for u kak..
Adik syafiq jgn nakal2 tau..sian umi..hihi..

H.J said...Reply To This Comment

alhamdulillah..semuanya baik.doa itu senjata ampuh utk orang mukmin

Belalang Hijau said...Reply To This Comment

alhamdulillah sis...

deno said...Reply To This Comment

alhamdulillah.... yippi!! boleh balik! deno tahu mcm mana perasaan dapat balik dari hospital... nasib baik kak lydia sekejap je... take care akak! :))

ijatnuar87 said...Reply To This Comment

alhmdulillah...adlan syafiq,ingt pengorbanan umi yek...jgn degil2,heheheh...

kakchik@ella said...Reply To This Comment

Alhamdulillah .. Baby dah sehat. KC yg baca pun terharu dik.

S.U.F.E.E.N.A.N said...Reply To This Comment

Alhamdulillah..alhamdulillah..alhamdulillah..syukran ya Allah..!

Sungguh akak happy for you, my dear..what a relief kan..?

Miza tau, Sehari lepas baby admit ward, ada anak kwn akak masuk ward jugak tapi cian baby dia, kene blood transfusion sebab severe jaundice..punyalah doa janganlah baby adlan pun smpai ke tahap itu..

But now, alhamdulillah..everything is fine..Allah is so kind!:)

AMMAR YASIR said...Reply To This Comment

Gembiranya..... Bestnya dapat balik.... Doa tu satu keajaiban. Nak tengok baby.. boleh?

diana said...Reply To This Comment

sekarang dah ada kat rumah la ye..
boleh la Lm berpantang dengan tenang lepas ni..:)
jaga kesihatan baby dan diri LM tu...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

ieyla-tq adik..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

H.J-Alhamdulillah dik...terima kasih doakan baby akak

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

belalang-tq belalang

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

deno-tq adik...adik mesti tau camner azab duk wad kan?huhu

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

ijat-tq adik akak sbb doakan baby adlan ye.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

KC-tq akak sayang..adik hargai doa akak ,huhu

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

sufeenan-kak maheran sayang..sbb tu adik sgt2 sedih dan down,masa masuk wad 19.8,tiba2 naik esoknya ke 21.6..adik risau gak kena tukar darah...mujur cepat turun dlm masa 4 hr kak..huhu

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

ammar-ye dik..sgt indah bila doa dimakbulkan

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

diana-ye..dah blk rumah blh rest puas2

nazirulhazwan~ said...Reply To This Comment

sy tak tau pon cerite akak da bersalin.huu sory, ape pon tahniah kak, letak name die nazirul hazwan la tau.hehe

ummi_khalish said...Reply To This Comment

Alhamdulillah..doa orang ditimpa kesusahan memang mustajab,tambahan seorang ibu..semoga segalanya dipermudahkan..dan LM,jgn sedih2 lagi tau dan berehat secukupnya...:-)

Syat0za Zai said...Reply To This Comment

letak nama nazirul hazwan? wahh!! HAHA :P


kak, sesame.. ini lah tugas zai sebgai doktor..ceyh! :P

alhamdulillah :D

JIJI YU said...Reply To This Comment

alhamdulillah..selesai sumernya..robbuna yusahhilak..

Ain Abia said...Reply To This Comment

Alhamdulillah... semoga baby..akak dan keluarga dlm limpahan Rahmat Allah SWT :)

exora said...Reply To This Comment

alhamdulillah...

Ibnushukran said...Reply To This Comment

alhamdulillah.. bertambh rezeki dan kbhagiaan di ramdhan kali ni.. :)

Melur Jelita said...Reply To This Comment

Alhamdulillah...

Kak Aya said...Reply To This Comment

alhamdulillah, lega yang teramat kan bila dgr je dapat keluar dr hospital? mcm terlepas batu dr junjungan.

Kakzakie said...Reply To This Comment

Baguslah LM dah keluar hospital. Duduk rumah kena berpantanglah lepas ini. Adlan Syafiq bila dah tanggal pusat nanti mesti tidurnya lebih lena. Sabar sikit hari lagilah...

Aku Ibu Muda said...Reply To This Comment

alhamdulillah....adik syafiq dh boleh balik rumah :)

Scarlett O'Hara said...Reply To This Comment

Walau pun dah balik,kena selalu jaga kesihatan ye dan baby jugak.

Mamamya said...Reply To This Comment

alhamdulillah....syukur ya!allah.....lega rasanya baca blog LM pagi rasa....tetiba rasa happy yg amat mcm anak akak pulak yg discaj dr hospital....

ok syafiq blh tido lena malam ni yer..x mo sakit2 lagi yer.... :)

CiK QiQi said...Reply To This Comment

alhamdulillah..hapy ble dgr sis happy n bby da ok..hehhee

Qaseh dalia adelia said...Reply To This Comment

alhamdulillah sis...

aDisH.sHidA said...Reply To This Comment

alhmdlah adik syafiq dah boleh balik...

Peri PiA said...Reply To This Comment

Alhamdulillah :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...