Wednesday, August 31, 2011

Ku Rasa Kesedihanmu Jua



Assalamualaikum....terasa bersalah pagi ni bila baca entri akak tersayang mengenai pengalaman nya berhari raya seorang diri tanpa insan tersayang. Dia, dia dan dia...insan yang menjadi permata hati SUFEENAN berhari raya di tanah air sedangkan keadaan memaksa akakku ini untuk berhari raya tanpa mereka di UK.


Membaca entri beliau yang INI buat air mataku mengalir laju. Entah mengapa tiap kali membaca entri akak LM ni memang air mataku mengalir laju. Terasa sangat sedih bersendirian tanpa mereka tersayang. Tapi LM tau akak tersayang yang sorang ni amat tabah, dia tenang melalui semua ini.
SUFEENAN kata bila mengadap blog je dia akan sedih, ia..tu memang benar. Mencoret segala isi hati bukan mudah sebenarnya. Terutama sesuatu yang memilukan hati. Memang LM rasa bersalah sangat buat akak LM ni bersedih kerana terpaksa menceritakan pengalamannnya beraya sendirian di sana, tapi kadang kala LM rasa memang nak paksa akak LM buat entri tiap hari sebab LM nak dia kongsi kesedihannya dengan LM dan rakan lain. Takmo dia pendam sorang-sorang...LM nak dia lepaskan bebanan perasaan yang terbuku tu supaya ia tak menjadi barah dalam hati kecilnya. 


Maafkan adik ye kak SUFEENAN jika adik buat mood sedih akak kembali. Tapi adik takmo akak sedih sorang-sorang sebab adik dah janji dengan diri nak temani dan berkongsi kesedihan dan kesunyian akak sendirian di sanan walau hanya dalam blog. 


Nota kaki: Adakah kita setabah dia ? rasanya LM tak mampu menjadi setabah kakakku ini.
www.tips-fb.com

4 comments:

jeragang said...Reply To This Comment

begitu lah kitaran hidup.. suka duka sedih pilu bertukar ganti..... jangan harap orang lain sendiri hibur... itu jeragang buat bertahung2 raya sendiri2 dulu... jangan sampai kesedihan melupakan tanggungjawab kita merayakan kemenangan.... itu makna penganugerahan kepada ramadhan

ummi_khalish said...Reply To This Comment

tq LM buat n3 ni...dil pn knl k.N..dr blog..same2lh kita berdoa k.N semakin tabah....dan juga ingatan utk diriku..kna lbih kuat smgt di rantauan ni..huhuhu...selmt hri raya LM n family...

S.U.F.E.E.N.A.N said...Reply To This Comment

Assalamualaikum wbh dik miza sayang,

Hehe..alahai sayang akak..don't u ever felt guilty oke..miza takde salah apa-apa pun..memang akak nak tulis jg pengalaman raya ni dlm blog, tpi besala kan..mood tu masuk laut jap..ekekeke..So bila miza ada buat dedication kat blog HII ni..terus bersemangat nak menulis..:)Thanks akak ucapkan kat adik akak ni kerana triggering semangat nak menulis tu..kalau dak..entah2 hujung syawal baru nak berhapdet!:P

Inilah yg dikatakan pengalaman hidup..yng tidak selalunya indah dan bahagia..dan kita takkan tahu sejauh mana kuatnya kita unless and until kita diuji dan terdesak berada dlm sesuatu situasi..tp akak hrp apa yg akak lalui ni tak akan ditempuhi oleh adik2 akak..sesungguhnya perpisahan itu amatlah perit!

Whatever it is, senyum itu perlu..barulah happy kan..nganagagaga..

Thanks again my dear for ur support so far..Akak SAYANG miza, ketat2!:)

emieysandra said...Reply To This Comment

kak LM sgt prihatin, moge akak sufeenan sabar & tabah melalui sume tu ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...